پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳
کابوس اسرائیل؛

برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۲؛ ضد آپارتاید و حامی فلسطین

برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۲؛ ضد آپارتاید و حامی فلسطین
آنی ارنو، نویسنده فرانسوی، که برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۲ شد، بار‌ها همبستگی خود را با آرمان فلسطین نشان داده و از تحریم رژیم صهیونیستی حمایت کرده است.
کد خبر : ۵۹۷۴۹۷

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از مهر، آکادمی سوئدی نوبل، آنی ارنو نویسنده مشهور فرانسوی را «برای شجاعت و تیزهوشی واقع‌بینانه‌ای که به واسطه آن ریشه‌ها، بیگانگی‌ها و محدودیت‌های جمعی حافظه شخصی را کشف می‌کند» شایسته دریافت جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۲ معرفی کرده است.

برنده ادبیات ۲۰۲۲ کیست؟

آنی ارنو نویسنده و استاد دانشگاه قرن بیستم میلادی اهل نورماندی فرانسه است. آثار ادبی او که اغلب خودزندگی‌نامه هستند رابطه تنگاتنگی با جامعه‌شناسی دارند. از این نویسنده آثار بسیاری در ایران ترجمه و به‌چاپ رسیده است. از جمله آثار مشهور او که به فارسی منتشر شده می‌توان به رمان سال‌ها، اتفاق می‌افتد، شرم، جایگاه و یک زن اشاره کرد.

وی در خانواده‌ای از طبقه کارگر بزرگ شده و در رشته ادبیات مدرن فارغ‌التحصیل شده است. وی سال‌ها در دانشگاه تدریس کرده و جوایز مختلفی از جمله جایزه ادبی رنودو را برای نوشتن کتاب جایگاه دریافت کرد.

آنی ارنو شانزدهمین فرانسوی است که از سال ۱۹۰۱ موفق به کسب جایزه ۸ میلیون کرونی (معادل حدود ۷۴۰ هزار یورو) نوبل می‌شود. آخرین باری که یک فرانسوی جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرده بود ۸ سال پیش زمانی بود که پاتریک مودیانو موفق به کسب این جایزه عالی شد.

انتشار رمانی از زندگی مادر و بررسی سه نسل از زنان یک خانواده توجه عمیق او به مسائل زنان را نیز روشن کرد. موضوعات مورد بحث او در رمان‌های موفق بعدی‌اش سیاست‌های اجتماعی فرانسه در دهه ۶۰ میلادی، زیست طبقه کارگر آن دوره و مردسالاری حاکم بر جامعه بود. موضوعاتی که ارنو را به نویسنده‌ای در راستای جامعه‌شناسی مدنی تبدیل کرده بود.

رمان سال‌ها یکی دیگر از آثار بسیار موفق او بود که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد و ارنو در این اثر تصاویری از شش دهه زندگی خود را منتشر و در هر عکس اشاره‌ای به سیاست‌های دولت مرکزی و تأثیرات آن در شکل‌گیری‌اش داشت. اثری که جوایز بزرگی، چون فرانسوا موریاک و مارگریت دوراس را دریافت کرد.

آرنو، ضد آپارتاید

اما یکی از حاشیه‌های های پر سرو صدای برنده ۲۰۲۲ نوبل ادبیات، مواضع پر تعداد او علیه رژیم صهیونیستی است. امضای بیانیه جنبش BDS برای تحریم پخش مسابقات یوروویژن به میزبانی رژیم صهیونیستی از تلویزیون فرانسه در ۲۰۱۹، امضای بیانیه محکومیت اتفاقات شیخ جراح و سیف القدس در سال ۲۰۲۱ و امضای بیانیه اعتراض به امضای یک تفاهم فرهنگی بین فرانسه و رژیم به مناسبت ۷۰ امین سال رژیم صهیونیستی بخشی از اقدامات ضد صهیونیستی اوست.

گزارش روزنامه صهیونیستی علیه خانم نویسنده

روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست در گزارشی به این انتخاب اعتراض کرده و نوشت: آنی ارنو، نویسنده فرانسوی که برنده جایزه نوبل ادبیات شد، از حامیان سرسخت جنبش بایکوت، تحریم و انزوا (BDS) بوده است.

در ماه مه ۲۰۱۹، ارنو به همراه بیش از ۱۰۰ هنرمند فرانسوی دیگر نامه‌ای را امضا کردند که خواستار تحریم مسابقه آواز یوروویژن در تل آویو شدند. هنرمندان همچنین از تلویزیون فرانسه خواستند که این مراسم را پخش نکند. هم چنین در سال ۲۰۱۸، این نویسنده نامه‌ای را به همراه حدود ۸۰ هنرمند دیگر امضا کرد که در آن خشم خود را از برگزاری همایش بین فرهنگی رژیم صهیونیستی و فرانسه ابراز کرد.

