جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۶

برنامه‌های دولت برای تامین کالا‌های وارداتی از زبان جهانگیری

برنامه‌های دولت برای تامین کالا‌های وارداتی از زبان جهانگیری
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه استمرار صادرات نفت کشور نماد پیروزی ملت ایران در مقابل تحریم‌های آمریکا است، گفت: ادعای آمریکا برای متوقف کردن صادرات نفت ایران واهی است.
کد خبر : ۴۱۹۹۰۶

جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور جهانگیری با اشاره به شرایط جدید پیش روی کشور و احتمال آسیب دیدن طبقات و اقشار ضعیف جامعه، بر ضرورت توجه ویژه به این اقشار و کمک به آن‌ها برای تامین نیاز‌های اصلی زندگی شان تاکید کرد.

معاون اول رئیس‌جمهور اظهار داشت: در شرایط جدید کشور و افزایش قیمت برخی از کالاها، طبقات ضعیف جامعه در تامین نیاز‌های اصلی زندگی با مشکل مواجه می‌شوند و درآمد آن‌ها کاهش پیدا کند که ضرورت دارد به طور جدی به این طبقات توجه و از آسیب رسیدن به آن‌ها جلوگیری شود.

وی از رییس سازمان برنامه و بوجه کشور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست جلساتی را در این خصوص برگزار و راهکار‌های تامین منابع لازم را برای کمک به اقشار کم درآمد جامعه در جهت جلوگیری از آسیب دیدن طبقات ضعیف پیدا کنند.

جهانگیری با بیان اینکه دولت برای شرایط تحریم برنامه ریزی دقیق دارد یکی از برنامه‌های دولت برای تامین کالا‌های وارداتی مورد نیاز را استفاده از ساز و کار تهاتر دانست و افزود: ایران در مقابل تحریم‌های آمریکا دست بسته نخواهد بود و از روش‌های مختلف برای بی اثر کردن تحریم‌ها استفاده خواهد کرد.

معاون اول رییس جمهور خواستار تشکیل کارگروهی تحت عنوان کمیته تهاتر با عضویت وزارتخانه‌های نفت، صنعت، معدن و تجارت، امور خارجه، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه شد و افزود: لازم است کارگروهی که با محوریت وزارت نفت تشکیل شود و برای تهاتر نفت با کالا‌های اساسی برنامه ریزی و ساز و کار آن تعیین و نتیجه تصمیمات گزارش شود.

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در ادامه با تاکید بر اینکه دولت در تحریم‌های پیش رو روش‌های مختلفی را به کار خواهد گرفت تا صادرات نفت کشور کاهش پیدا نکند، تصریح کرد: استمرار صادرات نفت کشور نماد پیروزی ملت ایران در مقابل تحریم‌های آمریکا است و با برنامه ریزی و مدیریت توانمند وزارت نفت، امیدوارم شاهد این موفقیت بزرگ باشیم و ثابت کنیم که ادعای آمریکا مبنی بر متوقف کردن صادرات نفت ایران واهی است.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه در شرایط تحریم واردات کالا نباید متوقف شود و روند صادرات نیز باید با رونق همراه باشد، گفت: باید تلاش کنیم تحت هر شرایط کالا‌های اساسی مورد نیاز به کشور وارد شود و ذخایر کالا‌های اساسی وضعیتی اطمینان بخش داشته باشد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با یادآوری اینکه در شرایط جدید ممکن است فعالان اقتصادی و صنعتگران کشور با مسائل و مشکلاتی مواجه شوند، بر ضرورت رفع بروکراسی و مجوز‌های غیرضرور در شرایط تحریم تاکید کرد و گفت: باید موانع و مقررات دست و پا گیر را از پیش روی فعالان اقتصادی و مبادلات تجاری کشور برداریم و کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند برای حذف بروکراسی زائد برنامه ریزی کنند و نتیجه اقدامات خود در این خصوص را گزارش نمایند.

وی با اشاره به گزارش وزارت جهاد کشاورزی از اقدامات صورت گرفته و دستاورد‌ها و نیز راهبرد‌های این وزارتخانه برای مدیریت شرایط تحریم، اقدامات انجام شده را مناسب و شایسته ارزیابی کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی عملکرد موفقی در دولت یازدهم و دوازدهم داشته و اقدامات صورت گرفته توسط این دستگاه اجرایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی قابل تقدیر است.

جهانگیری همچنین با اشاره به گزارش دبیرخانه ستاد در خصوص ارزیابی عملکرد استان‌های مختلف کشور در اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: استانداران و مدیران استانی باید برای اجرای اقتصاد مقاومتی بویژه در شرایط پیش روی کشور، بصورت ویژه وقت بگذارند و پیگیری جدی داشته باشند.

در این جلسه مسعود پزشکیان نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی هم با تاکید بر لزوم توجه ویژه به اقشار آسیب پذیر جامعه بخصوص در شرایط پیش روی کشور گفت: اگر دولت نیاز‌های اقشار آسیب پذیر جامعه را تامین کند و زندگی مردم جریان عادی خود را داشته باشد، دشمنان هر چقدر هم که تلاش کنند مردم پشت مسئولین خواهند ایستاد.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این نشست از آمادگی این سازمان برای تامین منابع مالی مورد نیاز جهت ذخیره سازی کالا‌های اساسی و اقلام مرتبط با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد.

