پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۶

افزایش مجازات نقدی جرائم صید و شکار غیرقانونی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت: با مصوبه هیئت وزیران میزان جرائم مندرج در مواد ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۳ قانون شکار و صید اصلاح شد.
کد خبر : ۴۱۷۷۶۴

امیر عبدوس اظهار کرد: براساس مواد ۱۰ الی ۱۳ قانون شکار و صید، متخلفانی که با ارتکاب اعمال مجرمانه موجبات نابودی حیات وحش و همچنین تخریب و تجاوز به اکوسیستم‌های با ارزش و مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست را فراهم کنند، به مجازات‌های مقرر در مواد مذکور محکوم می‌شوند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان، وی گفت: میزان مجازات‌های نقدی که آخرین بار ۲۱ سال پیش افزایش یافته بود در مقابل اعمال ارتکابی نقش بازدارندگی نداشت.

عبدوس اظهار کرد: در اصلاحیه هیئت وزیران مجازات‌های نقدی موضوع ماده (۱۰) در خصوص شکار و صید بیش از تعداد مندرج در پروانه شکار یا حمل و عرضه، فروش و صدور جانوران وحشی زنده یا کشته شده بدون تحصیل پروانه، از بین بردن رستنی‌ها در مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیات وحش، از سه میلیون ریال تا ۱۵ میلیون ریال تعیین شده است.

وی گفت: مجازات‌های نقدی موضوع ماده (۱۱) در خصوص شکار و صید در فصول و ساعات ممنوع، شکار غیرمجاز در مناطق ممنوع یا خلاف محدودیت‌های سازمان محیط زیست، شکار و صید با وسایل ممنوعه و یا شکار با اسلحه دیگران و تخریب آبشخور حیات وحش در مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیات وحش از ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۴۵ میلیون ریال خواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان در ادامه اظهار کرد: مجازات‌های نقدی موضوع ماده (۱۲) در خصوص شکار و صید جانوران وحشی حمایت شده بدون داشتن پروانه ویژه، شکار و صید در مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیات وحش بدون تحصیل پروانه، از بین بردن رستنی‌ها در پارک‌های ملی و آثار طبیعی ملی و آلوده کردن آب رودخانه ها، دریاچه‌ها و تالاب‌های حفاظت شده، چشمه‌ها و آبشخور‌ها به موادی که باعث آلودگی آب و از بین رفتین آبزیان شود، از ۳۰ میلیون ریال تا ۵۰ میلیون ریال است.

وی گفت: مجازات‌های نقدی موضوع ماده (۱۳) در خصوص شکار جانوران وحشی کمیاب و در معرض خطر انقراض از قبیل: جیبیر، گورخر، گوزن زردایرانی، یوزپلنگ، تمساح (کروکودیل)، هوبره و میش مرغ، شکار در پارک‌های ملی، شکار، صید و یا کشتار جانوران وحشی با استفاده از سموم و مواد منفجره و امثال آن و شکار به صورت تعقیب با استفاده از وسیله نقلیه موتوری و همچنین کشتار آنان به طریق جرگه و محاصره دسته جمعی، مبادرت به اقداماتی که موجب آلودگی آب دریای خزر و خلیج فارس و دریای عمان با مواد غیرنفتی را فراهم آورده و باعث مرگ و میر آبزیان یا به خطر افتادن محیط زیست آنان شود و ایجاد یا فراهم کردن مقدمات آتش‌سوزی در پارک‌های ملی و آثار طبیعی ملی و مناطق حفاظت شده یا پناهگاه‌های حیات وحش بر اثر بی مبالاتی یا عدم رعایت مقررات محیط زیست و یا تخلف از نظامات دولتی، از ۶۰ میلیون ریال تا ۸۵ میلیون ریال تعیین و مصوب شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان در خاتمه اظهار کرد: مجازات‌های نقدی تبصره (۲) ماده (۱۳) در خصوص مبادرت به زنده‌گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و صدور پرندگان شکاری از قبیل: شاهین، بحری، بالابان و دلیجه کند علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده به جزای نقدی از ۶۰ میلیون ریال تا ۱۲۰ میلیون ریال شده است.