پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵

بیانیه‌های سران فتنه سند جرم است

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: فتنه‌گران سال 88 از بعد اقتصادی ضربات بزرگی به نظام زدند که لازم است مورد پژوهش گسترده قرار گیرد و هنوز هم پس‌لرزه‌های این ضربات و خسارات ادامه دارد.
کد خبر : ۲۱۷۶۲۱
صراط: حماسه عظیم 9 دی و حضور چند ده میلیونی ملت ایران در اعلام بیزاری از فتنه‌گران به مثابه پیمانی دوباره با بنیانگذار جمهوری اسلامی و مقام معظم رهبری است. این حضور به یادماندنی مردم آگاه ایران نشان از شناخت آنان نسبت به حقایق آشوب‌های پس از انتخابات سال 88 بوده و 9 دی را نقطه سرنوشت ساز تقابل همه جانبه جبهه استکبار و معاندین نظام با اسلام، انقلاب و ولایت فقیه در یکی از حساس ترین مقاطع تاریخی این کشور بود که با حضور اعجاب‌آور، آگاهانه و برخاسته از بصیرت متکی بر ایمان و اراده الهی ملت ایران، حماسه ای ماندگار، الهام بخش و عبرت آموز برای همیشه تاریخ لقب گرفت.
 
محمد سلیمانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی تفصیلی در پنجمین سالگرد حماسه نهم دی به بررسی ابعاد مختلف فتنه پرداخت و آن را از ابعاد مختلف مورد بحث و بررسی قرار داد.
 
چه تعریف و تبیین کلی می‌توان از مفهوم کلی و مصداقی موضوع «فتنه» داشت؟
 
سلیمانی: خود مفهوم «فتنه» هنوز باید روی آن کار و تبیین شود از نظر سیاسی اقتصادی فرهنگی باید باز شود و در مورد چرایی آن باید هنوز صحبت شود و کارشناسی شود. بشر در معرض فتنه است خلقت انسان این گونه شروع شده است و ادامه خواهد یافت بشر در معرض فتنه های اجتماعی قرار می گیرد .
 
***در فتنه همه باید اعلام موضع کنند و هیچکس نمی‌تواند وسط بماند
 
آزمایش‌های فردی را همه هر روز در معرضش هستیم اما در آزمایش های اجتماعی یک شرایطی پیش می‌آید که ابهامات حق و باطل زیاد می شود و تشخیص برای افراد و حتی برای نخبگان که خود را برجسته و صاحب نظر می دانند سخت می‌شود. در فتنه، جامعه باید تصمیم بگیرد و همه باید اعلام موضع کنند و هیچکس نمی‌تواند وسط بماند؛ در فتنه‌ها همیشه همین گونه بوده است.
 
در سال 88 هم این جوری بوده است و چون ما مسلمان و شیعه هستیم باید از تاریخ عبرت بگیریم تا در آینده بتوانیم درست تصمیم بگیریم و خودمان را نجات دهیم. از شرایط فتنه این است که بخش قابل توجهی از جامعه را مورد هدف و لغزش قرار می دهد، لذا باید آن ورزیدگی‌های لازم در افراد و جامعه باشد که سقوط نکنند و نجات یابند.
 
 از تاریخ اسلام چه مصداقی برای بحث فتنه می‌توان شاهد مثال آورد؟
 
سلیمانی: شاید یکی از فتنه‌های مهمی که می‌توان به آن اشاره کرد جنگ جمل است که مقایسه آن با فتنه 88 بی‌ربط نیست. در آن جنگ یک طرف امیر المومنین علی(ع) است و یک طرف عایشه و طلحه و زبیر است و یک مجموعه افراد صاحب‌نام دیگر.
 
