چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹

رقم فرار مالیاتی در کشور چقدر است؟

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه فرار مالیاتی به دو روش قاچاق و فعالیت‌های قانونی انجام می‌پذیرد، گفت: رقمی بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیارد تومان براساس مطالعات و پژوهش‌ها فرار مالیاتی برآورد شده است.
کد خبر : ۲۳۰۳۲۷
صراط: رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه فرار مالیاتی به دو روش قاچاق و فعالیت‌های قانونی انجام می‌پذیرد، گفت: رقمی بالغ بر ۲۵۰ هزار میلیارد تومان براساس مطالعات و پژوهش‌ها فرار مالیاتی برآورد شده است.

علی عسکری رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه براساس مطالعات، رقم فرار مالیاتی 25 درصد تولید ناخالص داخلی را شامل می‌شود، گفت: این رقم حداقل 250 هزار میلیارد تومان برآورد شده، اما براساس واقعیت‌ها حجم فرار مالیاتی بیش از این رقم‌ها است.
 
وی ادامه داد: در هیچ اقتصادی فرار مالیاتی صفر نمی‌شود، اما در این راستا از تمام ابزارها و پایگاه‌های اطلاعاتی استفاده می‌کنیم.
 
عسکری با تاکید بر اینکه از 52 هزار و 300 میلیارد تومان برآورد درآمدهای مالیاتی سال جاری 96 درصد از آن محقق شده است، افزود: سال آینده 75 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی برای درآمدهای مالیاتی داشته‌ایم.
 
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه باید تمام مؤدیان اطلاعات اقتصادی خود را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهند، گفت: یکی از راه‌های تشخیص و جلوگیری از فرار مالیاتی به کار گیری پایگاه‌های اطلاعاتی و ابزارهای لازم است.
 
عسکری رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست مشترک با مسئولان عالی قضایی با اشاره به اینکه برای تشخیص مالیات، پایگاه اطلاعاتی تشکیل داده‌ایم گفت: از دو سال گذشته تاکنون اطلاعات مربوط به معاملات بورس، بیمه، تجارت خارجی و تراکنش‌ها در آن جمع آوری می‌شود.
 
عدم وجود اطلاعات 30 درصد از پزشکان/ جمع‌آوری اطلاعات برای تشخیص مالیاتی
 
رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه ۳ درصد از جامعه پزشکان هیچ گونه اطلاعات مالیاتی ندارند، گفت: از ۲ سال گذشته تاکنون در حال جمع آوری اطلاعات برای تشخیص مالیات هستیم.
 
وی گفت: دریافت ال‌سی‌های ارزی و تسهیلات یکی از راهکارهای تشخیص درآمد مالیاتی است.
 
عسگری با بیان اینکه نرخ مالیات در سال آینده افزایش پیدا نمی‌کند، اما با استفاده از ابزارهای مختلف در سال آینده 28 درصد رشد درآمدهای مالیاتی را شاهد خواهیم بود.
 
عسکری با اشاره به اینکه از طریق معاملات بورس کالا و اطلاعات مربوط به داد و ستدهای تاجران و مؤدیان اقدام به تشخیص درآمدها برای اخذ مالیات می‌کنیم، برابر با الزام قانون از محل سود فعالیت‌ها مالیات اخذ خواهد شد و از زیان مالیاتی دریافت نمی‌شود.
 
وی در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه چه زمانی بودجه عمومی کشور از محل درآمدهای مالیاتی تامین خواهد شد، گفت: این موضوع یکی از اهدافی است که همواره توسط مسئولان در حال پیگیری است و امیدواریم به زودی بودجه عمومی و مخارج دولت از طریق مالیات تامین شود.
 
عسکری با بیان اینکه برخی مالیات را به عنوان یک فریضه شرعی پرداخت کرده و برخی به هر دلیلی از آن اجتناب می‌کنند، تصریح کرد: عدم پرداخت مالیات به لحاظ شرعی حق‌الناس بوده و براساس منویات مقام معظم رهبری و امام راحل، پرداخت وجوه مالیاتی مقدم بر سایر وجوه شرعی است.
 
وی با بیان اینکه از ابزار مالیات برای پیشبرد اهداف عالی نظام استفاده خواهیم کرد، گفت: همان طور که مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به آن اشاره داشته‌اند، از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی برای تحقق اهداف استفاده خواهیم کرد.
منبع: فارس