چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:

بودجه 94 به اقتصاد مقاومتی توجه ندارد

قائید رحمت نماینده مردم درود گفت: با هزار میلیارد تومانی که در بودجه ۹۴ در نظر گرفته شده است، نمی‌توان مشکل اشتغال ۸ میلیون نفر را برطرف کرد.
کد خبر : ۲۲۷۲۲۱
صراط: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: با هزار میلیارد تومانی که در بودجه ۹۴ در نظر گرفته شده است، نمی‌توان مشکل اشتغال ۸ میلیون نفر را برطرف کرد.  

 نماینده مردم درود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این دولت، بودجه در موعد قانونی تقدیم مجلس شد و مورد بررسی کمیسیون تلفیق قرار گرفت اما باید گفت که نه دولت از فرصت بودجه ریزی لازم برای رسیدگی جدی به مسائل کشور به خوبی استفاده کرد و نه مجلس توانست از این فرصت برای حل مشکلات اصلی مردم بهره لازم را ببرد.

بودجه، رکن بزرگ هدایت اقتصاد کشور

وی ادامه داد: بودجه یک رکن بزرگ سیاست گذاری و هدایت اقتصاد کشور و بالاترین سطح گفتگوی قوای مقننه و مجریه درباره مسائل مهم کشور است و شیوه اداره و اولویت های کشور را می تواند در خود داشته باشد.

قائید رحمت از بودجه به عنوان ابزار اصلی سیاست های مالی در کنار سیاست های پولی مستقل و هماهنگ که در اختیار بانک مرکزی است و باید بتواند تورم را مهار کند و رکود را کاهش دهد، یاد کرد و اظهار داشت: دولت نه تنها نتوانست از فرصت تهیه و تصویب بودجه برای طرح مسائل کشور و تصمیم گیری های اساسی به درستی استفاده کند، بلکه کمیسیون تلفیق نیز مانند هر سال تأثیر اندکی در بودجه داشت و نتوانست آن طور که شایسته است به مسائل کلان کشور بپردازد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با آنکه مجلس تذکر شورای نگهبان در سال گذشته را داشت که باید کمتر به قانون گذاری در بودجه بپردازد ولی باز هم شاهد قانون‌گذاری در بودجه بودیم که این مسئله با قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس منافات دارد.

بودجه 94 به اقتصاد مقاومتی توجه شایسته ندارد

وی درباره علت مخالفت خود با بودجه پیشنهادی سال 94 توضیح داد: امسال به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده و تأکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی است اما در این بودجه آن طور که شایسته است این موضوع به صورت کامل مورد توجه قرار گرفته باشد و انتظار می رفت رنگ و بوی بودجه بیشتر بر مبنای اقتصاد مقاومتی باشد.

قائید رحمت گفت: اگر چه وابستگی به نفت در بودجه کمتر شده است اما جا داشت بیشتر از این کاهش داشته باشد زیرا دشمنان جمهوری اسلامی از این مسئله به عنوان یک حربه استفاده می کنند.

این نماینده مردم در مجلس تصریح کرد: در پایان بررسی بودجه 93 مقرر شد سیستم بودجه ریزی کشور تغییر کند و از شکل سنتی که به کلان شهرها می‌پردازد و مناطق محروم، مرزی، شهرک ها و شهرهای کوچک را مورد توجه لازم قرار نمی دهد و موجبات رشد روزافزون مهاجرت به کلان شهرها را به دنبال دارد تغییرکند.

وی افزایش فاصله غنی و فقیر را از جمله تبعات آن نوع بودجه نویسی دانست و گفت: در بودجه 94 نیز چنین تغییری دیده نمی شود یعنی توازن لازم در بودجه 94 وجود ندارد.

بی مهری نسبت به پیشگیری در بخش بهداشت

قائید رحمت با اشاره به بودجه در بخش سلامت اضافه کرد: به رغم تأکیدات و منویات مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغی و براساس بند 2-9، در حوزه سلامت در بودجه 94 باز هم شاهد درمان محوری هستیم اما کار خوبی که در این حوزه انجام شده آن است که اعتبارات از حالت متمرکز و ملی به استانی و شهری برود و اختیارات در شهرستان ها و در استان بیشتر شود اما آنطور که باید به بحث پیشگیری و سلامت توجه می شد، در بودجه مورد توجه قرار نگرفته است.

