چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲

حجاریان فرمان عملیات خیابانی را صادر کرد؟

«به نظر من امروز نوبت نقش‌آفرینی بیشتر بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان است تا شخصیت‌های شناخته‌شده این جریان؛ بدنه اجتماعی باید رخ‌نمایی کند. ممکن است گفته شود مجال کافی وجود ندارد اما به نظر من از مجال‌های مختلف باید نهایت بهره را برد»!
کد خبر : ۲۲۷۶۵۹
صراط: سعید حجاریان که از وی با عنوان تئوریسین جریان اصلاحات نام برده می‌شود در گفت‌وگو با شماره اخیر نشریه ایران فردا و در پاسخ به این سؤال که «در این شرایط بدنه اجتماعی که سازمان ندارد چگونه می‌تواند به دولت کمک کند؟» گفته است:
 
«موضوع فشار افکار عمومی است که باید ایجاد شود...همین مردم برای پاشایی به خیابان آمدند و حمایت کردند. باید برای دیگر خواسته‌ها هم فشار اجتماعی وارد کنند»
 
*سوگمندانه باید اشاره کرد که سعید حجاریان بالاخره حرف دل یک جریان سیاسی خاص را که مدتی بودن نسبت به تجمعات سوگوارانه‌ی درگذشت مرحوم پاشایی توجهات خاص نشان می‌دادند، زد و در واقع فرمان ایجاد فشار به نظام با حضور در خیابان‌ها و تجمع توسط طرفدارانش را صادر کرده است.
 
قبل از او البته احمد پورنجاتی، دیگر چهره اصلاح‌طلب نیز در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه اعتماد همین دستورالعمل را در قامت ابراز عقیده بیان کرده و گفته بود:
 
«به نظر من امروز نوبت نقش‌آفرینی بیشتر بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان است تا شخصیت‌های شناخته‌شده این جریان؛ بدنه اجتماعی باید رخ‌نمایی کند. ممکن است گفته شود مجال کافی وجود ندارد اما به نظر من از مجال‌های مختلف باید نهایت بهره را برد»!
 
همچنین به تازگی و طی یک دیدار سیاسی با حضور خاتمی نیز آنطور که سایت جماران گزارش می‌دهد؛ یکی از حضّار به خاتمی گفته است: فکر می کنیم نسل چهارم بخواهند شجاعانه فریاد بزنند. برای راهنمایی نسل چهارم رهنمود دهید.
 
باید اشاره کرد که یک جریان سیاسی خاص که عجله دارد تا در هنگام حیات پسینی خود شاهد تغییر نظام با دستاویز‌قرار دادن حضور مردم در خیابان‌ها باشد؛ دیگر واضح‌تر از این نمی‌تواند بر این نکته تأکید کند که طرفدارانش باید علیه نظام جمهوری اسلامی ایران دست به شورش بزنند.
 
و علنی‌تر از این نمی‌تواند فرمان آغاز حمله را صادر کند.
 
مقوله‌ای که روشنگری خواص و عملگری مطلوب دستگاه‌های پایش‌گر نظام اسلامی را می‌طلبد.
 
تحلیل‌های موجود بر این نکته صحّه می‌گذارند که جریان مذکور بر این دریافت است که سطح نارضایتی‌های مردم در ایران هم‌اکنون بالاست و تکرار فتنه سال 78 و 88 فقط نیاز به یک جرقه دارد.
 
تحلیل غلطی که خودش را در ماجرای تشییع مرحوم پاشایی به در و دیوار زد اما کبریتی را که مشتعل کرده بود، با سرمای بی‌تفاوتی مردم خاموش شده دید.
 
آنچه که در ادامه می‌خوانید، تنها بخشی از اظهارات جهت‌دار منسوبین و تریبون‌های این جریان درباره مراسم تشییع مرحوم پاشایی است که قبل از دستورالعمل سعید حجاریان اعلام شده‌اند:
 
_رضا صالحی امیری در نشست بنیاد باران: (با اشاره به ماجرای پاشایی)مجموعه تحولات نشان می‌دهد که زیر پوست جامعه اتفاقاتی جدی در حال شکل‌گیری است. سنجش‌های آماری در این مورد نشان می‌دهد که نوع نگاه ساختار رسمی و ساختار غیر رسمی دارای شکافی عمیق است...جنبش قومی در ایران جنبشی خفته است(جماران)
 
_محمود گلزاری: (ماجرای پاشایی)می‌تواند مثل یک تست باشد(اعتماد)
 
_سعید معیدفر: مرتضی پاشایی با مرگ خود صدای درونی جوانان دهه شصتی را برانگیخته است(آرمان امروز)
 
_حمیدرضا جلایی‌پور: تندروها نه از انتخابات ٩٢ درس گرفتند نه حتی از ده‌ها هزار تشییع کننده جوان مرحوم پاشایی(اعتماد)
 
_تقی آزادارمکی: از نظر من وقوع این نوع حوادث در ایران تکرار خواهند شد(آرمان امروز)
 
_بهمن اکبری: تجمعات تشییع پاشایی بخاطر فقدان عدالت و جامعه مدنی بود(اعتماد)
 
_هادی خانیکی: بخش مهمی از جامعه ما در قالب مراسم آیینی امثال آقای پاشایی حرف خود را می‌زنند(اعتماد)
 
_مصطفی مهرآئین: این نمایش، نمایش پاشایی نبود، نمایش چیزی دیگر است(شرق)
 
_ابراهیم اصغرزاده: ابراز تأسف و مراسم خاصی که برگزار شد نشان می‌دهد بخش‌هایی از جامعه به وضع موجود منتقد هستند(اعتماد)
 
آیا فقط گزاره‌های موجود کافی نیست تا زنگ‌های خطر درباره شعله‌ور شدن تتمه‌ی نیت براندازی یک عده‌ی خاص به صدا در بیاید؟!
منبع: فارس