شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲

۲۹ ماده‌ی غذایی عالی برای حفظ سلامت تیروئید

۲۹ ماده‌ی غذایی عالی برای حفظ سلامت تیروئید
تیروئید یک غده‌ی پروانه‌ای شکل در قسمت جلوی گردن است که تولید هورمون، متابولیسم و عملکرد ماهیچه‌ها و گوارش را کنترل می‌کند. در صورتی که از آن مراقبت نکنید تیروئید بیمار می‌شود.
کد خبر : ۶۱۷۳۸۲

به گزارش پایگاه خبری صراط، تیروئید یک غده‌ی پروانه‌ای شکل در قسمت جلوی گردن است که تولید هورمون، متابولیسم و عملکرد ماهیچه‌ها و گوارش را کنترل می‌کند. در صورتی که از آن مراقبت نکنید تیروئید بیمار می‌شود. بیش از ۷۰ درصد کم کاری‌های تیروئید به دلیل عادت‌های غلط غذایی هستند. اما در صورتی که از روغن‌های پخت و پز مناسب استفاده کنید، آجیل حاوی سلنیوم بالا بخورید و سبزیجات مصرف کنید، سلامت تیروئید شما در امان خواهد بود. در این مطلب به بررسی بهترین غذا‌ها برای تیروئید پرداخته‌ایم.
۱. صدف

صدف یکی از بهترین گروه‌های غذایی برای سلامت تیروئید است. در سال ۲۰۰۲ مجله‌ی بریتانیایی Cancer ادعا کرد که صدف از سلامت تیروئید محافظت می‌کند. صدف حاوی ید است که تنها سوخت لازم برای تیروئید است بلکه از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.

اما نکته‌ی جالب این است که صدف تنها حاوی ید نیست. در سال ۲۰۲۰ محققان دانشگاه کمبریج تائید کردند که صدف حاوی سلنیوم، روی و مواد مغذی بسیار دیگر برای کمک به تیروئید است. این ماده‌ی غذایی دارای ویتامین D و ۲۶ برابر سالمون ویتامین A است.
۲. روغن نارگیل

روغن نارگیل برای تیروئید بسیار بهتر از سایر روغن‌های پخت‌و‌پز است. بر اساس گفته‌ی دکتر جوزف مرکولا (Joseph Mercola) بر خلاف روغن سویا و سایر روغن‌های سبزیجات، روغن نارگیل تداخلی با عملکرد تیروئید ندارد و حتی می‌تواند برای تیروئید مفید باشد.

پزشکان معتقد هستند که تری گلیسرید‌های موجود در روغن نارگیل اثر ضد التهاب دارند. به عبارت دیگر باعث بهبود اعضا شده و متابولیسم را افزایش می‌دهد که هردوی این موارد باعث بهبود تیروئید می‌شوند.

به عبارت دیگر روغن نارگیل موجب تسکین اعضا و افزایش متابولیسم می‌شود که هر دوی آن‌ها برای تیروئید مفید هستند.
۳. قهوه

قهوه

در صورتی که قهوه می‌نوشید کمتر در معرض بیماری تیروئید قرار دارید. در سال ۲۰۱۷ تحقیقات ۴۱ مطالعه را روی سرطان تیروئید بررسی کردند. حاصل این بررسی‌ها این شد که نوشیدن قهوه خطر ابتلا به سرطان تیروئید را کاهش می‌دهد، زیرا از رشد تومور جلوگیری می‌کند. قهوه‌ی دارای کافئین تاثیر بهتری در مقایسه با قهوه‌ی بدون کافئین دارد.

البته در صورتی که دارو‌های تیروئید مصرف می‌کنید مراقب مصرف قهوه باشید. بر اساس مجله‌ی علمی تیروئید نوشیدن قهوه یک ساعت پس از مصرف دارو‌ها باعث کاهش کارایی آن‌ها می‌شود. پیش از نوشیدن قهوه در صبح کمی صبر کنید.

