پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۷

فرار مالیاتی تروریست‌ها از طریق بریتانیا

افشاگری از تخلفات شعبه سوئیس بانک بریتانیایی HSBC و کمک این بانک به فرارهای مالیاتی هنوز ابعاد واقعی خود را نشان نداده است. این بانک سال‌ها از حساب مالی پول‌شویان و سیاست‌مداران فاسد و حامیان تروریست‌ها سود برده است.
کد خبر : ۲۲۶۱۹۷
صراط: افشاگری از تخلفات شعبه سوئیس بانک بریتانیایی HSBC و کمک این بانک به فرارهای مالیاتی هنوز ابعاد واقعی خود را نشان نداده است. این بانک سال‌ها از حساب مالی پول‌شویان و سیاست‌مداران فاسد و حامیان تروریست‌ها سود برده است.
 
به گزارش دویچه وله، سیاست‌مداران فاسد، تجار اسلحه، حامیان تروریست‌ها و دیگر خلاف‌کاران جهان سال‌ها حساب خود را در شعبه سوئیس بانک بریتانیایی HSBC نگاه می‌داشتند تا مالیات نپردازند و دارایی خود را در کشورشان پنهان نگاه دارند.
 
پس از فاش شدن هزاران سند شعبه سوئیس بانک بریتانیایی HSBC و بررسی آن‌ها مشخص شده است که این بانک از بیشتر اقدامات خلاف اطلاع داشته و آگاهانه سکوت کرده است. این بانک ازنظر بیلان مالی دومین بانک بزرگ جهان به حساب می‌آید.
 
اسناد به دست آمده مربوط به حساب حدود ۱۰۰ هزار مشتری این بانک از ۲۰۰ کشور جهان در سال‌های ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۷ در شعبه شهر ژنو سوئیس بانک بریتانیایی HSBC هستند. این افراد در مجموع ۷۵ میلیارد یورو در این بانک نگهداری می‌کردند.
 
اسناد ۳۵ هزار جلسه مشورتی مسئولان این بانک با مشتریان خود نشان‌دهنده آن هستند که این مسئولان سال‌های متمادی به مشتریان خود یاد داده‌اند چگونه دارایی و سرمایه‌گذاری‌های خود را در مقابل نهادهای مالیاتی کشورشان مخفی کنند.
 
جلسات مشاوره برای تجار اسلحه، سیاست‌مداران فاسد و قاچاقچیان
 
در پی این افشاگری مالی مشخص شده است که سیاست‌مداران کنونی و گذشته بسیاری از کشورهای جهان از جمله بریتانیا، روسیه، هند، کشورهای آفریقایی و کشورهای پادشاهی عرب، در این رسوایی مالی شرکت داشته‌اند.
 
مشورت‌های مالی مسئولان بانک بریتانیایی HSBC تنها مربوط به ورزشکاران بنام، ستارگان دنیای موسیقی، بازیگران هالیوود یا اعضای خانواده‌های ثروتمند نمی‌شده است. سندهای به دست آمده نشان‌دهنده آن هستند که مقامات این بانک مشاوره‌های بسیاری نیز با تجار اسلحه، سیاست‌مداران فاسد، قاچاقچیان و دیکتاتورهای جهان و حتی افرادی کرده‌اند که تامین‌کننده مالی رخداد تروریستی یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی در آمریکا بوده‌اند.
 
شبکه فاش‌کننده این اطلاعات اعلام کرده است که بانک بریتانیایی HSBC "از رابطه بانکی با تجار اسلحه‌ای سود برده است"؛ تجاری که خمپاره برای کودکان سرباز در آفریقا ارسال می‌کرده‌اند. بیشتر مشتریان در جلسات مشورتی از مسئولان بانک خواسته‌اند نامه‌ای برای‌شان ارسال نکند تا کسی متوجه ارتباط آن‌ها با این بانک نشود.
 
سیاست‌مداران فاسد
 
اسناد موجود نشان‌دهنده آن هستند که بسیاری از مشتریان بانک بریتانیایی HSBC افرادی هستند که در عرصه‌های سیاسی کشورهای مختلف جهان بسیار پرنفوذند. لی پنگ، نخست وزیر پیشین چین، یکی از کسانی بوده که در این بانک پول انباشت کرده است.
 
رشید محمد رشید، وزیر پیشین تجارت و صنایع مصر و خویشاوند حسنی مبارک، رئیس جمهوری سرنگون شده مصر، از کسانی است که حدود ۳۰ میلیون دلار در این بانک نگهداری می‌کرده است. وزیر پیشین تجارت مصر، در سال ۲۰۱۲ در محاکمه‌ای غیابی به اتهام حیف و میل اموال دولتی به ۱۵ سال حبس محکوم شد.
 
رامی مخلوف پسردایی بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز میلیون‌ها دلار به این بانک منتقل کرده است. این تاجر سوری سال گذشته میلادی (۲۰۱۴) از طرف اتحادیه اروپا و دولت آمریکا به اتهام شرکت در فساد اداری تحریم شد.
 
افشاکننده بزرگ
 
اسناد شعبه سوئیس بانک بریتانیایی HSBC را اروِ فالچانی، کارمند پیشین این بانک در سال ۲۰۰۷ میلادی کپی و به فرانسه فرستاد. او در سال ۲۰۰۹ این اسناد را به نهادهای مالیاتی فرانسه واگذار کرد. هنوز مشخص نشده که چه‌مقدار از این اسناد تاکنون بررسی و ارزیابی شده‌اند.
 
مقامات بانک HSBC پس از افشاگری در ارتباط با اسناد، در بیانیه‌ای چهار صفحه‌ای این اتهام‌ها را به گردن مسئولان شعبه سوئیس انداخته و اعلام کردند که آن‌ها پس از ادغام در سال ۱۹۹۹ نتوانستند دیدگاه‌های بانک HSBC را به طور کامل پیاده کنند.
 
آن‌ها با پذیرش "نبود کنترل در گذشته بر حساب‌های بانکی" اعلام کرده‌اند که شعبه سوئیس در گذشته "حساب‌های پرخطر فراوانی" را جمع‌آوری کرده بود، اما اکنون حساب خود را از کلیه مشتریانی که مشکلات مالیاتی داشته‌اند جدا کرده است.
 
سه میلیارد یورو از آلمان‌
 
در میان مشتریان این بانک ۲۱۰۶ نفر آلمانی هستند که حدود سه میلیارد یورو در این بانک نگهداری می‌کردند. بیشتر این افراد کارخانه‌داران صنعتی، تجار، اعضای خانواده‌های ثروتمند و همچنین سیاست‌مداران این کشور هستند.
 
به نظر می‌رسد که بیشتراین افراد دارایی خود را از نهادهای مالیاتی آلمان پنهان نگه داشته‌اند. تحقیقات در این باره اما هنوز ادامه دارند. نهادهای مالیاتی ۱۲ کشور جهان پس از دست‌یابی به این اسناد موفق شده‌اند تاکنون دست‌کم یک میلیارد یورو را به این کشورها بازگردانند.