يکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۳
سیدعبدالله متولیان

درس‌ها و عبرت‌های حماسه ۹دی

درس‌ها و عبرت‌های حماسه ۹دی
فتنه ۸۸ نه اولین فتنه و نه آخرین تلاش غرب و شبکه همکار دشمن در داخل برای به تسلیم واداشتن مردم و فروپاشی ایران از درون است.
کد خبر : ۶۸۴۳۴۳

به گزارش صراط به نقل از روزنامه جوان بسیاری از آیات قرآن کریم (از جمله آل‌عمران ۱۳، حشر ۲، روم ۹، انعام ۱۱ و کهف ۲۲) ما را به سیر در زمین و عبرت آموزی از حوادث تاریخی و سرنوشت پیشینیان فرا می‌خواند. قرآن کریم، تاریخ را آیینه‌ای می‌داند که در آن می‌توان تمامی حوادث زشت و زیبا را دید و از این حوادث الهام گرفت و سرنوشت آینده زندگی را با الهام از این آیینه گویا انتخاب کرد. کودتای امریکایی و فتنه سال ۸۸ نیز از جمله همین حوادث تاریخی و عبرت‌آموز است که سرانجام پس از حدود شش ماه، با قیام حماسی مردم در عاشورای ۸۸ خاتمه یافت. 
فتنه ۸۸ نه اولین فتنه و نه آخرین تلاش غرب و شبکه همکار دشمن در داخل برای به تسلیم واداشتن مردم و فروپاشی ایران از درون است. تجربه ۳۶ سال گذشته به خوبی نشان داده که نظام سلطه هیچ گاه دست از سر ملت ایران بر نمی‌دارد و همواره و پیوسته در حال برنامه‌ریزی برای فروپاشی جمهوری اسلامی از درون است. مقام معظم رهبری در اولین موضع‌گیری پس از قیام حماسی مردم در دی‌ماه ۸۸، در دیدار با مردم قم فرمودند: «فتنه‌گر و دشمن همیشه هست؛ امروز یک دشمن است، فردا یک دشمن دیگر است، پس‌فردا یک کس دیگر است، یک جور دیگر است. یک ملت وقتی بیدار بود، آگاه بود، عازم بود، ایمان خودش را حفظ کرد، زنده بود، رویش داشت، با همه این معارضه‌ها با آسانی ایستادگی می‌کند، دست و پنجه نرم می‌کند، بر همه این معارضه‌ها هم فائق می‌آید.»
ملت ایران در راه رسیدن به قله، باید آماده مقابله به انواع توطئه‌ها و فتنه‌های جدید دشمن باشد. شرط پیروزی ملت در برابر فتنه‌ها و توطئه‌های پیش‌رو این است که گذشته را چراغ راه آینده ساخته و از فتنه‌های گذشته، درس و عبرت گرفته و خود را آماده شناخت و خنثی‌سازی روش‌های دشمنی دشمن و به کارگیری راه‌های مقابله با توطئه‌ها و فتنه کند. تنها در این صورت است که توطئه‌های دشمن خنثی شده و نخواهد توانست از درون نظام یارگیری کرده و اراده خود را تحمیل کند. اگر چه درس‌ها و عبرت‌های فتنه ۸۸ و قیام حماسی ۹ دی، فراوان است، اما به اختصار به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:
۱ـ تحرکات جریان‌های فریب‌خورده، آلوده، برانداز و ضدنظام ریشه در خارج از کشور و سرویس‌های جاسوسی بیگانه دارند. کشف و شناسایی برنامه بعدی دشمن از تحقق فتنه جلوگیری می‌کند. 
۲ـ دشمن دریافته که نقش قدرت نرم نظام و در رأس آنها نقش رهبری در عبور دادن کشور از گردنه‌های سخت و خنثی کردن توطئه‌های دشمن بی‌نظیر است، به همین دلیل حفاظت و صیانت از مبانی و ارکان قدرت نرم نظام یک واجب عینی است. 