آیا نوشیدن قهوه به کاهش وزن کمک می‌کند؟

۴. کلم پیچ

برخی افراد بر این باور هستند که کلم پیچ به دلیل داشتن ید بالا به تیروئید آسیب می‌رساند. اگرچه افراد دارای اختلال‌های تیروئید باید مصرف ید را محدود کنند، اما نیازی نیست که به صورت کامل از آن اجتناب کنند. این ماده برای تولید هورمون‌های سالم و عملکرد تیروئید لازم است.

سبزیجاتی مانند کلم پیچ بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل هستند و افراد دارای اختلال تیروئید به مصرف آن‌ها به میزان متوسط توصیه می‌شوند؛ بنابراین نگران نباشید و از کلم پیچ به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم لذت ببرید.
۵. بادام برزیلی

بادام برزیلی منبع غنی‌ای از سلنیوم است که هر ۲۸ گرم آن ۹۸۸ درصد مقدار مورد نیاز روزانه سلنیوم بدن را تامین می‌کند. خوشبختانه همچنین سلنیوم برای تیروئید هم لازم است و به تیروئید در تولید آنزیم‌ها و محافظت از آن در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

دانشمندان در مجله‌ی آمریکایی تغذیه‌ی بالینی گزارش داده‌اند که سنیوم هورمون T۴ تیروئید را به T۳ تبدیل می‌کند. سطوح پایین T۳ می‌تواند باعث اختلال ایمنی تیروئید شود. در صورتی که هرازچندگاهی بادام برزیلی بخورید تیروئید سالمی خواهید داشت.
۶. شاخه‌های بامبو

بامبو فقط برای پاندا‌ها نیست، بلکه می‌توان آن را به صورت سرخ کرده، داخل سوپ، نودل و سالاد درست کرد. شاخه‌های بامبو مواد مغذی بسیاری دارند که برای بدن از جمله تیروئید مفید است. شاخه‌ی بامبو ضد ویروس، ضد باکتری و ضد سرطان است.

در سال ۲۰۲۰ مطالعه‌ای تاثیر بامبو بر تیروئید را بررسی کرد. شاخه‌های بامبو استرس اکسیداتیو را در تیروئید کاهش داده و توازن هورمونی را افزایش می‌دهند. در صورتی که تیروئیدتان متورم شود خوردن شاخه‌های بامبو می‌تواند باعث بهبود آن شود. اما توجه داشته باشید که بامبو را با دارو‌های تسکین‌دهنده‌ی تیروئید نخورید.
۷. آووکادو

آووکادو یک میوه‌ی محافظ دیگر برای تیروئید است که به جای جلوگیری از بیماری‌ها اثر کلرپیرفیوس را مهار می‌کند. کلرپیرفیوس نوعی آفت‌کش است که به تیروئید آسیب می‌زند. بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ انجام شد آووکادو می‌تواند مانع از آسیب رساندن کلرپیرفیوس به تیروئید شود.

آووکادو حاوی چندین آنتی اکسیدان از جمله ویتامین سی، ویتامین E، سلنیوم، روی و کلسیم است است که از تیروئید محافظت می‌کنند. افرادی که تیروئید پرکار دارند و باید میزان ید دریافتی‌شان را محدود کنند آووکادو عالی است. زیرا مواد غذایی مفید برای تیروئید را بدون مقدار زیاد ید فراهم می‌کند.

۱۹ مورد از خواص آووکادو برای سلامتی و کاهش وزن که شما را شگفت‌زده می‌کنند

۸. چای بابونه

چای بابونه

در سال ۲۰۱۵ یک مطالعه‌ی کوچک یونانی گروهی از چای‌های گیاهی و تاثیر آن‌ها بر تیروئید را بررسی کرد. در میان همه‌ی چای‌ها بابونه از همه بهتر بود. محققان نوشته‌اند که با مصرف بابونه احتمال ابتلا به بیماری‌های خوش خیم، بدخیم و انواع دیگر بیماری‌های آن کاهش چشمگیری پیدا می‌کند.