خب! فرد اینجا چه کار می‌تواند بکند و چه تصمیمی باید بگیرد؟ یکی از افراد می‌آید و به حضرت امیر(ع) می‌گوید: یک طرف این جنگ، شما هستید و این همه فضیلت دارید و طرف دیگر همسر پیامبر(ص) و طلحه و زبیر و ... سرگردان مانده ام چه کسی بر حق است و کدام طرف باطل است؟
 
در صحنه 88 همین اتفاق افتاد کسانی که ما به عنوان سران فتنه از ایشان اسم می‌بریم در مقاطعی از انقلاب، نخست‌‌وزیر،‌ رئیس جمهور و رئیس مجلس بودند، آن هم نه یک سال و دو سال، بلکه به مدت هشت سال و الان آمده‌اند مقابل نظام قرار گرفته‌اند.
 
 پس از پنج سال شما اهمیت 9 دی را در چه می‌دانید؟
 
سلیمانی: اهمیت 9 دی از این بابت است که یک فتنه عظیم، بزرگ، گسترده، پیچیده و خطرناک از همه ابعاد، هفت الی هشت ماه عده ای کف خیابان هستند و آن داستان‌های 13 آبان، 16 آذر و عاشورا اتفاق می‌افتد، ولی در 9 دی مردم در آن حضور یک تصمیم انقلابی گرفته و بساط فتنه‌گران را جمع می‌‌کنند.

فتنه سال 88 از نظر شما نتیجه یک سوءتفاهم یا واکنش به مناظره‌های انتخاباتی بود یا اینکه طراحی پیچیده و زمان‌داری در پشت خود داشت؟
 
***فتنه دفعتاً شکل نمی‌گیرد
 
سلیمانی: ایجاد فتنه این گونه نیست که دفعتاً ایجاد شود بلکه نیازمند یک برنامه‌ریزی طولانی مدت، یک سازوکار و تمهیدات گسترده و عملیاتی است و فتنه 88 طراحی شده است چنانکه از قبل تدارکاتی برای آن پیش‌بینی شده است.
 
می‌توانید چند نمونه از این مقدمات و طراحی ها را نام ببرید؟
 
سلیمانی: یکی از آنها فتنه سال 78 است، البته با حجم کوچکتر و وقتی چند ماه مانده به انتخابات کمیته صیانت از آرا تشکیل می‌شود، معنی طراحی دارد. اگر در انتخابات برنده شدند می‌گویند صلوات بفرستید و برویم حکومت کنیم اما اگر شکست خوردند در روند انتخابات «ان قلت» بیاورند.
 
اما مردم عادی با شور و هیجان در انتخابات حضور دارند و یک برخورد میان طرفداران نامزدها گزارش نمی‌شود و بیش از 85 درصد مردم در انتخابات شرکت می‌کنند و انتخابات بسیار سالم، خوب در یک رقابت جانانه برگزار می‌شود اما بعد یک مرتبه چند ساعت مانده با پایان انتخابات یکی از کاندیداها اعلام پیروزی می‌کند این نشان از برنامه‌ریزی دارد، به‌علاوه رسانه‌های مختلف از شرق و غرب، مجازی و مکتوب همه پای صحنه می‌آیند و بحث تقلب را مطرح می‌کنند که یک تهمت بزرگ، دروغ و کذب عظیم بود ولی زمینه‌اش با آن جهت‌گیری‌ها و آماده‌سازی ها فراهم شده بود.
 
***روشنگری برای مردم در مورد فتنه نیازمند زمان بود
 
لذا بخشی از مردم به تردید وا می‌دارد و زمان می‌خواهد تا روشنگری‌ها انجام گیرد. زمان به جلو می‌آید و نظام همه تلاش خود را درباره فتنه‌گران انجام می‌دهد تا آنها دست از فتنه‌گیری بردارند فرصت بیشتری را به بررسی نتایج انتخابات می‌دهد و شورای نگهبان اعلام می‌کند که امکان بازشماری همه صندوق‌های رأی فراهم است.
 
***تدبیر نظام دادن فرصت‌ها و گرفتن بهانه‌ها بود
 
در حقیقت نظام به منظور خاموش کردن آتش فتنه خیلی مدبرانه،‌ منطقی عمل می‌کند و همه فرصت‌ها را به دیگران می‌دهد و همه بهانه‌ها را از آن می‌گیرد حتی مقام معظم رهبری، نمایندگان کاندیداها را دعوت می‌کند و همه صحبت‌ها آنجا می‌شود و نمایندگان بیان می‌کنند که هیچگونه تقلبی صورت نگرفته و به صراحت اذعان می‌دارند که اساساً امکان تقلب وجود ندارد.
 
