علی پژهان جمعیتشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران درباره بی رغبتی جوانان به ازدواج گفت: مسئله ازدواج یک مسئله فرهنگی است و امروزه در کشور با تغییر نگرشهای فرهنگی در مورد ازدواج مواجه هستیم.
وی بیان کرد: پسرها تنوع طلب شدهاند و تعهد و مسئولیت اجتماعی را یاد نگرفتهاند و اگر هم آموخته باشند رغبتی به مسئولیت پذیری ندارند.
پژهان تصریح کرد: مسئله بیرغبتی جوانان به ازدواج بیش از آن که به مسئله اقتصادی مرتبط باشد به مسئله فرهنگی مرتبط است. در اروپا اقشار ضعیف و فقیر ازدواج نمیکنند، ولی در ایران افراد ثروتمند و مرفه جامعه تمایلی به ازدواج ندارند.
جمعیت شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز گفت: در حال حاضر بیش از ۱۳ میلیون نفر جوان مجرد در کشور وجود دارد که سن آنها از سن مناسب ازدواج که برای خانم ۲۵ سال و برای آقایان ۳۰ سال است عبور کرده است.
وی افزود: بر اساس پژوهشهای انجام شده ۳۵ شاخص از موانع اقتصادی و اجتماعی شناسایی شده که باعث عدم رغبت جوانان به ازدواج شده است. این موانع شامل:عقلانیت اقتصادی، آزاد بودن روابط آزاد بین دختران و پسران، تغییر سبک زندگی و گسترش شبکههای مجازی باعث شده که جوانان به جای گرایش به سمت ازدواج، زندگی با دوست غیر هم جنس را انتخاب کنند.
پژهان در ادامه بیان کرد: نداشتن اعتماد بین دخترها و پسرها، پررنگ شدن ترس از ازدواج توسط خانوادهها و رسانهها، ایجاد فوبیای ازدواج، و پررنگ شدن طلاق توسط رسانهها و نگاه منفی به ازدواج را از دیگر موانع عدم تمایل جوانان به ازدواج دانست.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ۳ میلیون مجرد بالای ۵۰ سال داریم که ۸۶ درصد آنها به علت از دست دادن فرصتهای ازدواج و استفاده نکردن از آنها و مجرد ماندن پشیمان هستند.
جمعیت شناس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد تهران مرکز افزود: دولتمردان باید برای نسل جوان کشور امنیت اقتصادی و اجتماعی را فراهم کنند، ترس از آینده و ازدواج را کاهش دهند و با توجه به بافت فرهنگی جامعه با نسل جوان همراهی کند.