پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵
از طریق مخالفت با یک پیشنهاد

دولت مالیات سیگار و توتون را کم کرد

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به دولت پیشنهاد افزایش عوارض و مالیات سیگار و توتون را دادیم که حداقل 3000 میلیارد تومان درآمدزایی داشت، اما این رقم در نهایت با چانه زنی دولتی ها به ۲۰۰ میلیارد تومان تقلیل یافت.
کد خبر : ۲۲۷۲۰۳
صراط: نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: به دولت پیشنهاد افزایش عوارض و مالیات سیگار و توتون را دادیم که حداقل 3000 میلیارد تومان درآمدزایی داشت، اما این رقم در نهایت با چانه زنی دولتی ها به ۲۰۰ میلیارد تومان تقلیل یافت.

عبدالرحمان رستمیان پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی لایحه بودجه سال 94 در صحن علنی مجلس با انتقاد از نحوه تخصیص بودجه کشور گفت: فصل بودجه ریزی که می‌شود همه وزرا از دفتر معاونت برنامه‌ریزی نوبت می‌گیرند تا در مورد بودجه سازمانشان صحبت کنند و دلیل این گونه اتفاق‌ها این است طرح حامعی نداریم و فرد می‌تواند در بودجه دخالت کند، در صورتی که اگر وظایف در سیستم تعریف شود حتی وزیر هم نمی‌تواند در آن دخالت کند.
 
وی افزود: بودچه‌های متفرقه و آنهایی که تعریف جامعی ندارد حجم زیادی دارد که بر اساس متغیر مناسب تعریف نشده است.
 
نماینده مردم دامغان در مجلس با تأکید بر این که طبق برنامه پنجم توسعه دولت باید در شهریور ماه گزارش عملکرد بدهد، افزود: اما شاخص‌های مناسب برای آن تعریف نشده و حتی در سفرهای ریاست جمهوری تقسیم عدالت بودجه را آنطور که باید نمی‌بینیم.
 
رستمیان گفت: گلایه من به کسب درآمدهاست. ما پیشنهادات خوبی برای افزایش سطح درآمد دولت داده‌ایم که به آن توجهی نشد مثلاً باید پرسید چرا امروز قلیان‌سراها را راه می‌اندازیم؟ یکی از پیشنهادات ما  افزایش دریافت مالیات از سیگار و تنباکو بود که درآمد دولت را حداقل به 3 هزار میلیارد تومان می‌رساند اما دوستان وزارت اقتصاد گلایه و در کمیسیون تلفیق مخالفت کردند. عوارض سیگار و توتون را کم کردند تا حدی که امسال 200 میلیارد تومان تصویب شد.
 
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: ضمن این که در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر این نکته تاکید کردیم که با افزایش 10 درصدی عوارض و مالیات در قشر ضعیف 8 درصد کاهش مصرف و در قشر پولدار 5 درصد کاهش خواهیم داشت.
 
رستمیان واردات بی‌رویه را یکی دیگر از نکاتی عنوان کرد که مجلس برای کاهش آن راهکارهای زیادی را ارایه کرده است و افزود: برخی وزارتخانه ها شرکت تاسیس کرده‌اند و کالای مصرفی مردم را وارد می‌کنند. بارها گفته‌ایم همین واردات اسباب‌بازی را در اختیار برخی سازمان‌ها مثل بهزیستی قرار دهید یا ارزش افزوده 1.5 برابری را برای واردت پیشنهاد داده‌ایم که رای نیاورد. از آن طرف این همه لوازم تحریر وارد می‌شود در صورتی که می‌توان در داخل کشور آن را تولید کرد.
 
به گفته رستمیان مناطق آزاد با هدف افزایش تولید صادراتی تاسیس شده اما مرکز واردات شده‌اند و اگر دقت کنیم امروز اغلب واردات ما کالاهای مصرفی است.
 
نماینده مردم دامغان در مجلس در مورد اخذ مالیات و درآمد دولت از این محل هم گفت: به نظر می‌رسد 80 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم و حقیقتا در برخی موارد سود مالیات بیشتر از تولید شده است.
 
رستمیان ادامه داد: نگاهی بسیاری از برندهای پوشاک خارجی و فروشگاه‌های کالاهای خارجی در کلان‌ شهرها بیاندازید که چه اتفاقی افتاده است و این چیزی جز ضربه به تولید داخل نیست.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از این که چرا درآمدهای ناشی از فروش سربازی به خود نیروهای نظامی تعلق نمی‌گیرد، تصیرح کرد: تجهیزاتی که سربازان ما استفاده می‌کنند مناسب نیست و مال یک قرن پیش است در حالی که می‌توان این درآمدها را به معیشت سربازان و امکانات آنها اختصاص داد.
 
این نماینده مجلس به این نکته هم اشاره کرد که وقتی این همه دانشگاه در کشور وجود دارد ضرورتی برای دانشگاه‌سازی و پردیس سازی وجود ندارد. در بسیاری از رشته‌های دانشگاهی اشباع شده‌ایم ولی باز از بودجه دولتی دانشکده می‌سازند.
 
رستمیان گفت: مگر قرار نبود که یکی از اولویت‌ها کوچک سازی دولت باشد پس چگونه است که هنوز شهرستان سازی می‌کنیم جمعیت 5 هزار نفری باید شهرستان شود؟ آیا این کوچک‌سازی دولت است؟ این رانت است و ضعف مجلس است.
 
وی همچنین به اجرای نظام هماهنگ پرداخت اشاره کرد و گفت: ما باید نظام هماهنگ پرداخت می‌داشتیم اما یک آموزش و پرورشی با 20 سال خدمت حقوقش از خیلی از افرادی که در یک شرکت کار می‌کنند تا 2 برابر فاصله دارد و همه اینها بودجه‌هایی است که آن را این ور و آن ور می‌کنیم، چرا که افزایش حقوق باید براساس تورم باشد.
 
نایب رئیس بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد :ما پول شکوفایی و نواوری را داده‌ایم به بانک‌ها اما تسهیلات را با بهره‌ای می‌دهند که امکان تولید وجود ندارد.
 
به گفته رستمیان توجه به آمایش سرزمینی برای تولید نکته دیگری است که باید شاخص رشد با شاخص موالید یکی شود چرا که الان فاصله 10 برابری دارند.
منبع: فارس