حمایت از یک لبنانی: جورج عبدالله

یکی دیگر از اقدامات ارنو این بوده که وی خواستار آزادی یک لبنانی از زندان است. ارنو نامه‌ای را امضا کرده بود که در آن خواستار آزادی جرج ابراهیم عبدالله شده بود. جورج عبدالله مبارز لبنانی علیه رژیم صهیونیستی که از سال ۱۹۸۴ در فرانسه بازداشت شده است. دستگاه قضائی فرانسه در سال ۲۰۱۳ بعد از ۲۹ سال تصمیم گرفته بود عبدالله را به شرط خروج فوری وی از فرانسه به لبنان آزاد کند، اما در آن زمان وزیر کشور فرانسه از امضای حکم آزادی او خودداری کرد. عدم آزادی او باعث اعتراضات گسترده‌ای در فرانسه شده است.

عبدالله در یکی از سفر‌های خود به فرانسه در سال ۱۹۸۴ بعد از اینکه از سوی عناصر موساد و مزدوران لبنانی این سازمان جاسوسی تحت تعقیب قرار گرفت، به بهانه همراه داشتن کارت شناسایی جعلی بازداشت شد. او عملیات‌های مختلفی علیه رژیم صهیونیستی در لبنان انجام داده است که مشهور‌ترین آن‌ها ترور یک نظامی آمریکایی و یک صهیونیست در سال ۱۹۸۲ در لبنان است.

چیزی که باعث شده اورشلیم پست، آرنو را یک ضد صهیونیست و حامی تروریسم بنامد آن است که در آن نامه صهیونیست ترور شده از سوی ابراهیم یک عامل موساد و سیا معرفی و خود ابراهیم هم «متعهد به مردم فلسطین و علیه استعمار» معرفی شده است.

این یک آپارتاید است

یکی دیگر از اقدامات ماندگار به واکنش او به اتفاقات جنگ اخیر غزه و سیف القدس بر می‌گردد. جایی که او اسرائیل" را رژیم آپارتاید نامیده است. در سال ۲۰۲۱، اندکی پس از سیف القدس، ارنو نامه‌ای با عنوان «نامه‌ای علیه آپارتاید» امضا کرد که در آن حمله به اعراب و فلسطینی‌ها و هم چنین حملات تل آویو به غزه محکوم شده بود. در بخشی از این نامه آمده است: «ما خواستار پایان فوری و بدون قید و شرط خشونت اسرائیل علیه فلسطینی‌ها هستیم… ما از همه دولت‌ها می‌خواهیم که به این جنایت علیه بشریت اجازه اعمال تحریم‌ها، بسیج نهاد‌های بین‌المللی پاسخگویی و پایان دادن به روابط تجاری و اقتصادی خود را بدهند…تعریف این جنگ به عنوان جنگ بین دو طرف مساوی، نادرست و گمراه کننده است. اسرائیل قدرت استعمارگر است. فلسطین استعمار شده است. این یک درگیری نیست: این یک آپارتاید است.»

جمع بندی

آنی ارنو، نویسنده فرانسوی، که برنده جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۲ شد، بار‌ها همبستگی خود را با آرمان فلسطین نشان داده و از تحریم رژیم صهیونیستی حمایت کرده است. این موضع گیری در میان هنرمندان اروپایی علی رغم فشار‌های شدید لابی‌های صهیونیستی مسئله‌ای روتین و فراگیر است. آنچه باید به آن توجه کرد، بهره برداری و همراهی با این ادبیات است. امروزه رسانه‌ها و فعالان رسانه‌ای زیادی با رفتار‌های آپارتایدی و نژآدپرستانه رژیم صهیونیستی اعتراض دارند.

رژیم صهیونیستی امروز بیش از هر زمانی از رسانه و فعالین فرهنگی اروپایی می‌ترسد؛ اما نه تنها که افشا کننده جنایاتش باشد؛ بلکه نبرد‌های رسانه‌ای با فلسطینی‌ها را هم در حال واگذار کردن است. ترور خانم شیرین ابوعاقله یا خانم رزان نجار که در راهپیمایی‌های بازگشت دستانش را بالا گرفته برای کمک به زخمی به سمت حصار‌ها حرکت می‌کرد و روپوش سفید پرستاری را هم بر تن داشت، از سوی صهیونیست‌ها به هدف گرفت و تصاویرش جهانی شد؛ عیان کننده ماهیت تل آویو اند، ماهیتی که دیگر پشت دیپلماسی‌های پنهان و عدم واکنش نهاد‌های حقوق بشری قابل پنهان نیست، دنیا دیگر رژیم صهیونیستی را یک آپارتاید می‌داند.