علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تصویر منتشر شده از پروانه انتفاعی شکار برای اتباع آمریکایی در منطقه کاشمر، گفت: تاکنون هیچ مجوز شکاری برای اتباع آمریکایی در منطقه کاشمر صادر نشده است و تصویر منتشر شده مربوط به این منطقه نیست.
به گزارش فارس تیموری با بیان اینکه تصویر منتشر شده مربوط به درخواست مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان رضوی از صندوق ملی محیط زیست برای صدور پروانه انتفاعی شکار در منطقه سید مرتضی کاشمر و محدود به پنج راس چهارپا است، خاطرنشان کرد:، اما تاکنون هیچ مجوز شکاری برای اشخاص یا اتباع داخلی و خارجی در آن منطقه از سوی صندوق ملی محیط زیست صادر نشده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این موضوع که صندوق ملی محیط زیست میتواند تا تاریخ ۴/۱۱/۱۳۹۷ برای مجوزهای درخواستی، تعیین تکلیف کند، اظهار کرد:، اما تاکنون برای این منطقه، تصمیم گیری و تعیین تکلیف نشده است.
وی ضمن تاکید بر این موضوع که سازمان حفاظت محیط زیست در صدور مجوز شکار برای اتباع داخلی و خارجی خود را ملزم به رعایت تمامی موارد قانونی میداند و پس از کسب تاییدات قانونی توسط اتباع داخلی و خارجی برای آنها مجوز شکار صادر میکند، تصریح کرد: این سازمان نقشی در صدور مجوز شرکتهای تور گردان و یا ورود و خروج اتباع خارجی به کشور ندارد.
این مقام مسئول ادامه داد: مجوز شرکتهای تورگردان توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مجوز ورود اتباع خارجی به کشور توسط وزارت امور خارجه و مجوز ورود تجهیزات و ادوات شکار توسط گمرک صادر میشود.
به گفته تیموری، در فاصله سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲، ۲ هزار و ۱۶ مجوز شکار برای اتباع داخلی و ۵۷۵ مجوز شکار برای اتباع خارجی از تمامی کشورها از جمله آمر یکا صادر شده است، اما در حال حاضر با توجه به رویکرد خصمانه و اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تا اطلاع ثانوی، صدور مجوز برای اتباع آمریکایی منتفی است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه صدور مجوز شکار برای اتباع داخلی و خارجی از جمله تکلیف و وظایف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست است، تصریح کرد: صدور مجوز شکار و بهره برداری مسئولانه از حیات وحش در کنار حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش از جمله ابزارها و راهکارهای ضروری برای مدیریت در این حوزه است.
تیموری گفت: از سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ یعنی در بازه پنج ساله گذشته نیز ۱۰۵ راس مجوز شکار برای مناطق چهارگانه و آزاد صادر شده بود، اما در هیچ یک از دورههای گذشته، صدور مجوزهای شکار اینچنین حساسیت برانگیز نبود.