۳ـ هرگز نباید انگیزه و توان دشمن را در تولید بهانه برای سازماندهی اجتماعی و ایجاد اغتشاشات و آشوب را دست کم گرفت. 
۴ـ استفاده از فرصت‌های بی‌بدیل نظیر محرم و عاشورا از قدرتمندترین و مؤثرترین راه‌ها برای تهییج اجتماعی و موج‌آفرینی در جهت مقابله با تلاش دشمن است. 
۵ـ تنها راه غلبه بر فتنه و خنثی کردن و ناامید ساختن دشمن، اعتماد و به میدان آوردن مردم است و نقش جهاد عظیم تبیین و روشنگری در فراخوان ملی غیر قابل انکار است. 
۶ـ اسم رمز عبور از همه فتنه‌های مشابه «بصیرت» است. پیچیدگی فتنه ۸۸ نشان داد که فتنه‌های آینده از پیچیدگی بیشتر برخوردار بوده و بصیرت‌افزایی اولویت اول جامعه برای غلبه بر فتنه است. 
۷ـ جبهه انقلاب باید با جدیت نسبت جبران ضعف خود در بهره‌گیری از قدرت رسانه اقدام کند، بی‌شک رسانه به ویژه فضای مجازی، رکن اصلی و کلیدی سازماندهی فتنه‌ها در گذشته و آینده است. 
۸ـ احزاب و جریانات سیاسی داخل باید توجیه بشوند که دشمن خارجی بر نفوذ در احزاب برای پیشبرد اهداف خود و تأثیرگذاری بر مردم حساب ویژه باز کرده است. 
۹ـ در تمامی فتنه‌های پیشین، برخی احزاب سیاسی خواسته یا ناخواسته به عنوان شبکه همکار دشمن عمل کرده و با تحلیل‌های غلط جدول دشمن را تکمیل و به دوقطبی جامعه و تولید آشوب کمک کرده‌اند. 
۱۰ـ فتنه ۸۸ و سایر فتنه‌های گذشته (و فتنه‌های احتمالی آینده) به یک باره رخ نمی‌دهند و در بستر زمان شکل می‌گیرند. راه پیشگیری از فتنه‌های آینده بررسی دقیق و ریشه یابی علل فتنه‌های گذشته و جلوگیری از بروز آن علل در آینده است. 
۱۱ـ دشمن برای تولید فتنه، مانند حشرات از نقاط ضعف کشور و دولتمردان (سوءمدیریت، فساد اداری و اقتصادی، رانت‌خواری، تبعیض و ناتوانی در حل مشکلات معیشتی مردم) بهره می‌گیرد. بر این اساس دولتمردان مهم‌ترین نقش را در جبران و رفع ضعف‌ها و پیشگیری از فتنه دارند. 
۱۲ـ دشمنان در جنگ شناختی و ادراکی، بر تولید و افزایش یأس و ناامیدی، بی‌اعتمادی، تخریب باور‌ها و ایمان مردم به عنوان مهم‌ترین عامل برای ایجاد فتنه متمرکز شده است و همین موضوع نقش مدیریتی کارگزاران نظام را در تلاش برای افرایش امید، اعتماد و آرامش اجتماعی گوشزد می‌کند. 
۱۳ـ فتنه ۸۸ و فتنه‌های بعد از آن گویای این حقیقت است که دشمنان ما از تحرک نظامی علیه ایران ناامید شده و به شدت برای فروپاشی از درون برنامه‌ریزی می‌کنند. 
۱۴ـ نقش برگزاری هیئت‌های عزاداری در فراخوان مردم برای خنثی‌سازی فتنه در حماسه ۹ دی بسیار پررنگ است. مسئولان، مجاهدان عرصه جهاد تبیین و صاحبان قلم و رسانه هرگز نباید از این ظرفیت غافل بشوند. 
۱۵ـ در میدان جنگ نرم و نبرد شناختی و ادراکی، نقش جهاد زبانی و جهاد تبیینی به مراتب مهم‌تر از جهاد بدنی بوده و جهاد زبانی تنها راه خنثی‌سازی فتنه و مأیوس کردن دشمن است. 
۱۶ـ یکی از اهداف مهم دشمن در تولید فتنه و فعال‌سازی گسل‌های اجتماعی است. آنچه دشمن را در رسیدن به این هدف شوم ناامید و ناکام می‌کند اتحاد، انسجام و یکپارچگی مردم، دولتمردان، احزاب سیاسی، اقوام و مذاهب است.