چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۴

با جریمه‌های اشتباهی چه کار کنیم؟ / از خطای دوربین‌ها تا مخدوش کردن پلاک!

با جریمه‌های اشتباهی چه کار کنیم؟ / از خطای دوربین‌ها تا مخدوش کردن پلاک!
برای برخی رانندگان پیامک‌های جریمه ارسال می‌شود در حالی که اصلا در آن ساعت در چنین مسیری نبوده‌اند.
کد خبر : ۶۰۲۲۵۱

به گزارش پایگاه خبری صراط به نقل از باشگاه خبرنگاران، لفظ «جریمه» هیچ وقت در هیج کجا برای هیچ کس خوشایند نبوده است و اصلا نوع آن هم فرقی نمی‌کند به هرحال کلمه ای است منفی که بار لغوی آن مشخص است، اما در این میان جریمه رانندگی هم به نوبه خودش برای تمامی رانندگان از اهمیت بسیار زیادی قائل است، زیرا هر فردی ممکن است در طول رانندگی اشتباهاتی را مرتکب شود. از این رو پلیس راهنمایی و رانندگی برای اینکه فرد را از نتایج کار‌های خود مطلع سازد، اقدام به صدور قبض‌های جریمه می‌کند.  

با جولان کرونا در کشور و ایجاد محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی، متاسفانه برای تعدادی از خودرو‌ها پیامک جریمه‌ای ارسال شده که با دیدن آن داغ دلشان تازه می‌شود، اما صبر کنید! تمام این جرایم واقعی نیستند؛ چرا؟ چون بعضی از این رااندگان اصلا در آن مسیر نبودند که بخواهند جریمه شوند و به همین دلیل با مشاهده پیامک جریمه تعجب می‌کنند و به نوعی این پیامک‌های اشتباهی قوز بالای قوز شده است!

البته این جریمه‌ها فقط به صورت دستی انجام نمی‌شود، دوربین‌های هوشمند زیادی در سطح شهر هستند که راننده متخلف را شناسایی می‌کنند از طرفی افسران راهنمایی و رانندگی هم در جاده‌ها و شهر‌ها مستقر هستند تا خودرو‌های خاطی را جریمه کنند. با این وجود بسیاری از رانندگان از این وضعیت شاکی هستند که چرا، وقتی خودروشان در محل تخلف حضور ندارند، جریمه می‌شوند.

به دلیل پیام‌های زیاد مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان، این موضوع را با پلیس راهور فراجا در میان گذاشتم؛ سردار سیدتیمور حسینی جانشین رئیس پلیس راهور فراجا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: ارسال پیامک جریمه اشتباه دلایل مختلف دارد که یکی از آن دستکاری شماره پلاک است که با این اقدام تخلف خود را به نام دیگران ثبت می‌کنند.

وی ادامه داد: مورد دوم، بحث کالیبره نبودن دوربین‌های ثبت جریمه است یعنی برخی مواقع دوربین عدد یا حروف را جور دیگری می‌خواند و اشتباهی صورت می‌گیرد.

جانشین رئیس پلیس راهور فراجا گفت: گاهی وقت‌ها هم در سامانه ارسال پیامک‌ها اختلالی ایجاد می‌شود، لذا پلیس راهور در ابتدا یک پیامک اولیه به راننده ارسال می‌کند که در ان عنوان شده «در حال بررسی است» و بعد توسط اپراتور چک می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر اپراتور ببیند این مشخصات با ویژگی‌های VIN خودرو مطابقت ندارد، جریمه ثبت نهایی نخواهد شد و رانندگان نگران نباشند.

گفتنی است، اگر نسبت به مبلغ جریمه یا تخلف ثبت‌شده برای خودروی شما اعتراضی دارید، می‌توانید به مرکز اجرائیات پلیس راهور یا مراکز پلیس + ۱۰ برای اعتراض به جرایم رانندگی مراجعه کنید.

پیشتر، رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور فراجا گفته بود که براساس ماده ۵ قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی، پلیس راهور موظف است ثبت جرایم را با حداکثر دقت انجام دهد؛ بنابراین در صورتی که وقوع تخلف از سوی مأموران پلیس راهور ثابت شود آن مأمور تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرد.

در صورتی که هر یک از شهروندان شکایتی درباره جرایم شان دارند می‌توانند با مراجعه به ۲۸۰ واحد رسیدگی به تخلفات اجرائیات در سراسر کشور، پیگیر کارشان شوند تا حقی از کسی ضایع نشود.