پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۷

واکنش محیط زیست به تجارت جدید در ایران؛ پرورش و صادرات گوشت گوزن ایرانی

مدیرکل دفتر مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست گفت: تکثیر و پرورش گوزن در کشور ما یک کار نوپا است و به همین دلیل هیچ مانعی برای این کار وجود ندارد.
کد خبر : ۴۱۸۶۸۸

علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با پرورش گوزن ایرانی در کشور اظهار کرد: براساس ماده 8 قانون حفاظت و بهسازی و ماده 7 شکار و صید برای هر گونه داخلی و خارجی مجوز تکثیر، پرورش، نگهداری، خرید، فروش، صادرات و واردات از سازمان محیط زیست باید اخذ می شود .

به گزارش باشگاه خبرنگاران ، وی افزود: برخی از مراکز در استان ها به ویژه استان گلستان از سازمان محیط زیست برای گوزن زرد ایرانی و مارال گوزن قرمز و یا گوزن های غیر بومی مجوز اخذ کرده اند. این مجوزها به دو نوع مجوز نگهداری گوزن که ممکن است براساس زاد و ولد افزایش پیدا کنند و دیگری مجوز تکثیر و پرورش گوزن تقسیم بندی می شوند.

تیموری گفت: تکثیر و پرورش گوزن در کشور ما یک کار نوپا است و به همین دلیل هیچ مانعی برای این کار وجود ندارد و سازمان محیط زیست از این فعالیت نیز حمایت می کند .

وی ادامه داد: افراد می توانند مجوز تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی را از سازمان محیط زیست و یا مراکز مربوط به سازمان اخذ کنند. سازمان محیط زیست براساس مصوبه 380 شورای عالی محیط زیست پروانه انتفاعی صادر و گونه ها را تحویل این افراد می دهد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: آن چه که برای سازمان محیط زیست اهمیت دارد منشا تکثیر این گونه ها است و مراکزی مانند باغ وحش ها این گونه ها را به متقاضیان تحویل می دهند؛ چرا که یکی از سیاست های سازمان محیط زیست فروش گوزن بعد از تکثیر این گونه ها به مراکز نگهداری است و با این کار جمعیت این گونه ها نیز به خطر نمی افتد.

وی افزود: فروش و تکثیر گونه های حیات وحش به مراکز نگهداری می تواند عاملی برای توسعه گردشگری و همچنین محلی برای آموزش و تحقیقات نیز باشد.

تیموری گفت: یکی از سیاست های سازمان محیطزیست اخذ مجوز برای تکثیر و نگهداری هر گونه در حال انقراض است که سازمان محیط زیست این سیاست را به تمام استان ها ابلاغ کرده است .

وی افزود: صرف نظر از گونه گوزن زرد ایرانی که شرایط خاص خود را دارد ، تکثیر و پرورش چهارپا و یا هر پرنده ای شرایط خاص خود را دارد و مراکز نگهداری باید استانداردهای سازمان محیط زیست را رعایت کنند.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: افرادی که متقاضی تکثیر و پرورش گونه های حیات وحش هستند، می توانند بر اساس دستور العمل های سازمان محیط زیست درخواست خود را ارائه دهند.