اما سران فتنه شروع می‌کنند به بیانه دادن و در آتش فتنه دمیدن. رسانه‌های خارجی به میدان می‌آیند. گروهک‌ها و ضد انقلاب در زیر چتر فتنه‌گران قرار می‌گیرند و هیچ‌جا پیدا نمی‌کنید که فتنه‌گران از ضد انقلاب و منافق و گروه‌های سلطنت‌طلب اعلام برائت کند.
 
تا می‌رسد به روز قدس که امام راحل آن را به‌عنوان روزی که کل بشریت علیه صهیونیست بسیج شده و اعلام اعتراض کند بنیان گذاشت، اما فتنه‌گران در این روز با شعار «نه غزه نه لبنان» به صحنه آمدند.
 
ریشه این عدم برائت از ضد انقلاب چه بود؟ آیا از ترس ریزش حامیان بود یا اصلاً نمی‌خواستند به روی خود بیاورند که چنین کسانی پشت سر آنها به میدان آمده‌اند؟
 

سلیمانی: این سؤال را باید در جریان محاکمه از سران فتنه پرسید که چرا از گروهک‌ها و ضد انقلاب اعلام برائت نکردند و چرا ضد انقلاب زیر چتر آنها آمد ولی شواهدی در دست است که طراحی شده بودن فتنه را از قبل نشان می‌دهد. مردم وقتی این شعارها را می‌شنوند، مردمی که هم به لحاظ تاریخی و هم بنا بر فرمایش امام راحل به بحث لبنان بسیار حساس هستند.
 
بحث ایران و لبنان چند صد سال است که به هم گره خورده است همینگونه است بحث فلسطین و در کل تمام دنیا چه مسلمان و غیر مسلمان و همه آزاداندیشان علیه صهیونیسم مبارزه می‌کنند، اما ما در اینجا در روز قدس چنین شعارهایی را از زبان فتنه‌گران شنیدیم، خیلی‌ها از روز قدس به بعد است که آگاهی پیدا می‌کنند این جریان تحت هدایت شیاطین و استکبار قرار گرفته است.
 
و بعد در روز 16 آذر که روز اعتراض به استکبار است و تظاهرات علیه ستمگری‌های شیطان بزرگ است، یک عده‌ای شعار می‌دهند و عکس امام(ره) را پاره می‌کنند، اما فتنه‌گران هیچگونه موضع‌گیری در این باره نکردند. در اینجا عده‌ای متوجه می‌شوند که فتنه‌گران وابسته بوده و نیت سوء دارند و در جهت براندازی نظام عمل می‌کنند.
 
تا اینکه روز عاشورا می‌رسد و هتک حرمت امام حسین(ع) صورت می‌گیرد. اینجا واقعا حادثه‌ای صورت می‌گیرد که مردم گویی حادثه عاشورا را می‌بینند و این حماسه برایشان تجدید خاطره می‌شود.
 
مردم عزادار که در تکیه‌ها نشسته و در حال عزاداری هستند ناگهان می‌بینند عده‌ای با چوب و سنگ به آنها حمله کرده و خیمه‌های عزا را به آتش می‌کشند.
 
یکی از آشنایان تعریف می‌کرد که که در همسایگی ما شخصی زندگی می‌کرد که در تظاهرات اول انقلاب شرکت می‌کرد و پس از آن دیگر کاری با انقلاب، نظام و سیاست نداشت و به زندگی و کسب و کار خود می‌رسید.
 
