پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۲

علل پف چشم در کودکان و بزرگسالان

علل پف چشم در کودکان و بزرگسالان
پف چشم موجب نگرانی در افراد می‌شود، پف چشم در کودکان و بزرگسالان دلایل مختلفی دارد و می‌توان با استفاده از چند روش مناسب آن را درمان کرد.
کد خبر : ۵۶۵۶۰۳

پف چشم هیچ گاه ظاهری زیبا ندارد به خصوص زمانی که شب تا دیر وقت بیدار مانده اید و این پف تا روز بعد ماندگاری دارد. اگرچه این امر قطعا آزار دهنده است، اما خبر خوب این جاست که کمی تورم در اطراف چشم نگرانی نخواهد داشت. متخصصین پوست اظهار می‌دارند که پف چشم بسیار شایع است و گاهی اوقات چشمی پف کرده فقط مربوط به آناتومی شما می‌شود (که بیشتر آن ژنتیکی است).

بر اساس گفته متخصصین پوست، فرم ساختار استخوانی صورت از جمله ناحیه‌ای که کره چشم را نگه می‌دارد، تعیین می‌کند که بافت داخل آن از سطح صورت چگونه باشد.

پزشکان توضیح می‌دهند که برای بیشتر افراد لایه‌ای از چربی، کره چشم شان را می‌پوشاند که با گذشت زمان بیشتر چسبیده می‌شود، زیرا عضله‌ای که آن را به جمجمه متصل می‌کند، با افزایش سن شل خواهد شد. درنهایت آن لایه چربی، معروف به پف، برجسته‌تر می‌شود.

این تغییرات طبیعی از جایی نشات نگرفته اند، اما اگر چشمان شما پف بیشتری نسبت به گذشته کرده باشد ممکن است مقصر این امر چیز دیگری باشد که در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک به معرفی آن‌ها و نکاتی که می‌توانید برای غلبه به آن استفاده کنید، خواهیم پرداخت.

علل و دلایل مختلف پف چشم

۱- آلرژی فصلی:

پف چشم یکی از علائم رایج آلرژی‌های فصلی است. این می‌تواند به دلیل تب یونجه یا واکنش به غذاها، مواد شیمیایی یا سایر مواد تحریک کننده باشد. هنگامی که آلرژی دارید بدن با ترشح هیستامین آماده به حمله می‌شود و همچنین در برخی موارد وقتی هیستامین در پوست آزاد می‌شود باعث ایجاد کهیر و ورم به خصوص اطراف ناحیه چشم خواهد شد.

۲- گریه:

پف چشم در نتیجه غدد اشکی چشم می‌باشد. هنگامی که این غدد اشکی جاری می‌شوند مایعات (اشک) شورتر و آبکی‌تر می‌شوند. اختلاف غلظت نمک بین این اشک‌ها و بافت‌های اطراف باعث تورم پلک خواهد شد.

۳- مشکلات تیروئید:

در بیشتر مواقع پف چشم چیز مهمی نیست، اما می‌تواند عارضه جانبی یک مشکل سلامتی باشد. مبتلایان به برخی از انواع پرکاری تیروئید، چربی دور چشم ضخیمی دارند که باعث پف چشم آنان شده است. پلک‌های پف کرده همچنین در لوپوس، درماتومیوزیت و سایر بیماری‌های بافت همبند دیده می‌شود.

۴- بینی کیپ:

هنگامی که سرماخوردگی دارید به طور طبیعی چشم هایتان پف کرده به نظر می‌رسد، زیرا حفره‌هایی که مایعات را از صورت شما تخلیه می‌کنند با احتقان سینوس‌ها مسدود می‌شوند بنابراین چشم‌ها به حالت پف دار به نظر می‌رسند. احتقان مزمن سینوس کمی پیچیده‌تر است و برای درمان آن بهتر است به متخصص گوش، حلق وبینی مراجعه کنید.

۵- تحرک ناکافی:

تحرک کم باعث می‌شود احتباس مایعات داشته باشید خصوصا اگر بیمار یا آسیب دیده باشید و مجبور باشید مرتبا دراز بکشید؛ در این شرایط مایعات در صورت شما تجمع خواهند یافت. در این حالت بهتر است تا حد ممکن بر روی کمر بخوابید تا مایعات تخلیه شوند. پزشکان پیشنهاد می‌کنند برای تقویت گردش خون و مایعات از صورت، فعالیتی داشته یا ورزش کنید.


۶- ورم ملتحمه:

ورم ملتحمه که به آن چشم صورتی نیز گفته می‌شود، عفونتی است که در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا شایع است و اغلب توسط ویروس، باکتری، مواد حساسیت زا یا مواد تحریک کننده دیگر ایجاد می‌شود.

۷- گل مژه:

عفونتی است که در فولیکول مژه یا غدد اشک ایجاد می‌شود و به صورت برجستگی‌های لطیف و قرمزی در لبه پلک‌های شما ظاهر خواهد شد.

۸- التهب مزمن غده پلکی:

این مشکل که شبیه گل مژه است، یک برجستگی کوچک و بی ضرری است که روی پلک‌های شما ظاهر می‌شود و عامل آن غدد چربی مسدود شده است.

۹- سلولیت حدقه چشم:

این التهاب که از سینوس‌ها پخش می‌شود بیشتر در کودکان اتفاق میفتد و باعث قرمزی و تورم دردناک پلک و پوست اطراف چشم خواهد شد.

۱۰- تروما:

هنگامی که ترومای کند (بلانت) بر چشم وارد شود باعث می‌شود تا چشم فشرده شده و خون در زیر ناحیه آسیب دیده تجمع یابد. این مشکل اغلب باعث تورم و تغییر رنگ خواهد شد.

۱۱- بیماری گریوز:

بیماری گریوز که به عنوان تیروئید چشمی نیز شناخته می‌شود، یک بیماری خود ایمنی است که باعث التهاب چشم می‌شود. این مشکل اغلب مربوط به تیروئید است.

۱۲- سرطان چشم:

سرطان چشم به ندرت باعث تورم در چشم یا اطراف آن می‌شود، اما با این حال، یک علامت محسوب می‌شود. سرطان چشم یا لنفوم چشم با تاری دید یا از دست دادن بینایی همراه است و همچنین ممکن است لکه‌ها یا شاخک‌هایی را شاهد باشید که به آرامی در میدان دید شما حرکت می‌کنند.