شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۰

توصيه يك فوق‌تخصص‌گوارش‌به‌دیابتی‌ها

يك فوق تخصص گوارش گفت: بيماران ديابتي جهت پيشگيري از عارضه‌ي فلج معده بايد غذا را در حجم كم و دفعات زياد ميل كنند و از مصرف غذاهاي چرب حتي الامكان پرهيز كرده و مايعات بيشتري مصرف كنند.
کد خبر : ۷۴۱۹۱

به گزارش صراط ، دكتر ناصر ابراهيمي درياني در گفت وگو با خبرنگار ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با بيان اينكه عملكرد آنتر معده در بيماران ديابتي دچار اختلال مي‌شود، گفت: در بيماراني كه ديابت آنها پيشرفت كرده، عدم عملكرد مناسب انتهاي معده موجب مي‌شود هضم به خوبي انجام نشود و بيماران نتوانند غذاي جامد را به راحتي هضم كنند.

وي در ادامه افزود: در اين بيماران يك ساعت پس از صرف غذا، حالت استفراغ ايجاد شده، انجام آندوسكوپي جهت امكان وجود جسم خارجي در معده ضرورت دارد.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به اينكه مشكل اصلي بيماران ديابتي عدم توانايي در خرد كردن غذاي جامد و فرستادن غذا به روده ي باريك است، گفت: در بيماران موادي مانند ميوه و برنج در آنتر معده تجمع يافته، توده‌اي قلوه سنگ مانند به نام (بزوآر) ايجاد مي‌كند.

وي ايجاد گاستر پارالزي (فلج معده) را عامل ايجاد اين عارضه عنوان كرد و افزود: با استفاده از آندوسكوپ بايد توده خارج شود تا غذا به راحتي از معده به سمت روده باريك حركت كند.

اين فوق تخصص گوارش خاطرنشان كرد: بيماران ديابتي جهت پيشگيري از عارضه ي فلج معده بايد غذا را در حجم كم و دفعات زياد ميل كنند و از مصرف غذاهاي چرب حتي الامكان پرهيز كرده، مايعات بيشتري مصرف كنند.

دكتر درياني در خصوص راهكار درماني گاستر پارالزي گفت: تجويز داروهايي كه به رفع اختلالات حركتي و افزايش حركات معده كمك مي‌كند به افزايش حركات معده و بالا رفتن سرعت دفع غذا از معده كمك مي‌كند.