به عبارت دیگر بابونه خطر ابتلا به سرطان و سایر اختلالات تیروئید را کاهش می‌دهد. دلیل این مساله اینه است که آنتی اکسیدان‌ها و ضد التهاب‌های چای که با پلی فنل، فلاونوئید و کاتچین هم شناخته می‌شوند. چای بابونه از تیروئید در برابر اختلال‌ها و بیماری‌ها محافظت می‌کند.
۹. سیر

مواد غذایی سیر می‌توانند از تیروئید در برابر بیماری محافظت کنند. در سال ۲۰۱۵ محققان سیر را روی موش‌های دارای اختلال‌های تیروئید امتحان کردند. آن‌ها نتیجه گرفتند که سیر اثر محافظت کننده‌ای بر تیروئید دارد و متابولیسم را افزایش می‌دهد.

محققان آنتی اکسیدان‌ها را عامل این اثرات می‌دانند. سیر مواد مغذی بسیاری از جمله ویتامین سی، روی و سلنیوم دارد که به سلامت تیروئید کمک می‌کنند. این مواد غذایی مانند محافظ از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. در صورتی که به دنبال سلامتی تیروئید خود هستید کمی سیر تازه را در غذای خود بریزید.
۱۰. توت‌فرنگی

توت‌فرنگی یک ماده‌ی غذایی مفید برای تیروئید است که ید و آنتی اکسیدان‌هایی که هر دو سلامتی هورمون‌ها را بهبود می‌دهند را فراهم می‌کند. در سال ۲۰۱۳ یک مطالعه‌ی هندی به این نتیجه رسید که بسیاری از افراد به دلیل کمبود ید در رژیم غذایی‌شان دچار اختلال تیروئید می‌شوند. این تحقیق توصیه به خوردن توت‌فرنگی‌های بیشتر کرد.

در صورتی که نگران مقدار کم گلوکزینولات موجود در توت‌فرنگی هستید باید بدانید که جای نگرانی نیست. تیروئید هر چیزی که به سم‌زدایی بدن کمک کند را دوست دارد. توت‌ها به دلیل اثر سم‌زدایی‌شان معروف هستند و توت‌فرنگی هم از این قاعده مستثنا نیست.
۱۱. گوجی بری

مطالعات زیادی در رابطه با گوجی بری و تیروئید انجام نشده است. اگرچه مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۰ روی حیوانات انجام شد که طی آن مکمل‌های گوجی بری را برای خرگوش‌ها فراهم کردند. خرگوش‌ها با خوردن این مکمل‌ها هورمون‌ها و سیستم متابولیک سالم‌تری داشتند که هر دوی آن‌ها توسط تیروئید کنترل می‌شوند.

گوجی بری‌ها همچنین برای محافظت از اندام‌ها شهرت دارند. این خوراکی‌ها آنتی اکسیدان‌هایی را فراهم می‌کنند که رادیکان‌های آزاد را از بین می‌برند. افرادی که اختلال تیروئید دارند رادیکال‌های آزاد بیشتری در بدنشان دارند بنابراین خوردن گوجی بری آن‌ها را سالم نگه می‌دارد.
۱۲. ماست

ماست هم مانند بسیاری از لبنیات دیگر فواید بسیار زیادی برای تیروئید دارد. ماست ۷۷ درصد میزان ید لازم روزانه را در هر بار مصرف تامین می‌کند. در سال ۲۰۱۲ مطالعه‌ای نشان داد که ید موجود در ماست می‌تواند به تیروئید کمک کند.

