پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۰
تشت رسوایی «پروژه واکسیناسیون» از بام افتاد

مشکل از FATF و تحریم نبود، مسئله اصلی «سوءمدیریت دولتِ خسته» بود

مشکل از FATF و تحریم نبود، مسئله اصلی «سوءمدیریت دولتِ خسته» بود
به عقیده کارشناسان ۷۰ الی ۸۰ درصد مشکلات ناشی از سوءمدیریت است و تنها ۲۰ الی ۳۰ درصد مشکلات از تحریم ها است. افتادن تشت رسوایی پروژه واکسیناسیون از بام، بیش از پیش بر این اظهارنظر کارشناسی صحه گذاشت.
کد خبر : ۵۷۱۲۱۹

در روزهای گذشته رکورد واکسیناسیون روزانه کرونا شکسته شده و از مرز یک میلیون واکسن در روز نیز عبور کرده است. آیت الله سید ابراهیم رئیسی- ۲۰ شهریور- در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، نزدیک شدن آمار واردات واکسن به مرز ۵۰ میلیون دز را گام تحولی و مثبت دیگر در عرصه مقابله با کرونا عنوان کرد و اظهار داشت: «افزایش آمار واردات و همزمان افزایش آمار واکسیناسیون روزانه تا حدود زیادی باعث ایجاد آرامش و رفع نگرانی‌های مردم شده و امیدواریم واکسیناسیون روزانه به زودی آمار ۲ میلیون نفر در روز را پشت سر بگذارد».

همچنین کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر گفت: «عالی ترین مسولان نظام تاکید داشتند تا در راستای کاهش آلام مردم و جلوگیری از شیوع کرونا، واردات واکسن صورت گیرد. تا به امروز بیش از ۳۰ میلیون دز واکسن فقط توسط جمعیت هلال احمر وارد کشور شده است و در این مسیر رئیس جمهوری و معاون اول وی، تلاش های بسزایی انجام داده اند».

همتی افزود: «وزارت امورخارجه و بانک مرکزی نیز کمک‌های خوبی انجام داده اند و سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر در این عرصه با موفقیت عمل کرد. مجموعا تا آبان ماه ۹۰ میلیون دز واکسن وارد کشور خواهد شد».

تحریم

رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: «به علت اینکه در آستانه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید قرار گرفته‌ایم، رئیس جمهوری تاکید داشت که واکسیناسیون دانش‌آموزان نیز آغاز شود و بر همین اساس ۱۰ میلیون دز واکسن مخصوص سنین ۱۲ تا ۱۸ سال وارد خواهد شد تا دانش‌آموزان نیز در مقابل کرونا ایمن شوند».

شتاب گرفتن واکسیناسیون در هفته های اخیر موجب شده است که در روزهای گذشته با کاهش چشمگیر تعداد مبتلایان جدید مواجه شویم.

تحریم

همچنین در روزهای گذشته حسن جلیلی، مدیرعامل کارخانه شفافارمد وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام گفت: «تا امروز در فاز یک کارخانه شفافارمد نزدیک به ۱۰ میلیون دوز واکسن "کوو ایران برکت" تولید شده که از این تعداد حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دوز واکسن پس از گذراندن مراحل کنترل کیفیت، تحویل وزارت بهداشت شده و مابقی واکسن‌ها نیز پس از گذراندن این مراحل به تدریج جهت تزریق عمومی در مراکز واکسیناسیون عمومی تحویل وزارت بهداشت خواهند شد».

وی افزود: «روند تولید واکسن برکت در فاز دوم صنعتی کارخانه نیز ازروزهای گذشته آغاز شده و خط جدید ظرفیت تولید ۶ تا ۸ میلیون دوز واکسن کرونا را دارد و ظرفیت خوبی به توان واکسیناسیون کشور اضافه خواهد کرد».

مدیرعامل کارخانه شفافارمد تاکید کرد: «فعالیت در خط سوم تولید هم به صورت بی‌وقفه درحال انجام است و طی هفته‌های آتی  خبرهای خوبی درخصوص راه‌اندازی فاز سوم تولید واکسن کوو ایران برکت و ایجاد ظرفیت تولید بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن در ماه را به اطلاع مردم خواهیم رساند».

خوشبختانه هم در زمینه واردات واکسن و هم در خصوص تولید واکسن در داخل شاهد انتشار خبرهای خوبی هستیم و ان شاءالله با این روند روز به روز از تعداد مبتلایان و فوتی ها بر اثر کرونا کاسته خواهد شد.

