پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۱

آماری از حملات دزدان دریایی به ایران

مدیر فنی و عملیات ناوگان شرکت ملی نفتکش با بیان این‌که دزدان دریایی از سال ۲۰۰۸ تاکنون ۷۰ حمله به نفتکش‌های ایرانی انجام داده‌اند، گفت:خوشبختانه همه این حملات ناموفق بوده است.
کد خبر : ۲۲۸۳۲۲

صراط: اکبر جبل عاملی با بیان این‌که کمترین میزان حملات دزدان دریایی به نفتکش‌های ایرانی مربوط به سال 2013 با چهار مورد و بیشترین آن مربوط به سال 2011 با 23 مورد حمله بوده است، اظهار کرد:‌ تعداد حمله دزدان دریایی به کشتی های شرکت ملی نفتکش در سال 2014 نسبت به سال 2013 حدود 15 درصد رشد داشت.

وی تصریح کرد: سال گذشته 10 مورد حمله به کشتی های شرکت ملی نفتکش صورت گرفت که این حملات نیز  با تدابیر اتخاذ شده و همچنین حضور به موقع ناوگروه نیروی دریایی ارتش بدون هیچ گونه آسیبی دفع شد.

وی با بیان این‌که از ابتدای سال جاری میلادی سه مورد حمله  ناموفق به کشتی های این شرکت صورت گرفت که این میزان حمله، آن هم ظرف یک ماه بی سابقه بوده به اقدامات انجام شده برای مقابله با دزدان دریایی اشاره کرد و گفت:‌ علاوه بر دستورالعمل‌هایی که برای خدمه در زمان عبور از مناطق پر خطر تدوین شده است، تشکیل کمیته اضطراری و کمیته امنیت، نصب لایه های سیم خاردار در اطرف کشتی ها، آموزش خدمه ، افزایش مدت زمان نگهبانی در پل فرماندهی ، ارتباط مستمر خدمه و فرمانده کشتی با افسر امنیت ناوگان شرکت از زمان ورود به منطقه پر خطر تا عبور از آن از جمله اقداماتی بوده که در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر فنی و عملیات ناوگان شرکت ملی نفتکش  عمده مناطق تحت سلطه دزدان دریایی از سال 2008 تاکنون را تنگه باب المندب اعلام کرد و گفت : این منطقه با ثبت 33 درصد از حملات دزدان دریایی رکوردار مناطق پر خطر جهان است.

جبل عاملی از خلیج عدن با ثبت 30 درصد از حملات دزدان دریایی، دریای عرب با  18 درصد ،آبهای سومالی با 13 درصد و دریای سرخ با شش درصد به عنوان دیگر مناطق پرخطر جهان پس از تنگه باب المندب از سال 2008 تاکنون نام برد.

به گفته وی  در سال 2014 نیز  تنگه باب المندب  با سهم 30درصدی از حملات دزدان دریایی ،خلیج عدن  با سهم 10 درصدی و  اقیانوس هند با سهم 30 درصدی کماکان در صدر مناطق پرخطر دریایی جهان از نظر حملات دزدان دریایی قرار دارند.

وی با بیان این‌که بررسی حملات دزدان دریایی نشان می دهد  قلمرو دزدان دریایی از باب المندب و خلیج عدن به سمت آفریقا در حال گسترش است، افزود: مقابله با دزدان دریایی هزینه بالایی را به شرکت‌های کشتیرانی تحمیل می کند به‌طوریکه مجموع  هزینه‌های بیمه، اقدامات حفاظتی، نصب و تامین تجهیزات دفاعی مانند سیم خاردار، هزینه معطلی کشتی ها و هزینه سوخت برای  هر کشتی و در هر سفر رفت و برگشت به مناطق پرخطر، رقمی  حدود 200 هزار دلار را  بالغ می شود.

به تازگی اخباری مبنی بر اعلام گروه تروریستی داعش برای حمله به کشتی‌ها در سواحل لیبی منتشر شده است.

منبع: تسنیم