یک فنجان ماست همچنین ۳۰ درصد از نیاز روزانه‌ی کلسیم را تامین می‌کند. بر اساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ کلسیم نقش اساسی‌ای را در سلامت تیروئید ایفا می‌کند. افرادی که به اندازه‌ی کافی کلسیم نمی‌خورند بیشتر در معرض خطر ابتلا به تیروئید پرکار یا کم کارقرار دارند. برای سالم‌ترین گزینه ماستی کم چرب شیرین نشده مانند ماست یونانی را انتخاب کنید.

۱۰ خاصیت شگفت‌انگیز ماست یونانی که از نظر علمی ثابت شده‌اند

۱۳. سیب‌زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین تا زمانی که سرخ نشده باشد یک افزونه‌ی سالم به رژیم غذایی است. یک پیمانه سیب زمینی شیرین ۱۲ درصد از میزان ویتامین A مورد نیاز روزانه‌ی بدن را تامین می‌کند. در طی یک مطالعه‌ی چهار ماهه مشخص شد زنانی که سیب‌زمینی شیرین می‌خوردند به احتمال کمتری به پرکاری یا کم‌کاری تیروئید مبتلا می‌شدند.

سیب‌زمینی‌های شیرین همچنین سایر مواد مغذی مانند کلسیم و روی برای کمک به تیروئید را هم دارند. آن‌ها همچنین آنتی اکسیدانی به نام کارتنوید هم دارند. در سال ۲۰۱۶ مطالعه‌ای مشخص کرد که آنتی اکسیدان‌ها التهاب تیروئید را کاهش داده و تولید متابولیک و هورمون سالم را افزایش می‌دهند. سیب زمینی شیرین را پخته و از آن به عنوان ظرف کنار غذا لذت ببرید.
۱۴. سیب

سیب نوعی فیبر منحصربه‌فرد به نام پکتین دارد. این ماده‌ی ژلاتین مانند سموم به ویژه جیوه را از بدن دفع می‌کند. جیوه با بسیاری از اختلال‌های تیروئید مانند تیروئیدیت و کم کاری تیروئید مرتبط است. پکتین می‌تواند تا ۱۵۰ درصد جیوه را دفع کند.

در صدر این موارد، سیب آنتی اکسیدان‌هایی دارد که التهاب را کاهش می‌دهند. سیب حاوی پلی فنل‌هایی است که التهاب را کاهش داده و ریز مغذی‌هایی دارد که برای داشتن سیستم ایمنی سالم مفید هستند. خوردن یک سیب در روز شما را از بیماری‌های تیروئید دور نگه می‌دارد.
۱۵. گلابی

گلابی‌ها یک میوه‌ی عالی برای سلامت تیروئید هستند. گلابی هم مانند سیب حاوی پکتین است که جیوه را از بدن دفع می‌کند. اما علاوه بر این گلابی منبع ید هم هست که کمبود آن می‌تواند منجر به رایج‌ترین بیماری تیروئید یعنی پر کاری آن شود.

در سال ۲۰۲۱ تحقیقی انجام شد که بر اساس آن مشخص شد یک گلابی ۲/۳ میزان ید مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند و محققان بر این باور هستند که این میوه می‌تواند از پر کاری تیروئید جلوگیری کند. در صورتی که به سیب علاقه ندارید گلابی بخورید.
۱۶. سویا

بر اساس انتشارات سلامت هاروارد مطالعات حیوانات در دهه‌ی ۱۹۵۰ نشان داد که سویا به تیروئید آسیب می‌رساند، اما مطالعات اخیر خلاف این موضوع را به ویژه در رابطه با انسان‌ها نشان می‌دهند. در سال ۲۰۱۸ بررسی مطالعات نشان داد که سویا آسیبی به تیروئید نمی‌رساند و حتی به دلیل داشتن ایزوفلاون‌ها می‌تواند کمک‌کننده هم باشد.