پس از راهپیمایی 9 دی تصویر او را از سیما در این راهپیمایی مشاهده کردم از او پرسیدم شما که هیچوقت به تظاهرات و راهپیمایی‌ها نمی‌رفتید چگونه شد که امروز در این راهپیمایی شرکت کردید، او پاسخ داد من در حوالی میدان فردوسی مغازه دارم و هر سال عاشورا روبروی مغازه یک تکیه برگزار می‌کنم و غذا به عزاداران می‌دهیم در روز عاشورا دیدم که فتنه‌گران با سنگ به تکیه ما حمله کردند و عزاداران همه به خیابان ریختند و به این ترتیب صحنه روز عاشورا که خیمه‌‌های اهل بیت(ع) را آتش زدند برایم عیان شد و به این نتیجه رسیدم که اگر روز 9 دی به راهپیمایی اعتراضی نروم یزیدی‌ام، لذا آمدم که حسینی شوم و عده زیادی از چند ده میلیون نفری که در روز 9 دی به صحنه آمدند، به آقای موسوی رأی داده بودند.
 
برنامه فتنه 88 براندازی نظام بود نه تقلب در انتخابات، لذا 9 دی یک روز برجسته خواهد بود و در آینده همه آزاداندیشان به این روز، افتخار خواهند کرد.
 
خسارت‌هایی که در طول هشت ماه فتنه به نظام خورد، را می توانید نام ببرید؟
 
***جرائم فتنه‌گران مثنوی هفتاد من کاغذ است
 
سلیمانی: جرائم فتنه‌گران مثنوی هفتاد من کاغذ می‌شود و لازم است که پژوهشگران ما کارهای پژوهشی راجع به آن انجام دهند. مطمئنم اگر در یک کشور اروپایی این کار رخ می داد زندان‌های ابد برای عاملان رقم می‌زدند.
 
جرم دوم ادعای تقلب در انتخابات بود و الان پس از پنج شش سال دیگر کسی مدعی تقلب نیست چرا که این قدر شفاف سازی شده است و عیان است که امکان تقلب وجود نداشته است اما آن ها که ادعای تقلب کردند جرم نابخشودنی کردند زیرا باعث شدند جمع کثیری از مردم به لغزش واداشته شوند و اگر عنایت الهی نبود معلوم نبود چه خسارت بزرگی رخ می داد
 
دیگری راه اندازی شبکه های اینترنتی و اجتماعی است آن هم به صورت غیر قانونی است. نشر اکاذیب و افتراهایی که به نظام زدند همه قابل پیگیری است و هنوز هم ادامه دارند و روشن بود که دارند به انقلاب ضربه می زنند و به دنبال براندازی نظام هستند.
 
دیگری تخلف از مسیر قانونی است نظام به آن ها گفت بیایید از مسیر قانونی حرکت کنید اما حاضر نشدند در شورای نگهبان حضور یابند و اعتراضشان را مطرح کنند.
 
***بیانیه‌های سران فتنه خود، سند جرم است
 
بیانیه هایی که سران فتنه در طول این پنج شش سال داده اند خود، سند جرم است افتراهای سنگینی که به نظام وارد کردند همه جنبه جرم دارد و باید پاسخگو باشند نسبت به مطالبی که رسانه‌های خارجی از قول آن ها قرائت کردند و تکذیب هم نکردند.
 
دیگر اینکه عملاً فتنه‌گران با خارجی‌ها هم‌پیاله شدند؛ باید روشن شود که فتنه گران از نظر اقتصادی چه کمک هایی را از عربستان گرفتند.
 
***عربستان می‌خواست از سران فتنه یک داعش درست کند
 
مگر امروز نظام بحرین با مردم بحرین فقط به جرم شیعه بودن علیه آن ها کار نمی کند؟ امروز مگر عربستان و اردن علیه شیعیان فعالیت نمی‌کنند؟ این‌ها می خواستند از سران فتنه یک داعش درست کنند و کاملاً مشخص است که برنامه‌ریزی شده است بود که سران فتنه نقش داعش در عراق را در ایران بازی کنند و پیش از عراق ایران را داعش‌زده کنند، لذا باید یک محکمه‌ای باشد و این ها را روشن کند
 
***فتنه‌گران حیثیت مردمی بودن نظام اسلامی را زیر سؤال بردند
 
دیگر این که حیثیت انتخابات جمهوری اسلامی را زیر سؤال بردند، پس از انقلاب تقریبا هر سال یک انتخابات برگزار شده است که همه باشکوه بوده است و واقعا مایه افتخار نظام اسلامی است. اما سران فتنه با این کارشان سبب شدند که حیثیت انقلاب اسلامی از نظر مردمی بودن لکه‌دار شده و علامت سوال جلوی آن قرار گیرد.
 
