به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران، آنی ارنو نویسنده فرانسوی، شصت و پنج سال بعد از جایزه نوبل آلبرکامو، نویسنده کلاسیک کتاب «بیگانه»، از او یاد کرد و یادش را گرامی داشت.
آنی ارنو در حضور ۲هزار مهمانی که برای این مراسم در تالار شهر استکهلم گرد هم آمده بودند، گفت: «۶۵ سال بعد، خودم را این جا پیدا کردم. به همین دلیل، بسیار شگفت زده و قدردان هستم.»
این نویسنده فرانسوی ادامه داد: این موضوع برای من بسیار خوشحال کننده و شگفتی آور است که اجازه دادید به آلبرکامو و دیگر نویسندگان فقید و معاصر بپیوندم و به همین دلیل، سپاسگزار هستم و حالا، با کسب این جایزه، این بار روی دوش من گذاشته شده است که بیشتر به دنبال واقعیت باشم.
آنی ارنو با اشاره به دریافت جایزه نوبل آلبرکامو در سال ۱۹۵۷ که در سن ۴۴ سالگی اش موفق به این افتخار شد،گفت: این نویسنده بزرگ برای آثاری چون؛ «بیگانه»، «طاعون» و چندین نمایشنامه و مقاله موفق به دریافت این جایزه شد.
آنی ارنو نمادی از حقوق زنان
هیت داوران آکادمی نوبل، امسال از این نویسنده زن به عنوان نمادی از حقوق زنان و به دلیل «شجاعت و دقت بالینی که با آن ریشهها، بیگانگیها و محدودیتهای جمعی حافظه شخصی را کشف میکند» تقدیر کردند و او را سزاوار دریافت این جایزه دانستند.
آنی ارنو، نخستین زن فرانسوی و به طور کلی، هفدهمین زن برنده جایزه نوبل ادبیات است که از تجربههای شخصی خود در نوشتن کتابهایش استفاده کرده است چراکه اعتقاد دارد کتاب نه تنها میتواند به تغییر کمک کند، بلکه به دیگران نیز کمک میکند تا بتوانند دوباره خودشان را تصویر کنند.
آنی ارنو در خارج از فرانسه فقط در سالهای گذشته به خصوص بعد از ترجمه اثر مهماش تحت عنوان «سالها» که در سال ۲۰۰۸ به نگارش درآمد، شناخته شد و توانست نامزد جایزه معتبر بین المللی من بوکر در سال ۲۰۱۹ شود.
گفتنی است که جوایز نوبل در سالگرد درگذشت نوبل به برندگان اهدا میشود و شامل یک دیپلم، مدال طلا و چک به مبلغ حدود ۹۶۷هزار دلار است.