همانطور که گفته شد افرادی که رژیم غذایی مبتنی بر سویا دارند بیشتر در معرض خطر بیماری‌های تیروئید قرار دارند. در سال ۲۰۰۶ تحقیقات در زمینه‌ی تیروئید به این نتیجه رسید که افرادی که رژیم غذایی‌شان بر پایه‌ی سویا است ید کمتری دریافت می‌کنند و همین مساله آن‌ها را در معرض خطر پرکاری تیروئید قرار می‌دهد. حتما اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی‌تان متعادل است.

سویا برای چه افرادی مفید و برای چه کسانی مضر است؟

۱۷. مرغ

مرغ یک گوشت بدون چربی و سالم است که فواید بسیار زیادی برای تیروئید دارد. خوردن حدود ۹۰ گرم مرغ مقدار زیادی روی برای بدن فراهم می‌کند. بر اساس تحقیقات انجام شده روی اثرات مثبتی بر سطح هورمون‌های تیروئید دارد.

با تولید هورمون تیروئید، تیروئید می‌تواند متابولیسم را کنترل کند. دز سالم پروتئین به سلامت متابولیسم کمک می‌کند. در سال ۲۰۱۵ دانشمندان متوجه شدند که پروتئین جذب کلسیم را افزایش می‌دهد که منجر به بهبود تیروئید و متابولیسم می‌شود. برای بهره‌مندی از این فواید مرغ بدون چربی و سرخ نشده بخورید.
۱۸. گل کلم

گل کلم

گل کلم در رابطه با سلامت تیروئید شهرت منفی‌ای دارد. گل کلم هم مانند سایر سبزیجات چلیپایی حاوی گلوکوزینولات است که در تولید هورمون در حجم انبوه تداخل ایجاد می‌کنند. اما خوردن گل کلم به اندازه‌ی نرمال این تداخل را به وجود نمی‌آورد.

سبزیجات چلیپایی مانند گل کلم و کلم پیچ برای داشتن رژیم غذایی سالم و تیروئید سالم مهم هستند. کلم پیچ مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان‌های بهبود دهنده‌ی تیروئید و از همه بیشتر ویتامین سی را تولید می‌کند. در صورتی که برای داشتن رژیم غذایی سالم مقدار نرمال کلم پیچ بخورید در معرض خطر بیماری تیروئید نخواهید بود.
۱۹. روغن زیتون

روغن زیتون به دلیل آنتی اکسیدانی به نام پلی فنول روغن بسیار سالمی است. در سال ۲۰۲۱ مطالعه‌ای در زمینه‌ی تغذیه این نکته را خاطر نشان کرد که روغن زیتون می‌تواند عملکرد تیروئید را تقویت کند. چند مطالعه روغن زیتون را با عملکرد پیوسته‌تر و سالم‌تر روغن زیتون مرتبط دانسته‌اند.

مطالعات دیگر روی رژیم مدیترانه‌ای تمرکز کرده‌اند که بر روغن زیتون متمرکز است. در سال ۲۰۲۰ محققان نتیجه گرفتند که این رژیم غذایی خطر نوعی پر کاری تیروئید را کاهش می‌دهد. در صورتی که می‌خواهید از اختلال‌های خودایمنی تیروئید اجتناب کنید روغن زیتون بیشتری را به غذای خود اضافه کنید.
۲۰. تخم‌مرغ

تخم‌مرغ حاوی بسیاری از مواد غذایی مورد نیاز تیروئید از جمله ید و سلنیوم است. در مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده است این نتیجه حاصل شده که تخم‌مرغ بهبود دهنده‌ی تیروئید است. بر اساس یک مطالعه‌ی ژاپنی تخم‌مرغ سرشار از ید برای موش‌های مبتلا به پرکاری تیروئید بسیار مفید است.

در صورتی که باید مراقب میزان ید مصرفی خود باشید باز هم می‌توانید به صورت متعادل تخم‌مرغ بخورید. تحقیقات غذا و سم‌شناسی شیمیایی مشخص کرده است که افراد می‌توانند یک تخم‌مرغ را بدون هیچ اثر جانبی بخورند. در صورتی که تیروئیدتان سالم است به خوردن تخم‌مرغ ادامه دهید، زیرا سلامت هورمون و متابولیک را افزایش می‌دهد.

