شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۷
سامانه ضدموشکی اسرائیل به اعراب هم فروخته می‌شود؟

اسرائیل بدون آمریکا هیچ است

«قانون خواستار افزایش هنگفت تجهیز اسرائیل به سلاح است که تصریح می‌کند، سیاست آمریکا باید به اسرائیل کمک کند که برتری نظامی منحصربه‌فرد خود را در منطقه [خاورمیانه] حفظ کند».
کد خبر : ۶۴۳۸۹

به گزارش صراط به نقل از خبرگزاری فارس، یک تحلیلگر عرب با اشاره به تهدیدهای تل‌آویو علیه تهران،‌ سوال کرد که آیا اسرائیل بدون آمریکا هیچ است و با اشاره به سامانه ضدموشکی گنبدآهنین، از احتمال فروش میلیاردی آن به حکام عرب خلیج فارس خبر داد.
 
«آقای رئیس، من اینجا ایستاده‌ام تا با قانون شماره 4133 درخصوص تقویت همکاری امنیتی آمریکا با اسرائیل مخالفت کنم که از بخت بد بخشی دیگر از قوانین سیاسی خارجی یکجانبه و دارای نتایج معکوس است. به نظر می‌رسد قصد کنونی از این قانون نشان‌دادن تهدید بیشتر علیه ایران و سوریه باشد که تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا که تشریح میکند آمریکا میانجیگر بی‌طرفی در صلح خاورمیانه نیست، نابود می‌کند».

«قانون خواستار افزایش هنگفت تجهیز اسرائیل به سلاح است که تصریح می‌کند، سیاست آمریکا باید به اسرائیل کمک کند که برتری نظامی منحصربه‌فرد خود را در منطقه [خاورمیانه] حفظ کند».

«در حالی که من کاملا معتقدم که اسرائیل شایسته است در تعیین آنچه برای امنیتش ضروری است، آزاد باشد. پس فکر نمی‌کنم که مالیات‌دهندگان آمریکا باید هزینه نیازهای آن [یعنی اسرائیل] را بپردازند و دستگاه نظامی آمریکا از آن پشتیبانی کند».

«این قانون مقرر می‌کند که سیاست آمریکا تاکید مجدد بر التزام مستمر آمریکا به امنیت اسرائیل به عنوان کشوری یهودی است. با این حال –طبق قانون اساسی‌مان- سیاست آمریکا شایسته است که در حمایت از امنیت آمریکا باشد نه تضمین ترکیب دینی، نژادی یا فرهنگی کشوری دیگر. حقیقت این است که قانون اساسی ما برپایی دینی خاص در آمریکا را ممنوع می‌کند».

«بعد از بیشتر از 20 سال از فروپاشی علت موجودیت پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) –که پیمان ورشو بود- این قانون کوشش می‌کند ماموریتی جدید برای این پیمان که تفاوتی تاریخی در خود دارد یعنی دفاع از اسرائیل، تعریف کند. این قانون خواستار نقش گسترده‌تر اسرائیل در داخل سازمان ناتو است به طوری که شامل موجودیتی تقویت‌شده در مقر فرماندهی ناتو و رزمایش‌های تمرینی آن است. این قانون همانطور فهمیده می‌شود که رؤیای هواداران [سیاست] مداخله و مجمع صنعتی نظامی. همچنانکه بارها گفته‌ام، بهتر است ناتو منحل شود نه اینکه توسعه یابد».

«این قانون هرگز به آمریکا کمک نخواهد کرد. به اسرائیل و خاورمیانه هم کمک نخواهد کرد. بلکه قدرتی ضمنی می‌دهد برای گرایش بیشتر به مداخله آمریکا در منطقه، در زمانیکه نمی‌توانیم تعهدات خارجی داده شده خود را عملی کنیم. به احتمال زیاد این قانون به جنگ با سوریه و ایران یا علیه هر دو منجر می‌شود. من از همکارانم می‌خواهم که علیه این قانون رأی بدهند».

به گزارش فارس، آنچه در سطور بالا خواندید، متن بیانیه‌ای بود که دکتر ران پل نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت تگزاس در روز 9 می [ماه جاری] بود. البته معمولا همه متن را به صورت کامل ذکر نمی‌کنند بخصوص اینکه ابتدای کلامی درباره تحولات مناسبات آمریکا  و اسرائیل در روزهای گذشته باشد. اما امید است که خواننده از همین مقدار دریابد که دولت آمریکا و کنگره به سویی حرکت می‌کنند که اسرائیل را به اتخاذ سیاست استفاده از منابع نظامی و مادی آمریکا برای سرکوب اعراب و اجبارشان به قبول آنچه نباید، وادار کنند.

