چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰
اگر رویکرد قلدرمابانه به میز مذاکره کشیده شود، حتما آن را ترک می‌کنیم

شرط ترک میز مذاکره از نگاه عراقچی

عراقچی در واکنش به اظهارات کری گفت: تا وقتی ادبیات احترام در پشت میز مذاکره وجود دارد به مذاکرات ادامه می‌دهیم و ارزشی برای فضاسازی‌های رسانه‌ای قائل نیستیم، ولی اگر این رویکرد بخواهد به میز مذاکره کشیده شود، حتما آن را ترک می‌کنیم.
کد خبر : ۲۲۸۹۵۹
شرط ترک میز مذاکره از نگاه عراقچی
صراط: سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان گفت: ملت ایران و مذاکره کنندگان هسته‌ای به عنوان فرزندان ملت ایران هیچگاه در برابر ادبیات تهدید، قلدرمابانه، فشار و زور تسلیم نخواهد شد و به آن اعتنا نخواهد کرد.

عراقچی در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا در لندن قبل از شرکت در مذاکرات ژنو گفت: ما در طول مذاکرات همواره با این گونه ادبیات آمریکایی‌ها مواجه بودیم و باعث تاسف است با اینکه این گونه ادبیات کارایی خود را به صورت کامل از دست داده است اما باز تکرار می‌شود.

وی افزود: هم آمریکایی‌ها و هم اعضای 1+5 بارها این را تجربه کردند که فشار سیاسی و رسانه‌ای به هیچ وجه باعث نمی‌شود که جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات منش، روش، خواسته‌ها و مواضع خود را تغییر دهد و این یک امر ثابت شده است.

عراقچی با تاکید بر اینکه مذاکرات باید در جهت منافع دو طرف و با راه حل بُرد بُرد به پیش برود، گفت: اگر به این شکل نباشد و یک طرف سعی کند از روش‌های غیر مذاکراتی اراده خود را در مذاکرات تحمیل کند ما هم حتما ابایی از ترک میز مذاکره نخواهیم داشت، ولی این موقعیتی نیست که ما الان در آن قرار داریم.

عراقچی گفت: ما با عزم و اراده‌ای قوی مذاکرات را ادامه خواهیم داد و هرجا که احساس کنیم مذاکرات در جهت منافع ملت و کشور و در جهت هدف تعریف شده پیش نمی رود، حتماً از مذاکره خارج خواهیم شد.

وی با بیان اینکه طرف‌های مقابل با استفاده از فضای سیاسی و رسانه‌ای بتوانند میز مذاکرات را تحت تاثیر قرار دهند موضوع جدیدی نیست، افزود:چیزی که عجیب است این است که آنها چرا این تجربه شکست خورده را مرتب تکرار می‌کنند. آنها اگر با زبان کرامت صحبت کنند پاسخ مناسب را هم خواهند گرفت و ما تا زمانی پشت میز مذاکره هستیم که ادبیات مذاکرات به این صورت باشد.

عراقچی افزود: اظهاراتی که وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات کرد، تکرار اظهارات هفته قبل باراک اوباما بود و همواره هم این سخنان تکرار شده از نظر ما هیچ تاثیری در میز مذاکره نخواهد داشت. تا وقتی ادبیات احترام در پشت میز مذاکره وجود دارد ما به مذاکرات ادامه خواهیم داد و ارزشی برای فضاسازی‌های رسانه‌ای قائل نیستیم، ولی اگر این نوع رویکرد بخواهد به میز مذاکره کشیده شود، حتما میز مذاکره را ترک خواهیم کرد.

وزیر خارجه آمریکا در لندن در اظهاراتی گفته بود اگر ما تا آخر مارس به توافق سیاسی در کلیات و اصول دست پیدا نکنیم میز مذاکره را ترک خواهیم کرد.
عراقچی همچنین درباره روز سوم مذاکرات ژنو که با حضور وزرای خارجه ایران و آمریکا و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا برگزار شد، گفت: به طور متناسب در روز سوم مذاکرات جلسات متعددی به صورت دو و سه جانبه داشتیم که مهمترین ان جلسه در سطح وزرا و در سطح معاونان 1+5 بود.

وی افزود: جلسه وزرا سه ساعت طول کشید و ساعت یازده و نیم شب پایان یافت، در این جلسه بحث‌های جدی صورت گرفت زیرا الان زمان تصمیم گیری‌های سیاسی است و در بسیاری از حوزه‌ها مذاکرات وارد جزییات شده و مسایل متنوعی را در برگرفته است.

عراقچی گفت: در برخی موارد اختلافات راه حل‌هایی پیدا شده و الان زمانی است که باید تصمیم گیری‌های سیاسی صورت گیرد به همین دلیل ارتباطات سطح بالای مقامات دو طرف را ضروری‌تر کرده است.

وی افزود: حضور صالحی به دلیل اشراف وی به مسایل فنی و ریز بسیار مفید بود، زیرا وی در مسایل فنی هسته‌ای حرف آخر را می‌زنند.

عراقچی در عین حال گفت: از مجموعه بحث‌هایی که صورت گرفته است هنوز نمی‌توانیم ادعا کنیم که پیشرفتی در مذاکرات صورت گرفته است هنوز فاصله داریم و اختلافات وجود دارد ولی همه طرف‌ها با جدیت و با اراده لازم مذاکرات را پیگیری می‌کنند تا به یک راه‌حل نزدیک شویم اگرچه هنوز در مسایل کلیدی راه حل‌های کاملی به دست نیامده است.

وی گفت: فضای مذاکرات فضای خوبی است و بحث‌ها به صورت فشرده و جدی انجام می‌شود و فضای مذاکرات سازنده و مفید است.

عراقچی افزود: در روز چهارم مذاکرات نشست‌های متعددی برگزار خواهد شد و با نمایندگان روسیه به صورت دو جانبه نشستی خواهیم داشت و در سطح وزرای خارجه با طرف آمریکایی مانند دیشب مذاکره خواهد شد.