رژیم تخم‌مرغ آب‌پز چیست و چه تأثیری روی کاهش وزن و سلامتی دارد؟

۲۱. بلوبری

بلوبری در میان خانواده‌ی بری‌ها بیشترین میزان آنتی اکسیدان را دارد. این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند برای کل بدن از جمله تیروئید مفید باشند. در سال ۲۰۰۸ محققان به این نتیجه رسیدند که افراد دارای اختلال تیروئید میزان بیشتری رادیکال‌های آزاد دارند. آنتی اکسیدان‌های بلوبری می‌توانند این رادیکال‌های آزاد را دفع کنند.

مطالعه‌ی دیگری در مجله‌ی تغذیه شرکت‌کنندگان چاق دارای اختلال تیروئید را مورد بررسی قرار داد. پس از خوردن بلوبری به صورت روزانه شرکت کنندگان متابولیسم بهتری داشتند. این ممکن است بدان معنا باشد تیروئیدشان سالم‌تر می‌شود که این به آن‌ها در کاهش وزن هم کمک می‌کند.
۲۲. سالمون

سالمون هم مانند انواع دیگر ماهی فواید عجیبی برای تیروئید دارد. مطالعه‌ای نشان داد که سالمون هورمون بهبود دهنده و تقویت‌کننده‌ی تیروئید دارد. به عبارت دیگر سالمون به تیروئید در تولید و تنظیم هورمون‌ها کمک می‌کند.

سالمون همچنین مواد مغذی مفید بسیاری از جمله اسید‌های چرب امگا۳، پروتئین و سلنیوم برای تیروئید دارد. در صورتی که می‌خواهید از این مزایا بهره‌مند شوید به جای مکمل این مواد غذایی ماهی بخورید. یک مطالعه‌ی بریتانیایی به این نتیجه رسید که افرادی که دو بار در هفته سالمون می‌خورند سلنیوم بیشتری در مقایسه با افرادی که کپسول روغن ماهی را می‌خورند دریافت می‌کنند.
۲۳. کلم بروکلی

کلم بروکلی

در مطالعات حیوانی کلم بروکلی تولید هورمون تیروئید را متوازن می‌سازد. کلم بروکلی مقدار زیادی ید و زینک دارد که هر دوی آن‌ها تولید تیروئید سالم را بهبود می‌دهند. تا زمانی که در خوردن بروکلی زیاده‌روی نکنید از تیروئیدتان حمایت خواهد کرد.
۲۴. گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی میوه‌ی دیگری است که به صورت طبیعی ید دارد. اگرچه افراد مبتلا به پرکاری تیروئید باید مصرف گوجه‌فرنگی را محدود کنند، اما سایر افراد به آن نیاز دارند. در سال ۲۰۱۳ مشخص شد گوجه به دلیل داشتن ید می‌تواند از ابتلا به اختلال‌های تیروئید جلوگیری کند.

گوجه‌فرنگی همچنین مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد که دو مورد از آن‌ها لیکوپن‌ها و لکتین‌ها هستند که اثر ضد بیماری دارند. در صورتی که سس گوجه بخورید آنتی اکسیدان‌هایی دارد که از سلامت تیروئید پشتیبانی می‌کنند.
۲۵. آجیل ماکادامیا

آجیل ماکادامیا یکی از غنی‌ترین منابع سلنیوم در بین آجیل‌ها است. دلیل اهمیت این موضوع به این دلیل است که تیروئید از سطوح سالم سلنیوم رشد می‌کند. سطوح مناسب سلنیوم می‌توانند از بیماری‌های تیروئید جلوگیری کنند.

