يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۵

هیئت‌رئیسه به من اجازه نطق نداد

منتخب مردم تهران در مجلس نهم خواستار ارائه نطق میان‌دستور در صحن علنی شد که لاریجانی در پاسخ به وی گفت: از جلسه بعدی مجلس می‌توانیم نطق میان‌دستور هم داشته باشیم.
کد خبر : ۶۶۱۰۱

به گزارش صراط به نقل از فارس، الیاس نادران منتخب مردم تهران در مجلس نهم در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) در تذکری با استناد به مواد ۱۰۶ و ۱۰۷ آئین‌نامه داخلی مجلس، اظهار داشت:‌ طبق آئین‌نامه در هر جلسه‌، ۳ نفر از نمایندگان می‌توانند نطق میان‌دستور داشته و به نوبت سخنرانی کنند که نطق‌های میان‌دستور تنها در جلسات بررسی لوایح بودجه، سنواتی و استیضاح یا رأی اعتماد به کابینه انجام نمی‌شود.

وی خطاب به لاریجانی گفت: طبق ماده ۱۰۷ آئین‌نامه داخلی مجلس، رئیس مجلس در هر جلسه می‌تواند درباره مسائل روز مطالبی را بیان کند که امروز شما به استناد همین ماده ۱۰۷ آئین‌نامه نطق میان دستور داشتید درحالی که مواد ۱۰۶ و ۱۰۷ آئین‌نامه تفاوتی با یکدیگر ندارند.

نادران بر همین اساس یادآور شد: امروز صبح که بنده برای ارائه تقاضای نطق اضطراری به هیئت رئیسه مراجعه کردم، گفتند که سیستم خراب است و امکان نطق وجود ندارد.

در ادامه علی لاریجانی رئیس موقت مجلس نهم در پاسخ به این تذکر نادران گفت: شاید آقای سبحانی‌نیا برای تسریع در کار اعتبارنامه‌ها، اجازه بیان نطق را نداده است ولی از جلسه بعدی مجلس می‌توانیم نطق میان‌دستور هم داشته باشیم.

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام حمید رسایی منتخب مردم تهران در مجلس مردم نیز در تذکری با استناد به ماده ۱۸۲ آئین‌نامه داخلی پارلمان، اظهار داشت: در دوره هشتم یک سنت خلاف آئین‌نامه داخلی مجلس گذاشته شد که به مانیتورهای نمایندگان نیز نفوذ کرد و آن ثبت‌نام برای تذکر خارج از دستور است.

وی افزود: بیان تذکرات خارج از دستور اصلاً در آئین‌نامه داخلی مجلس نیامده و با توجه به اینکه مدت زیادی از سوگند هیئت رئیسه مبنی بر رعایت آئین‌نامه داخلی نگذشته، بهتر است تدبیری برای این موضوع اندیشیده شود تا بیان این تذکرات توسط نمایندگان، موجب شکسته شدن سوگند هیئت رئیسه نشود.

علی لاریجانی به رسایی پاسخ داد:‌ تذکراتی که نمایندگان بخواهند در جریان جلسه مطرح کنند، باید مربوط به دستور جلسه باشد اما در انتهای ماده ۱۸۲ آئین‌نامه داخلی، آمده اگر مربوط به دستور جلسه نباشد، می‌توان در پایان جلسه مطرح کرد.

در ادامه این جلسه، حجتالاسلام محمد باقری منتخب مردم بناب مجلس نهم نیز در تذکری با استناد به ماده ۲۳ آئین‌نامه داخلی، خواستار استقرار نمایندگان در صندلی‌هایشان حین سخنرانی رئیس مجلس یا نطق‌های وکلای ملت در صحن علنی شد.

وی افزود: باید نمایندگان احترام جلسات مجلس را حفظ کنند و حین سخنرانی افراد، در صندلی‌هایشان استقرار دادشته باشند، چرا‌که این موضوع از رسانه ملی پخش می‌شود و برای مجلس زشت است.

علی لاریجانی به ‌منتخب بناب گفت: اصولا نظم جلسه اینگونه است که نمایندگان باید در طول مدتی که جلسه داریم، در صندلی‌هایشان مستقر شوند‌ تا زودتر رای‌گیری‌ها انجام و سخنرانی نمایندگان نیز استماع شود.

مهدی کوچک‌زاده دیگر منتخب مردم تهران در خانه ملت در تذکری آئین‌نامه‌ای، اظهار داشت: نامه‌ای در شعب ۱۵ گانه بررسی‌کننده اعتبارنامه‌های نمایندگان توزیع شده که به امضای مدیرکل معاونت قوانین مجلس رسیده است.

وی افزود: این معاونت با استناد به تأکید و توصیه بجای شما مبنی بر بررسی و عبور کردن سریع‌تر از اعتبارنامه‌های نمایندگان و تایید اعتبارنامه‌ها، این معاونت بندهایی در این بخشنامه آورده که ناقض آئین‌نامه داخلی مجلس است.

وی افزود: در این بخشنامه آمده که اگر اعتراضی به اعتبارنامه‌ها وجود دارد، باید تا ساعت ۹ صبح امروز ارائه شود که این خلاف آئین‌نامه داخلی است و باید و نباید گفتن در این زمینه، حق معاون قوانین مجلس نیست.

کوچک‌زاده در خاتمه سخنانش با بیان اینکه برخی از نمایندگان بر جمله امام خمینی(ره) که فرمود "مجلس ار رأس امور است" تأکید می‌کند، بهتر است این جمله را بیان کنیم که امام فرمود "مجلس در راس امور است، مجلس خوب همه چیز را خوب می‌کند و مجلس بد همه چیز را بد".

علی لاریجانی رئیس موقت مجلس نهم در پاسخ به کوچک‌زاده گفت: آنچه که در بخشنامه معاونت قوانین نوشته شده، خلاف قوانین نیست و اگر اعتراضی وجود داشته باشد، تا ۲۴ ساعت بعد از وصول اعتراض، باید از نمایندگان دعوت کنند تا جلسه بگذارند و فرد معترض نیز مستندات خود را در شعب ارائه دهد.

ایرج ندیمی منتخب ملت در مجلس نهم نیز در تذکری آئین‌نامه‌ای اظهار داشت: طبق مواد ۶۵ تا ۶۸ آئین‌نامه داخلی مجلس، شعب نمی‌تواند پرونده منتخبینی که اعتراضی به آنان وجود نیست را نگاه دارند و چنین حقی ندارند.

علی لاریجانی رئیس موقت مجلس نهم نیز به ندیمی پاسخ داد: زمان اعتراض تمام شده و اگر اعتراضی در شعب وجود نداشته باشد باید گزارشات را ارائه دهند تا هرچه سریعتر بتوانند کار شکلی مجلس را به اتمام برسانید.