پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۳
عبداللهیان و باقری بجای ظریف و عراقچی

آیا تیم جدید وزارت خارجه، برجام را به آتش می‌کشد؟

با انتصاب علی باقری کنی به سمت معاون سیاسی وزارت خارجه به جای عباس عراقچی، تیم مدیران این وزارتخانه تکمیل گردید و خوشبختانه از این پس، روند کار در این مجموعه مهم با سرعت و جدیت بیشتری پیگیری خواهد شد. این درحالیست که پیشتر با رأی اعتماد مجلس به حسین امیرعبداللهیان، هشت سال زمامداری قهرمان دیپلماسی اعتدالیون و خالق برجام یعنی محمدجواد ظریف در وزارت خارجه به پایان رسید.
کد خبر : ۵۷۱۴۴۴

با انتصاب علی باقری کنی به سمت معاون سیاسی وزارت خارجه به جای عباس عراقچی، تیم مدیران این وزارتخانه تکمیل گردید و خوشبختانه از این پس، روند کار در این مجموعه مهم با سرعت و جدیت بیشتری پیگیری خواهد شد. این درحالیست که پیشتر با رأی اعتماد مجلس به حسین امیرعبداللهیان، هشت سال زمامداری قهرمان دیپلماسی اعتدالیون و خالق برجام یعنی محمدجواد ظریف در وزارت خارجه به پایان رسید.

وزارت خارجه دولت سیزدهم

به گزارش صراط نیوز با این وجود، جایگزینی افرادی همچون امیرعبداللهیان و باقری کنی بجای ظریف و عراقچی، خود حاوی پیامی آشکار است که حتی مغفول‌ترین افراد نیز قادر به رمزگشایی آن خواهند بود. در این بین، با کنکاش و بررسی مواضع وزیر کنونی خارجه و معاون سیاسی او، به وضوح می‌توان دریافت که نامبردگان از منتقدان جدی و مخالفان سرسخت توافق موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک ایران و کشور‌های ۱+۵» (برجام) بوده اند که طی هشت سال اخیر و به انحای گوناگون، از هر فرصتی برای افشای ابعاد فاجعه آمیز و خسارت بار این معاهده منحوس، استفاده کرده اند.

به عنوان مُشتی از خروار، حسین امیرعبداللهیان در تیرماه ۱۳۹۹ صراحتاً درخصوص ناکارآمدی برجام، اظهار داشته است: «اگر صد‌ها برجام نیز امضا شود، نفعی برای ملت ما نخواهد داشت. ملت ایران شاهد عهدشکنی غربی‌ها در بحث برجام بود.»

افزون بر این، علی باقری کنی نیز در آبانماه ۱۳۹۶ پیرامون برجام بیان نموده است: «دیگر نمی‌توان گفت که دستاورد برجام «تقریباً هیچ» بوده است، بلکه «خسارت محض» بهترین تعبیر برای توصیف برجسته‌ترین دستاورد دولت تدبیر و امید است.»

خوشبختانه مواضع و سخنان مقامات ارشد جدید در وزارت خارجه درباره ضدیت با برجام، بحدی واضح و مبرهن می‌باشد که راه را بر هرگونه مصادره به مطلوب یا نیت خوانی بسته است. با اینحال، اگرچه هشت سال عمر ایرانیان در انتظار گشایش‌های دروغین برجام به هدر رفته و تیم مذاکره کنندگان ساده لوح اعتدالیون، ماترکی جز خسران و ناکامی برای وارثین خود به یادگار نگذاشته اند؛ اما باید امید داشت که هیچوقت برای شروع دوباره و جبران گذشته دیر نیست و می‌توان با خروج هرچه سریع‌تر از این توافق مهلک، جلوی وارد آمدن ضرر‌های مضاعف به کشور و ملت را از هم اینک گرفت.

کنار رفتن از زیر بار تعهدات خسارت محضی همچون برجام، دقیقاً همان رویکردی است که رهبر فرزانه انقلاب در خردادماه ۱۳۹۵ بر آن تاکید داشتند و فرمودند: «جمهوری اسلامی برجام را نقض نمی‌کند، زیرا وفای به عهد، دستور قرآنی است، اما اگر تهدید مقامات آمریکایی مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد که این کار هم دستوری قرآنی درباره نقض عهد متقابل است.»

حال با توجه به اثبات مکرر بدعهدی غربی‌ها پیرامون برجام و همچنین خروج ایالات متحده از این توافق در سال ۱۳۹۷، باید از تیم جدید مستقر در وزارت خارجه دولت سیزدهم پرسید که آیا ایشان به توصیه رهبر انقلاب مبنی بر به آتش کشیدن این خسارت محض عمل خواهند نمود یا رویه محافظه کارانه دیگری را در پیش خواهند گرفت؟!

نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
مقاله جالبی است.حالا معلوم خواهد شد که با آن مواضع قبلی، در شرایط مسئولیت خود چه خواهند کرد.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
قطعا به آتش نخواهند کشید چون میدانند عواقب بعدی آن بدتر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۴ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
آقای رئیسی طبق قولش دربرجام می ماند اما به‌ روش خود ش کشور وملت را منتظر برجام نخواهد کرد وبیشتر نگاهش به شرق وهمکاران خواهد بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۶ - ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
۰
۰
برخلاف نوشته فوق، بنظر حقیر تیم جدید از برجام خارج نخواهد شد.
اینکه برخی اعلام میکنند دلیل اینکه برجام مفید است و نه مضر این است که ایران از برجام اگر مضر بود خارج می شد و آن را همانگونه که رهبری گفتند، آتش میزد.
این استدلال مغالطه ای بیش نیست.
آنچه رهبر معظم انقلاب در مورد آتش زدن برجام فرمودند مربوط به قبل از انجام تعهدات برجامی ایران بود.
در اینکه قرارداد برجام به ضرر ایران تنظیم شد تقریبا همه متخصصان و کارشناسان به جز برخی خودشیفتگان از دولت قبل به آن اذعان دارند و در اینکه به تعهدات برجام نیز برخلاف دستور صریح رهبری متناظر عمل نشد و یک طرفه و عجولانه عمل کردیم نیز همگان اذعان دارند.
خوب حال چه کنیم؟
آیا وقتی به تعهدات خود عمل کرده ایم و زمان مطالبه حقمان از طرف مقابل است و توپ در زمین اوست از برجام خارج شویم؟!!!
خیر بلکه هرگونه مذاکره ای می بایست با این رویکرد باشد که ابتدا آن بخش از تعدات مستمر خود را تعلیق کنیم(همان مصوبه مجلس) و سپس در مقابل انجام تعهدات طرف مقابل به انجام تعهدات را از سر بگیریم.
بله اگر آمریکا به برجام بازگشت و خواست از مکانیزم ماشه(یکی از بزرگترین گاف های دیپلمات هایی که زبان خارجی بلد بودند و زبان دنیا را می فهمیدند) را فعال کند،آن موقع بحث خروج از برجام محل مانور و دیپلماسی هوشمندانه ایران است.