در سال ۲۰۱۶ محققان متوجه شدند که آجیل ماکادامیا اسید‌های چرب تک اشباع که با سندرم متابولیک مبارزه می‌کنند را پشتیبانی می‌کند. شواهد نشان می‌دهند که اختلال‌های تیروئید و سندروم متابولیک با هم مرتبط هستند. برای دریافت مقدار سلنیوم مورد نیاز روزانه و بهبود متابولیسم بدن خود آجیل ماکادامیای بیشتری بخورید.
۲۶. فلفل سیاه

فلفل سیاه تنها یک ادویه برای روی میز نیست و فواید بسیار زیادی دارد. در سال ۲۰۰۳ محققان دریافتند که فلفل هورمون‌های تیروئید را تنظیم می‌کند. همچنین آنتی اکسیدان‌های موجود در آن به تیروئید در مدیریت هورمون‌ها کمک می‌کند.

علاوه‌براین فلفل سیاه یک سرکوب‌کننده‌ی اشتها است که هورمون‌ها را تغییر نمی‌دهد. بین چاقی و اختلال‌های تیروئید رابطه وجود دارد. اگرچه فلفل سیاه برای لاغری و کاهش وزن معجزه نمی‌کند، اما می‌تواند به اشتها و تیروئید کمک کند.

۱۴ خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهش‌های علمی

۲۷. فندق

فندق بسیار سالم است و ویتامین‌ها، چربی‌های تک اشباع و آنتی اکسیدان‌های بسیار زیادی دارد. در سال ۲۰۱۶ دانشمندان ۴۸ مطالعه روی فندق را تحلیل کرده و نتیجه گرفتند که فندق می‌تواند مانع از بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی، دیابت و اختلال‌های تیروئید شود.

بخشی از این موضوع از این مساله نشات می‌گیرد که فندق دارای سلنیوم بسیار زیاد است. دلیل دیگر این است که آنتی اکسیدان‌هایی شامل ویتامین E که اثر محافظتی دارند را دارد. در سال ۲۰۱۳ تحقیقات نشان دادند که ویتامین E پرکاری تیروئید را کاهش می‌دهد.

۲۸. شیر

شیر چند ویتامین دارد که مستقیما تاثیر مطلوب بر عملکرد تیروئید دارند که عبارتند از کلسیم و ویتامین D. در سال ۲۰۱۸ مطالعه‌ای به بیمارای مکمل ویتامین D داد. بیماران دارای پر کاری تیروئید سطوح هورمونی بهتری داشته و بیمارانی که تیروئیدیت خودایمنی داشتند آنتی‌بادی‌های بیشتری برای مبارزه با آن داشتند.

شیر همچنین دارای کلسیم است که می‌تواند از اختلال‌های تیروئید جلوگیری کند. کلسیم به غده‌ی هیپوفیز در ترشح هورمون‌ها کمک می‌کند. نوشیدن شیر می‌تواند متابولیسم و تنظیم هورمون‌ها را تقویت کند.

۲۹. شکلات تلخ

اگرچه تحقیقات انجام شده روی تاثیر شکلات بر تیروئید محدود است، اما برخی مطالعات پیشنهاد داده‌اند که شکلات برای متابولیسم و هورمون‌ها مفید است. در سال ۲۰۰۹ دانشمندان آلمانی و سوییسی متوجه شدند که شکلات تلخ متابولیسم را تنظیم کرده و هورمون استرس را مدیریت می‌کند.

این فواید از پایه‌ی شکلات تلخ یعنی کاکائو نشات می‌گیرند. کاکائو روی، کلسیم و سلنیوم دارد که همگی از تیروئید و سیستم ایمنی پشتیبانی می‌کنند. در صورتی که شکلاتی با مقدار کاکائوی زیاد (حداقل ۷۰ درصد) بخورید از فواید آن برای تیروئید بهره‌مند می‌شوید. علاوه بر این می‌توانید پودر خام کاکائو را با اسموتی، جو دوسر یا ماست هم ترکیب کنید.