سمیر کرم در السفیر با اعلام این مطلب نوشت: با این حال، بیانیه‌ای این نماینده جمهوری‌خواه هیچ فرصتی –ولو اندک- برای متوقف کردن قانون تقویت مناسبات نظامی آمریکا و اعضای ناتو با اسرائیل ندارد. اما انسان حقیقتا متحیر می‌شود که آمریکا چه تصمیم‌هایی به طور رسمی برای تقویت قدرت اسرائیل می‌گیرد که بتواند اعراب را در سکوت نگاه دارد حال آنکه اسرائیل به در خاک این اعراب و به حساب منافع آنان توسعه‌طلبی می‌کند. در همان روزی که ران پل این بیانیه را قرائت کرد، دولت آمریکا تصمیمی را به طور اولیه اتخاذ کرد که بر اساس آن حمایت مالی از سامانه ضدموشکی موسوم به «گنبد آهنین» لغو می‌شود که آمریکا آن را برای کمک به اسرائیل جهت اطمینان دادن به ساکنان اسرائیل پرداخت می‌کرد تا در حقیقت چتری آمریکایی آنان را در صورت اقدام احتمالی اسرائیل علیه ایران، از باران موشک‌های این کشور در امان نگاه دارد. اقدامی احتمالی که نتیجه بیش از 5 سال تهدید مستمر علیه ایران است.

اما باید در اینجا تأملی کرد. آیا این اقدام به معنای انصراف آمریکا از تجهیز اسرائیل به تعدادی بیشتر از موشک‌های دفاعی گنبد آهنین نیست؟ این حق ماست که از این تصمیم که کاملا عکس تصمیم‌های متوالی آمریکا در حفظ برتری اسرائیل بر «دشمنان تجمع‌کرده‌اش در منطقه » است، سؤال کنیم. (این تعبیر یعنی «دشمنان تجمع‌کرده» در منطقه، اخیرا جای تعبیر «اعراب تجمع‌کرده »را گرفت تا وارد کردن نام ایران تحت این عنوان، آسان شود.). از اینجا در می‌یابیم که آمریکا هم تصمیمی بسیار خطرناکتر رسیده است. چرا که دیگر نیازی به آن نیست. زیرا تجهیز اسرائیل به تعداد بیشتری از موشک‌های دفاعی، تا زمانی اهمیت داشت که قرار بود اسرائیل نیز در تولید سیستم دفاعی گنبد آهنین شریک باشد. این تصمیم جدید آمریکا در تبدیل این سامانه به طرحی تولیدی و مشترک با اسرائیل، دیگر اسرائیل را مجبور نمی‌کند که این موشک‌ها را از آمریکا خریداری کند.

موضوعی که تردیدی در آن نیست، این است که تحول در شیوه اندیشه آمریکا، برای اسرائیل تضمین می‌کند که هر تعداد از موشک‌های گنبد آهنین را که برای پوشش دفاعی کامل جغرافیایی خود از صحرای سینا تا غزه و تا جنوب لبنان نیاز دارد، در اختیار داشته باشد. این پیشرفتی جهشی در مناسبات آمریکا و اسرائیل در حوزه فناوری پیشرفته نظامی است. این تحولی است که هزینه کامل از آغاز پژوهش تا مرحله تولید را بر دوش آمریکا قرار می‌دهد.

السفیر افزود: با این همه، بُعد خطرناکتری در این تحولی که امکان مشارکت اسرائیل در تولید این موشک‌ها را می‌دهد، وجود دارد. قطعی خواهد بود، اینکه برخی کشورهای عربی که در تجهیز خود به تولیدات آمریکایی تکیه می‌کنند، این موشک‌های آمریکایی-اسرائیلی را بخرند. بدین معنا که عربستان سعودی، قطر، امارات و شاید مصر و لیبی و یمن و تونس نیز خود را مجبور ببینند که این تولید نظامی مشترک را بخرند تا به سلاح‌های ساخت اسرائیل و در عین حال ساخت آمریکا مجهز شوند و در حقیقت این کشورهای عربی در پشتیبانی از صنعت سلاح اسرائیل از جایی که نمی‌دانند یا شاید هم می‌دانند، سهیم باشند....

از سویی دیگر، این مسئله نیز قطعی است که آمریکا برای دفاع از پایگاه‌های نظامی خود در کشورهای عربی یا در مرزهایش این سامانه تولید مشترک را نصب کند.