در این جلسه وزیر جهاد کشاورزی نیز با اشاره به برخی فضاسازی‌ها در جامعه مبنی بر عدم وجود ذخایر کافی اقلام کشاورزی و مواد غذایی، گفت: نگرانی برای واردات مواد غذایی، محصولات کشاورزی و کالا‌های اساسی وجود ندارد و این وزارتخانه از ذخایر کافی مواد غذایی و محصولات کشاورزی برخوردار است.

در این جلسه که وزرای دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، راه و شهرسازی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس کل بانک مرکزی و رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز حضور داشتند، نماینده دبیرخانه ستاد گزارشی از ارزیابی عملکرد استان‌ها در اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ارائه کرد و گفت: در این ارزیابی عملکرد ۱۲ استان در حد انتظار و شایستگی بوده و عملکرد ۱۳ استان نزدیک به انتظار و شایستگی و ۶ استان نیازمند تحرک بیشتر بوده اند که در این میان استان‌های کرمان، کردستان و قزوین به ترتیب سه رتبه نخست را در اجرای اقتصاد مقاومتی کسب کرده اند.

وی همچنین به تشریح تاثیر و کارکرد اقتصاد مقاومتی در استان‌ها پرداخت و افزود: پیگیری اقتصاد مقاومتی موجب شتاب بخشی به امور اقتصادی و تولیدی در استان‌های مختلف کشور شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی هم در این جلسه گزارشی از دستاورد‌ها و اقدامات این وزارتخانه ارائه کرد و ضمن آسیب شناسی بخش کشاورزی و پیش بینی چالش‌های ناشی از تحریم، به بیان راهبرد‌های مدیریت تحریم و مهار آثار تحریم در بخش کشاورزی پرداخت.

براساس این گزارش متوسط رشد سالیانه ارزش افزوده بخش کشاورزی طی سال‌های اخیر حدود ۴.۵ درصد بوده و کاهش تراز تجاری کشاورزی و غذا از بیش از منفی ۸ میلیارد دلار در سال ۹۲ به حدود منفی ۳ میلیارد دلار در سال ۹۶ رسیده است.

در این گزارش اعلام شد که متوسط رشد تولیدات بخش کشاورزی معادل ۲۴ درصد و از ۹۶ میلیون تن در سال ۹۲ به ۱۲۰ میلیون تن در سال ۹۶ رسیده و سهم اشتغال بخش کشاورزی از طریق تولید مواد خام در کل اشتغال کشور ۱۹ درصد بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در این گزارش ارزش سالیانه صادرات محصولات کشاورزی را حدود ۶ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: ارزش کل تولیدات بخش کشاورزی سالانه بالغ بر ۸۵ میلیارد دلار است.

در ادامه این گزارش اعلام شد که خرید تضمینی چغندر قند از ۳.۴ میلیون تن در سال ۹۲ به حدود ۸.۱ میلیون تن در سال ۹۶ رسیده و تولید شکر از ۱.۱ میلیون تن در سال ۹۲ به بیش از ۲ میلیون تن در سال ۹۶ افزایش یافته و تولید دانه‌های روغنی نیز با افزایش ۳ برابری سطح زیر کشت به ۴۰۰ هزار تن افزایش یافته که در سال زراعی جاری به بیش از ۵۰۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

براساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی، تولید آبزیان از ۸۸۵ هزار تن در سال ۹۲ به ۱۰۵۱ هزار تن در سال ۹۶ افزایش یافته و توسعه گلخانه‌ها از ۸۸۰۰ هکتار در سال ۹۲ به ۱۲۳۰۰ هکتار در سال ۹۶ رسیده که با اشتغال زایی مستقیم برای ۳۵ هزار نفر و اشتغال غیرمستقیم برای ۶۰ هزار نفر همراه بوده است.

افزایش ارتقای بهره وری مصرف آب از دیگر بخش‌های گزارش وزارت جهاد کشاورزی بود و اعلام شد که در ۴ سال اخیر ارتقا بهره وری مصرف آب سالانه ۶ درصد و در مجموع ۲۵ درصد افزایش داشته و تولید محصول از ۷۳۰ گرم به ازای ۱ متر مکعب آب به ۱۲۵۰ گرم افزایش یافته است.

در این گزارش همچنین اعلام شد که درصد خودکفایی تامین سرانه انرژی خانوار‌ها از محل تولیدات داخلی از ۵۲ درصد در سال ۹۲ به ۸۲ درصد در سال ۹۶ افزایش یافته است.

در این جلسه مقرر شد کمیته‌ای با محوریت وزارت نفت و با عضویت وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، امور اقتصادی و دارایی، امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی تحت عنوان کمیته تهاتر تشکیل شود و برای تهاتر کالا‌های اساسی با نفت برنامه ریزی‌های لازم را انجام دهد و نتیجه تصمیمات را گزارش نماید.

در این جلسه همچنین مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی برای تامین محصولات کشاورزی و مواد غذایی لازم، مبادی واردات و خرید کالا‌های اساسی را به کشور‌هایی منتقل کند که ایران منابع مالی ارزی در این کشور‌ها داشته باشد.

در پایان این جلسه فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا هم گزارشی از آخرین وضعیت اجرای طرح تامین آب شرب استان خوزستان ارائه کرد و گفت: ظرف چند روز آینده آب شرب مناسب به خرمشهر و آبادان خواهد رسید.