سران فتنه ساختار شکنی کردند و عملیات میدانی و اجرایی انجام دادند، جنبه امنیتی جرم آن‌ها قطعی است؛ از ارسال پیامک گرفته تا آشوب، درگیری و اردوکشی خیابانی. این‌ها مسائلی است که باید اقدام علیه امنیت ملی و جرم‌های اساسی، بزرگ و نابخشودنی تلقی شود و اینقدر مطلب واضح است که نیاز به محکمه هم ندارد.
 
فتنه 88 چه آسیب‌های اقتصادی برای نظام داشت؟
 
***درباره ضربات فتنه به اقتصاد کشور کار پژوهشی صورت گیرد
 
از بعد اقتصادی هم ضربات بزرگی به نظام زدند که لازم است پژوهش شود و توسط کارشناسان مربوطه دسته‌بندی و ارزیابی شود، آیا با ایجاد بی‌ثباتی توسط سران فتنه، سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری می‌آیند؟ تازه پس‌لرزه‌های آن هم ادامه دارد.
 
***800 میلیارد تومان خسارت آشوب‌ها و تخریب‌های فتنه 88
 
در اثر این آشوب‌ها بسیاری از ساختمان ها و ادارات و بانک‌ها آتش زده شد و آن ها که فرمان به اردوکشی خیابانی دادند مسبب این خسارات هستند که اگر برآورد شود بیش از 800 میلیارد تومان به قیمت همان سال 88 فقط خسارت مالی به ساختمان ها، ادارات و مساجد و ماشین های مردم و ابنیه و ... خورده است. شهرداری تهران اعلام کرد در همان هفته اول 60 میلیارد تومان خسارت به ساختار شهری وارد شده است.
 
یا بانک‌هایی که به آتش کشیده شدند که خسارتشان از سود و زیان سهام داران برداشته می شود چرا که بانک خصوصی است، اگر خسارت نمی دید آن پول به سهام داران می رسید.
 
گرانی و تورم؛ وقتی خدمات رسانی در سطح جامعه مختل شد و هفت یا هشت ماه خدمات رسانی های مختلف به معضل دچار می شود موجب تورم و گرانی و عدم دسترسی به کالا و ... می شود که باید محاسبه و از سران فتنه مطالبه شود.
 
 از بعد بین‌المللی چطور؟
 
***شرکت نفتی «شل» پس از فتنه هشت میلیارد دلار طلب ایران را نگه داشت
 
سلیمانی: همچنین در حوزه بازرگانی و نفتی خسارات زیادی به ما وارد شد کشوری که به آشوب کشیده می شود شرکای نفتی و تجاری او متزلزل شده، پای کار نیامده و معوقاتشان را پرداخت نمی کنند؛ به عنوان مثال بعد از آشوب‌های 88 شرکت انگلیسی «شل» نزدیک هشت میلیارد دلار طلب ایران را پرداخت نمی کند.
 
***خون شهدا و کشته شده های در فتنه بر گردن سران فتنه است.
 
دیه شهدای فتنه را از بیت المال داده اند چون ضارب مشخص نبود، این دیه را حکومت پرداخت کند که حدود چند ده میلیارد تومان می شود، تازه این مالی است و خسارت معنوی که اصلا قابل جبران نیست و اولین این خسارت نیز این است که یک انتخابات برگزار شده و 40 میلیون نفر در آن شرکت کرده اند که می تواند یک افتخار بزرگ برای کشور باشد و آن را بیمه کند از بعد نظامی اقتصادی و فرهنگی کشور را در اوج می برد و در قله قرار دهد، سران فتنه با حرکت‌های خودشان موجب شدند که جمهوری اسلامی ایران نتواند از این فرصت طلایی در سطح بین المللی استفاده کند؛ این خسارت بزرگی که غیرقابل محاسبه است.
 