گزارش سازمان امنیت ملی یهودی-شاخه نظامی لابی صهیونیستی آمریکا (جینسا/JINSA) اعلام کرد که شرکتی اسرائیلی که حق تولید موشک‌های آمریکایی را یافته است، رافائل است که توافقی با شرکت آمریکایی تولیدکننده این موشک یعنی رایتون امضا کرده که به شرکت اسرائیلی اجازه می‌دهد در همه جای دنیا برای این موشک بازاریابی کند. جینسا امضای توافق سرمایه‌گذاری مشترک گسترده و بلندمدت با اسرائیل برای موشک‌های دفاعی را تبادل فراگیری توصیف کرد که واشنگتن با آن جان اسرائیلی‌ها را نجات می‌دهد سبب کاهش دردسر اسرائیل در سازمان ملل می‌داند. این سازمان صهیونیست می‌افزاید که اسرائیل از مصرف‌کننده به تولیدکننده سامانه‌های دفاعی تبدیل شد. تکرار انتقال اسرائیل از فناوری پیشرفته به درس‌های عملیاتی ثابت کرده است که برای آمریکا بشدت مفید است چه در دوره جنگ سرد چه در مبارزه با سازمان‌های انقلابی و ضدتروریسم... واشنگتن با این تعهد بلندمدت بر امنیت اسرائیل تاکید می‌کند در حالی که اسرائیل تجربه خود را به کار می‌گیرد تا آمریکا را امن‌تر قرار بدهد.

با این حال، نخبگان حاکم در عربستان، کویت، بحرین، قطر و امارات عربی متحده روز دوشنبه گذشته در ریاض پایتخت عربستان، در نشستی فوق‌العاده گرد هم آمدند (بر خلاف اینکه نشست شورای همکاری خلیج [فارس] معمولا در ماه دسامبر است) و اینگونه وانمود شد که برای بررسی اتحاد عربستان و بحرین تشکیل شد در حالی که هدف اصلی رایزنی درباره اتفاقات سوریه بود. این عنوان جلسه، جایگزین خوبی بود برای جلسه‌ای که به دنبال امکان مداخله در سوریه و بررسی وضعیت این کشور بود که تحولی منطقه‌ای مهمی در جهان عرب قلمداد می‌شود.

روزنامه عرب‌نیوز به زبان انگلیسی عربستان، در خصوص سوریه اعلام کرد که برنامه کاری نشست رایزنی اعضای شورای همکاری خلیج فارس، شامل موضوع مناسبات دارای تنش با ایران نیز بود. این عنوان، به نوبه خود، عنوانی خوب بود به جای بررسی احتمالات جنگ علیه ایران. یعنی بررسی نقشی که ممکن است کشورهای خلیج در حمله احتمالی اسرائیل به ایران به دلیل موضوع هسته‌ای، ایفا کنند. این امر به نوبه خود نشان دهنده نگرانی این کشورها از [سیاست] ایران[هراسی] است.

السفیر نوشت: اگر اسرائیل [برای اعراب] خطر نیست پس تحولات مناسبات نظامی اسرائیل و آمریکا نمی‌تواند برای نخبگان حاکم در خلیج [فارس]‌ هم خطر باشد. مگر تحولات در همکاری در حوزه‌های فناوری نظامی که نمی‌تواند به عنوان منبع خطر برای رژیم‌های حاکم در خلیج مطرح شود.

این روزنامه افزود: آیا با توجه به آنچه ذکر شد، می‌توان پیش‌بینی کرد که حکام خلیج [فارس] در این نشست تصمیم‌هایی سری درباره موافقت با خرید تولید نظامی مشترک آمریکا-اسرائیل جهت تشویق واشنگتن-تل‌آویو و تحت بهانه نیاز کشورهای کوچک خلیج [فارس] به این نوع موشک‌های گنبدآهنین، اتخاذ کرده‌اند؟

افشای این راز، به هیچ وجه از جانب حکام خلیج نخواهد بود و کار، کار رسانه‌های اسرائیل است در وهله اول. پس از آن رسانه‌های آمریکایی که مخالف سلطه اسرائیل بر تصمیم‌سازان آمریکا هستند. از این منابع بزودی خواهیم شنید که آیا حکام خلیج [فارس] تصمیم گرفته‌اند میلیون‌ها یا شاید میلیاردها دلار برای خرید سامانه دفاع موشکی که آمریکا و اسرائیل مشترکا تولید می‌کنند، پرداخت کنند یا خیر. از طریق همین منابع روشن خواهد شد که چه مسافتی را مناسبات حکام خلیج [فارس] با اسرائیل از طریق مناسبات با آمریکا و تولید‌های مشترک اسرائیلی-آمریکایی پیموده است.

این همان کوشش مستمر آمریکا و فشاری است که اسرائیل نمی‌تواند اگر بتنهایی اقدام کرد، وارد کند. اسرائیل بدون آمریکا هیچ است؛  این امر، دلیلی قوی برای این است که حکام خلیج [فارس] از طریق آمریکا به اسرائیل نزدیک شوند.

 

نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۱
۰
۰
با آمریکا هم هیچ است