چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۳

زندانی برای معتاد شدن! +تصاویر

زندانیان پلچرخی در کابل می‌گویند که این مکان باید برای بازپروری و اصلاح باشد در حالی که افراد با گرفتار شدن در دام اعتیاد پس از گذراندن دوران محکومیت خود به عنوان جسد متحرکی وارد جامعه می‌شوند.
کد خبر : ۲۱۶۶۶۶
صراط: بسیاری از افراد پس از ورود به زندان مرکزی کابل موسوم به «پلچرخی» در دام اعتیاد گرفتار می‌شوند و با گذشت و سپری کردن دوران محکومیت خود بیمارتر از قبل وارد جامعه باز می‌گردند.

زندانیان پلچرخی، این مکان را مرکزی برای تولید افراد معتاد به انواع مواد مخدر می‌دانند.

به گزارش رادیو آزادی، یکی از این زندانیان می‌گوید که در پلچرخی افراد سالم به معتادان مواد مخدر مبدل می‌شوند و این موضوع برای زندانیان بسیار رنج آور است.او از پشت میله‌های زندان در گفت‌وگوی تلفونی اظهار داشت که این معتادان به طور علنی و آزادانه از مواد مخدر استفاده می کنند.

حسین که بیش از یکسال و نیم زندانی است، افزود: شماری از معتادن به مواد مخدر که پولی ندارند با رو آوردن به تن فروشی این مواد را تهیه می‌کنند در حالی که باوجود اعتیاد بیماری‌های دیگر مقاربتی نیز دامن آن‌ها را می‌گیرد.

این زندانی تصریح کرد که شماری از زندانیان نیز برای بدست آوردن مواد مخدر علاوه بر دزدی حتی لباس خود را نیز می‌فروشند.

«عبدالجلیل» دیگر زندانی که به گفته خودش در بلوک دوم پلچرخی زندانی است، می‌گوید در این بلوک اتاقی با عنوان «کوره خانه» در بین زندانیان مشهور است و اینجا جایی است که افراد سالم تبدیل به معتادان مواد مخدر می‌شوند.

وی اظهار داشت که در هر بخش نخست بلوک حدود 80 نفر زندانی هستند که برای معتاد کردن افراد سالم آنها را به کوره‌خانه می‌برند.

عبدالجلیل تصریح کرد که از ترویج کنندگان مواد مخدر در زندان پلچرخی با عنوان «ساقی» یاد می‌شوند و در هر بلوک یک ساقی وجود دارد.

زندانیان و مسولان زندان از جریان مواد مخدر آگاهند

زندانیان پلچرخی معتقدند که زمینه استفاده از مواد مخدر در این زندان بطور عمدی فراهم شده است و زندانیان و مسئولان پلچرخی همه از جریان مواد مخدر در این مکان آگاهی دارند.

عبدالجلیل می‌گوید که افراد رده بالا و ماموران امنیتی بدون بازرسی مواد مخدر را وارد زندان می‌کنند.

از سوی دیگر، «راشد» زندانی دیگر پلچرخی نیز با اشاره به بازرسی چند ساعته زندانیان تاکید کرد که یک فرد عادی توانایی وارد کردن حتی یک شامپو و ناخن‌گیر به زندان را ندارد بنابراین انتقال مواد مخدر کار گروه‌های مشخص است.

این در حالی است که گفته می شود انتقال مواد مخدر به زندان‌ها افغانستان بدلیل افزایش قیمت نسبت به خارج از زندان سود سرشاری را برای منتقل کنندگان دارد.

«جواد» یکی از زندانیانی که پیشنهاد استفاده از مواد مخدر را از سوی برخی از ساقی‌ها رد کرده است، اظهار داشت: یک گرم مواد مخدر در داخل زندان پلچرخی تا پنج هزار افغانی فروخته می شود.

انتقال مواد مخدر به داخل زندان پلچرخی سوال برانگیز است

«محمد ابراهیم ازهر» معاون وزارت مبارزه با مواد مخدر درباره اعتیاد در زندان پلچرخی گفت که در انتقال مواد مخدر به داخل زندان پلچرخی هم احتمال دست داشتن ماموران امنیتی و هم بستگان زندانیان دست دارند حتی ممکن است که آشپزها و برخی کارمندان نیز دخیل باشند و وجود مواد مخدر در این زندان مهر تاییدی بر این احتمالات است

«نقیب الله محبت» عضو کمیسیون مبارزه با مواد مخدر پارلمان افغانستان که 2 بار از زندان پلچرخی دیدن کرده است نیز اظهار داشت: دخالت برخی از نیروهای امنیتی را برای انتقال مواد مخدر به زندان پلچرخی رد نمی‌کنم، وقتی فردی در زندان مواد مخدر مصرف می‌کند چرا مورد بازرسی قرار نمی‌گیرد؟ اینجا زندان است و باید انتقال دهندگان دستگیر شوند.

«عبدالعلیم کوهستانی»، رئیس زندان‌ها و بازداشتگاه‌های وزارت کشور افغانستان نیز می‌گوید که شماری از افرادی که در انتقال مواد مخدر به زندان دست داشتند را شناسایی کرده‌اند و برخی از آن‌ها را نیز به مراکز قضایی معرفی کرده‌اند.

وی با امتناع از افشای نام افراد مجرم، افزود: بیش از 115 مورد را به اتهام انتقال مواد مخدر و اشیاء ممنوعه به داخل زندان به مراکز قضایی افغانستان معرفی شده‌اند که 32 مورد از کارکنان دولتی با رتبه‌های مختلف هستند و تعدادی نیز تحت پیگرد قرار دارند.

کوهستانی در پاسخ به انتقادهایی از نحوه بازرسی در زندان پلچرخی گفت که حتی خودش نیز زمانی که برای بازدید به پلچرخی می‌رود نیز بر اساس قانون با دقت بازرسی می‌شود.

به گفته وی، بیش از صد نفر در 3 مرحله مسولیت بازرسی افراد برای ورود به زندان را به عهده دارند.

مشکل کجاست؟

رئیس زندان‌ها و بازداشتگاه‌های وزارت کشور افغانستان به 2 مشکل اشاره می‌کند: نبود وسائل کشف کننده مواد مخدر و جاسازی این مواد بطور ماهرانه در اشیا و بدن افراد.

کوهستانی ادامه داد که با این وجود انتقال مواد مخدر به داخل زندان پلچرخی نزدیک به 80 درصد کاهش یافته است و بسیاری از زندانیان معتاد پس از مداوا بهبود یافته‌اند.

به گفته وی حدود 8 هزار نفر در زندان پلچرخی زندانی هستند و آمار دقیق معتادان این زندان مشخص نیست.

این در حالی است که به ادعای برخی از زندانیانی که آزاد شده‌اند؛ بسیاری در پلچرخی معتاد هستند.

در عین حال مسولان اداره امنیت ملی و فرمانده زندان پلچرخی نیز درباره زندانیان معتاد اظهار نظری نکردند.

برخی از زندانیان نیز گفته‌اند که با بدلیل عدم تفکیک در زندان پلچرخی، با دیدن معتادان و ترس از اعتیاد دچار بیماری‌های روانی شده‌اند.

به نظر می‌رسد در صورتی که انتقال مواد مخدر و همچنین تفکیک زندانیان معتاد از سالم در زندان پلچرخی انجام نشود مشکل این زندان همچنان باقیست و افراد بسیاری قربانی خواهند شد.


منبع: تسنیم