***فتنه 88 موجب نگرانی دوستداران انقلاب اسلامی در سراسر جهان شد
 
انقلاب اسلامی صادر شده است،‌ شما هر کشوری بروید می بینید که طرفداران انقلاب اسلامی زیاد هستند و چشم امیدشان هم به این نظام است وقتی در جمهوری اسلامی آشوب می‌شود چه می کنند؟ نگران می شوند،‌ یک مقدار ممکن است سست شوند و حس کنند که پشتوانه‌اشان را از دست می‌دهند؛ این واقعا ظلم بزرگی بود که این ها به نظام وارد کردند و موجب نگرانی و دلواپسی شدند.
 
همکاری با ضد انقلاب خارج نشین مشهود است و مشخص است که سران فتنه با عوامل ضد انقلاب خارج نشین ارتباطات و برنامه ریزی هایی داشتند و بعضی ها را ادامه دادند و فرصت بزرگتری به ضد انقلاب داد تا آن‌ها ابراز اندام بیشتری در صحنه بین المللی کنند و چنگ بر چهره نورانی انقلاب اسلامی انداختند که جرم آن باید برای سران فتنه نوشته شود.
 
آیا فتنه 88 منجر به اعمال فشار بیشتر بر کشورمان از سوی دشمن نیز شد؟

 
سلیمانی: بعضی از تغییر رفتار آمریکا و غرب بعد از سال 88 خیلی شدید است،‌ زیرا حس کردند در ایران یک شکاف اجتماعی ایجاد شده است، اولا سعی کردند در این شکاف جای گرفته و لانه کرده و خسارت به نظام بزنند و از طرف دیگر فشار را بر ایران بیشتر کردند و تحریم‌هایی را که خود،‌ نام فلج‌کننده بر آن گذاشته بودند، علیه کشورمان اعمال کردند.

این تحریم‌ها همه پس از فتنه سال 88 است و پیش از آن اصلاً‌ جرأت انجام چنین کاری را نداشتند، یعنی در حقیقت،‌ فتنه سبب شد کشورهای بیشتری با آمریکا در تحریم‌های ضد ایرانی همراهی کنند.
 
به علاوه ملت ایران اقتداری در جهان یافته بود که فتنه به این اقتدار هم در سطح بین‌المللی خدشه وارد کرده بود و لذا از این بابت هم باید سران فتنه پاسخگو باشند.
 
واقعاً سران فتنه باید در این مورد محاکمه بشوند که آیا عوامل فتنه با سرویس‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی ارتباط داشته اند یا نه ؟ آدم‌های کوچک دخیل در فتنه که مشخص شد ارتباط داشتند، زیرا دستگیر و محاکمه شدند و حکم هم در موردشان صادر شد، ولی آیا آن رأس هم از این قبیل ارتباطات داشته‌اند یا نه هنوز معلوم نیست و باید در یک دادگاه صالحی این موضوع روشن شود.
 
اگر 9 دی رخ نمی د اد پیش بینی شما از تحولات چند ماه بعد چه بود؟
 
سلیمانی: اگر 9 دی نبود ما خسارت بیشتری می دیدیم ولی نشان می داد که در آن هفت ماه سران فتنه روز به روز توسط بدنه مردمی طرد شدند، 9 دی ضربه آخر را زد ولی قدرتمند زد با حضور چند ده میلیونی ضربه ای زد که فتنه نابود شد،‌ و الا اگر نبود هم باز چند ماه بیشتر نمی توانست ادامه یابد و جمع می شد ولی ممکن بود آن شکاف اجتماعی می ماند ولی 9 دی که رخ داد جماعت پیرو فتنه در حداقل مطلق چند هزار نفری باقی ماندند.
 
خیلی از کسانی که در فتنه در میدان عمل باقی ماندند الان برائت می جویند و این به خاطر آن ضربه ای اساسی است که 9 دی وارد کرد .
منبع: فارس
برچسب ها: فتنه انتخابات