وی ادامه داد: عدم تدبیر لازم در حوزه سلامت و درمان ایثارگران مشاهده می شود و به صورتی است که نمی تواند مشکلات این قشر را حل کند؛ البته از کمیسیون تلفیق تشکر می کنم که در دو بند متفاوت و جداگانه مراتب این حوزه را مورد نظر قرار دادند اما باز هم کافی نیست.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مهم ترین مسئله کشور در شرایط کنونی را بیکاری توصیف کرد و افزود: کشور دارای 3.5 میلیون نفر متقاضی اشتغال، 4.5 میلیون نفر دانشجو که به زودی به بازار کار اضافه خواهند شد، است و با این احتساب 8 میلیون نفر از دولت و نظام کار خواهند خواست اما آیا با اعتباراتی که در این بودجه پیش بینی شده و با رقم هزار میلیارد تومان می توان مشکل اشتغال را رفع کرد؟

وی اضافه کرد: تهدیدی که بیکاری برای کشور دارد رابطه مستقیم با امنیت ملی دارد و لذا کمیسیون امنیت ملی، کمیسیون تلفیق و دولت باید این مسئله را مورد توجه بیشتر قرار می دادند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه دشمنان نظام جمهوری اسلامی 36 سال است که قدرت حمله نظامی به ایران را در مخیله خود تصور نمی کنند، از قدرت بالای دفاعی ایران یاد کرد و در ادامه گفت: اگرچه انسجام و وحدت و قدرت دفاعی در کشور بالاست اما بیکاری می تواند آسیب جدی به جامعه وارد کند و در این بودجه نیز به‌درستی به این مسئله توجه نشده است در حالی که می‌بایست برای اشتغال به صورت مستقیم و برای حفظ مشاغل موجود در راستای استفاده از تمام ظرفیت های تولید توجه بیشتری مبذول و بودجه بیشتری در نظر گرفته می شد.

وی با انتقاد از اینکه امسال نیز چنین اتفاقی نیافتاده است گفت: این مسئله قطعا می تواند آسیب ساز باشد و باید برای آن اندیشه کرد.

قائید رحمت با اشاره به اینکه در تبصره 21 بودجه 93 مبلغ 2 هزار میلیارد تومان برای حل این مسئله وجود داشت، توضیح داد: در بودجه امسال این تخصیص وجود ندارد و تنها در قسمت (د) تبصره 21 از محل صرفه جویی حذف خانوارهای یارانه‌بگیر پردرآمد، بخشی برای اشتغال اختصاص داده شده است و با توجه به اینکه مشکلات شهرستان ها فقط اشتغال نیست و مشکلات دیگری هم وجود دارد، به نظر نمی آید این تدبیر چندان راهگشا باشد.

عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس ادامه داد: در بودجه 94، افزایش ضریب دستمزدها 14 درصد و افزایش هزینه های دولت صفر پیش بینی شده است که کاملاً غیر واقع بینانه به نظر می آید و می‌بایست اعتبارات بودجه هزینه ای، حقوق و دستمزد در عدد 14 ضرب می شد و نتیجه حاصل بین همه کارکنان تقسیم می شد زیرا این کار به عدالت نزدیک‌تر بود.

وی درباره بخش دفاعی توضیح داد: مقرر شده است رقمی از صندوق توسعه ملی در اختیار بانک های دولتی قرار گیرد تا از محل سود تسهیلات آن در بخش دفاع استفاده شود اما سؤال این است که تسهیلاتی که باید بانک های دولتی ارائه کنند، طی چه مکانیزمی می خواهد به رونق اقتصادی کشور کمک کند زیرا هنوز برای آن بسته ای در حوزه های مختلف تعریف نشده است.

قائید رحمت گفت: در این بودجه بخش اعظمی از اعتبارات در اختیار وزارتخانه ها متمرکز است و این امر می تواند لابی و رایزنی و فساد را دامن بزند که باید برای آن چاره اندیشی صورت می گرفت.

وی ادامه داد: وابستگی به نفت باید تدریجاً کاهش پیدا کند و این کار خوب که شروع شده است باید ادامه و افزایش داشته باشد.

عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس افزود: شفافیت لازم در بودجه و انضباط مالی لازم باید روز به روز افزایش یابد و با شفاف شدن مسئولیت ها به صورت کامل، شرایط برای پاسخگویی بیشتر فراهم شود.

قائید رحمت اضافه کرد: بی‌توجهی به محور تولید در بودجه کشور که مورد فراموشی قرار گرفته است در بودجه 94 نیز ادامه دارد و اگرچه براساس قانون تنظیم مقررات مالی، بخشی از احکام در بودجه 94 حذف شد ولی الحاقی های مجلس شاکله بودجه را تحت تأثیر قرار داده است.
منبع: مهر