و اما شتاب واردات واکسن و رکوردزنی واکسیناسیون در هفته ها و روزهای اخیر، تشت رسوایی «پروژه واکسیاسیون» را نیز از بام انداخت.

در مقطعی که دولت روحانی روی کار بود، برخی مقامات ارشد دولت همصدا با جریان اصلاح طلب و طیف غربگرا با یاس آفرینی و خودتحقیری و سیاه نمایی مطلق از وضعیت کشور، مخالفت با FATF و پافشاری ایران درباره مشروط کردن احیای برجام به لغو یکباره تحریم ها را عامل کاهش واردات واکسن معرفی کردند.

تحریم

در همین رابطه، «علی ربیعی» سخنگوی دولت روحانی- دی ۹۹- در نشست خبری گفت: «در مورد واکسن کرونا، قبلاً همکاران من در وزارت بهداشت توضیحات مفصلی ارائه دادند، در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی رو به رو بودیم. به طور کلی نپیوستن به FATF آثار خود را نشان خواهد داد قبلا نیز دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود».

همچنین «عبدالناصر همتی» رئیس سابق بانک مرکزی و کاندیدای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰- آذر ۹۹- گفت: «از آنجا که خرید واکسن کرونا (covax) باید از مسیر رسمی سازمان بهداشت جهانی انجام گیرد تاکنون هر طریقی برای پرداخت و انتقال ارز مورد نیاز به خاطر تحریم غیرانسانی دولت آمریکا و ضرورت اخذ مجوز اوفک با مانع مواجه شده است».

تحریم

علاوه بر این «علی مطهری» نماینده عضو لیست امید در مجلس دهم گفت: «دلیل باطل شدن سهمیه واکسن ایران، قرارداشتن در لیست سیاه FATF است».

«عباس آخوندی» وزیر مستعفی راه و شهرسازی در دولت روحانی نیز با اشاره به مسئله FATF گفت: «راه ایستادگی در برابر تحریم‌های سبعانه، بستن درهای کشور و ایجاد مانع بر سر راهِ تجارت نیست. این کارهم مردم را فقیر می‌کند و هم سلامت‌شان را در تامین واکسن کرونا و داروهای حیاتی تهدید می‌کند. ایران چهار راه جهان است. ما باید این چهار راه را با قوت، نظم و قواعد بین المللی اداره کنیم و باز نگاه داریم. ایجاد مانع در این چهار راه تنها ما را ضعیف می‌کند. دیگران این چهار راه دور خواهند زد».

تحریم

تحریم

تحریم

پس از این اظهارنظرها، رسانه های اصلاح طلب همصدا با رسانه های معاند از جمله بی بی سی فارسی و صدای آمریکا، در یک فضاسازی بزرگ رسانه ای مدعی شدند که چون ایران به FATF نپیوسته است، واکسن کرونا به ایران وارد نشده و شرط تغییر در واردات واکسن کرونا، تجدیدنظر ایران در مسئله اف ای تی اف است.

تحریم

حالا در دولت سیزدهم، نه ایران از لیست سیاه FATF خارج نشد و نه دولت بایدن در تحریم های ضدایرانی تجدیدنظر کرد.

در این میان تنها یک اتفاق افتاد، دولت روحانی و به عبارتی «دولتِ اصلاح طلبان» به پایان رسید و دولت سیزدهم بر سر کار آمد. در حقیقت دولتِ خسته کنار رفت و مدیریت جهادی بر سر کار آمد.

دولتی که در آن رئیس جمهور صبح جمعه می گفت «من هم همین الان از طرح سهمیه بندی و قیمت جدید بنزین خبردار شدم» به پایان رسید و دولتی بر سر کار آمد که «جمعه های جهادی» و به عبارتی «جمعه های خدمت» را رقم زد. رئیس دولت سیزدهم در کنار دیگر دولتمردان در هفته های اخیر به استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی سفر کرده و از نزدیک مشکلات و مسائل مربوط به استان های مذکور را مشاهده و بررسی کرده اند.

به گزارش مشرق کارشناسان و صاحبنظران پیش از این بارها تاکید کرده بودند که ۷۰ الی ۸۰ درصد مشکلات ناشی از سوءمدیریت دولت است و تنها ۲۰ الی ۳۰ درصد مشکلات ناشی از تحریم ها است. افتادن تشت رسوایی پروژه واکسیاسیون از بام، بیش از پیش بر این اظهارنظر کارشناسی صحه گذاشت.