چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳

پایان دوران محکومیت دزدان دریایی در اوین

پادشاه دزدان دریایی کارائیب و 39 همدستش از سال 91 بازداشت هستند.
کد خبر : ۲۲۰۹۹۵
صراط: پادشاه دزدان دریایی کارائیب و 39 همدستش از سال 91 بازداشت هستند.

دوران محکومیت پادشاه دزدان دریایی و همدستانش در زندان اوین به خط پایان رسید و حالا باید برای آزادی آنها چاره‌جویی شود.

این 40 دزد سومالیایی از ابتدای سال 91 در حمله به کشتی‌های تجاری ایرانی و خارجی در آب‌های آزاد از سوی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران غافلگیر شدند.

پرونده این دزدان دریایی کارائیب که 40 مرد سومالیایی هستند و در زندان اوین به‌سر می‌برند برای تعیین تکلیف قضایی به کمیته ویژه می‌رود.

در اندرزگاه هشت زندان اوین، زندانیان خارجی از کشورهای مختلف بویژه نیجریه، بنگلادش و سومالی که عمدتاً زندانیان سومالی‌تبار و از دزدان دریایی دستگیر شده توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بودند دوران محکومیت خود را می‌گذرانند و سایر زندانیان خارجی هم بیشتر به خاطر قاچاق موادمخدر در زندان هستند.

این زندانیان سومالیایی که به دزدان دریایی کارائیب مشهورند حدود ۴۰ مرد بوده و حالا محکومیت آنها به اتمام رسیده است. علی ساعدی مدیرکل بین‌الملل قوه قضائیه در این‌باره گفت: قرار است جلسه‌ای در این خصوص تشکیل شود تا وضعیت این زندانیان و اینکه چگونه باید آنها را منتقل کرد بررسی شود.

سهراب سلیمانی رئیس سازمان زندان‌های تهران نیز با بیان اینکه از برخورد و اخلاق زندانیان سومالیایی در زندان رضایت داریم به مهر گفت: برخی از این افراد مسلمان شده‌اند و از همان ابتدا هم به آنها کارهای خدماتی دادیم و به ازای کار، حقوق دریافت می‌کنند تا امورشان بگذرد. حالا هم محکومیت آنها رو به اتمام است و باید یک کنسولگری مسئولیت این افراد را برعهده بگیرد تا انتقال انجام شود.

بنابر این گزارش، دزدان سومالیایی در آب‌های آزاد کشتی‌های تجاری را هدف حملات خود قرار می‌دهند و مشخص نیست این 40 دزد که پشت میله‌های زندان اوین هستند و شاه دزدان دریایی نیز همراهشان است پس از آزادی چه سرنوشتی خواهند داشت و آیا باز هم به کشتی‌های تجاری حمله خواهند کرد یا با آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و همچنین اعتقادی راه کسب و کار در پیش‌ خواهند گرفت.

«محمد گاراد» ملقب به «پادشاه دزدان دریایی» که رسانه‌های غربی او را با «کارلوس شغال» معروف‌ترین جنایتکار غربی مقایسه می‌کنند و فرماندهی اکثر حملات دزدان دریایی به کشتی‌ها در دریای سومالی را برعهده داشت یکی از همین 40 دزد است.

اواسط فروردین ماه سال 91 در حالی که کشتی چینی در 45 مایلی بندر جاسک و 300 کیلومتری بندرعباس در آب های آزاد به تصرف دزدان دریایی درآمده بود نیروی دریایی ایران وارد یک عملیات پیچیده و سخت شد.

کشتی چینی «چی یانگ فومن» با 28 خدمه و تحت پرچم کشور پاناما وارد آب‌های سرزمین ایران شده بود به همین دلیل نیروی دریایی برای نجات این کشتی، خدمه و بار تجاری‌اش وارد عمل شد
و پس از چند ساعت درگیری سنگین و نفسگیر کشتی «چی یانگ فومن» و خدمه‌ها و محتویاتش را آزاد کرد. در نتیجه این عملیات گسترده، 9 تن از دزدان بین‌المللی دریایی توسط ارتشی‌ها دستگیر شدند.

این عده پس از ورود به ایران تحت بازجویی قرار گرفتند و در جریان این بازجویی‌ها مشخص شد «محمد گاراد» ملقب به «پادشاه دزدان دریایی» نیز به اسارت ارتشیان درآمده است.      

در ایام نوروز 91 نیز در پی یک عملیات همه‌جانبه و غافلگیرکننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی موفق شده بود با آزادسازی کشتی تجاری حامل 10 هزار تن کالا به مقصد ایران که مورد هجوم دزدان دریایی قرار گرفته بود 12 تن از این دزدان را به اسارت خود درآورد. در این عملیات که 36 ساعت به طول انجامید نیروهای دریایی ایران به مبارزه جدی با دزدان پرداختند و سرانجام کشتی دزدیده شده را آزاد کردند.
منبع: ایران