پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۷

مجلس به دنبال فیلتر کردن نیست، اعمال فیلتر ادعای برخی شانتاژباز‌ها است

مجلس به دنبال فیلتر کردن نیست، اعمال فیلتر ادعای برخی شانتاژباز‌ها است
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه موضوع جمعیت و فضای مجازی دو اولویت این کمیسیون است، گفت: مجلس به دنبال فیلتر کردن فضای مجازی نیست و اینکه عده ای شانتاژ باز چنین در جامعه عنوان کردند واقعیت ندارد.
کد خبر : ۵۶۳۳۴۸

حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی ظهر امروز در نشست فعالان فرهنگی هنری ترشیز که در سالن اجتماعات فرمانداری کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: باتوجه به اینکه مشکلات فرهنگی در جامعه بالاست، پس از تشکیل کمیسیون فرهنگی در مجلس یازدهم با بررسی موضوعات، مسائل را اولویت بندی کردیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سال گذشته اولویت‌ها را محقق کردیم و به سرانجام رساندیم و این روند نیز طی امسال و سال‌های آتی نیز در دستور کار قرار دارد، ابراز کرد: اولویت‌ها را از راه‌های مختلفی احصا کردیم که یکی از این راه‌ها مطالبات مقام ولایت بود، برخی هم کارهایی بود که سابق شروع شده بود و نیمه کاره مانده بود و دیگری نیاز وضعیت فعلی جامعه در موقعیت کنونی بود.

وی با اذعان به اینکه اولین موضوعی که به آن رسیدیم بحث جمعیت بود، افزود: در حال حاضر در چاله جمعیتی افتاده‌ایم، چرا که این موضوع ١۴ سال است در مجلس مطرح است اما نوبت طرح آن نمی‌شود.

آقاتهرانی با اشاره به اینکه در بحث جمعیت موفق شدیم یک کمیسیون ویژه برای آن درست کنیم، بیان کرد: حدود ۵ هزار ساعت نفر وقت صرف شد تا موضوع جمعیت را به صورت کامل بررسی و تکمیل کنیم و چند روز قبل هم اصلاحات پایانی را به شورای نگهبان ارسال کردیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موضوع خانواده در قالب ٧٠ تا ٨٠ ماده تدوین شده است، ادامه داد: در صورتی که شورای نگهبان بپذیرد بحث خانواده، جمعیت، مسکن بچه‌ها، تسهیل ازدواج و شغل بچه‌ها در آن دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع فضای مجازی یکی دیگر از مواردی بود که در کمیسیون فرهنگی مورد توجه قرار گرفت و به آن ورود کردیم، بیان کرد: اینکه عده‌ای مطرح می‌کنند که نمایندگان مجلس به دنبال فیلتر کردن هستند، اصلاً اینطور نیست و این موضوع از طریق برخی افراد شانتاژباز عنوان می‌شود که واقعیت ندارد.

آقاتهرانی با تاکید بر اینکه ٣۴ماده در خصوص فضای مجازی به تصویب رسیده و در سایت مجلس هم بارگذاری شده است، خاطرنشان کرد: فیلتر اصلاً کار درستی نیست، بلکه باید از اصل کار درست شود، اینکه الان توییتر، اینستاگرام و تلگرام راحت هر بلایی از بیرون به سر بچه‌های من و شما می‌آورند و هیچکس بر آن مدیریت ندارد، درست نیست.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اذعان به اینکه رهبر معظم انقلاب در این خصوص بارها تذکر دادند و مطالبه کردند، اما متاسفانه همیشه مسوولان بی‌اعتنایی کردند، بیان کرد: به اعتقاد من کسی که در این نظام زندگی می‌کند و برخلاف مقام ولایت و خواسته‌های ولی عمل می‌کند، ملعون است.

وی با اشاره به اینکه ما آمده‌ایم که گیت‌وی‌ها را کنترل کنیم، گفت: اعلام کردیم که باید با قانون‌گذاری و جرم‌انگاری از کاربران حمایت کنیم.

آقاتهرانی تاکید کرد: در حال حاضر ٣٠ ماده این قانون تمام شده است و به زودی در صحن علنی مجلس مطرح و به شورای نگهبان تحویل داده می‌شود.

سهم حوزه فرهنگ از بودجه عمومی کشور کمتر از دو درصد است

 نائب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس نیز گفت: انتظارتی که در این جلسه از عرصه آن مطرح شد بخشی از آن مربوط به اعتبارات است.

غلامرضا منتظری با اشاره به اینکه انتظار ما از عرصه فرهنگ و هنر با اعتبارات فاصله بسیار معناداری دارد و باید در این زمینه تجدید نظر شود، ابراز کرد: کمیسیون فرهنگی این موضوع را در دستور کار  قرار داده است، اما متاسفانه سهم حوزه فرهنگ از بودجه عمومی کشور کمتر از دو درصد و سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمتر از نیم درصد است و این یک واقعیت تلخ است.

وی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی در لایحه ۱۴۰۰ چند کار مهم انجام داد که بخشی از آن مربوط به تقویت اعتبارات صندوق حمایت از هنرمندان است، خاطرنشان کرد: امسال ۳۵۰ میلیارد به حمایت از هنرمندان شامل بیمه و بیکاری که در این بخش دیده شده، اختصاص یافته است. 

منتظری با اشاره به اینکه از حیطه اختیارات خود کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از رقم ۳۵۰ میلیارد ۱۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از شاعران آئینی اختصاص یافت، خاطرنشان کرد: چون نگاه رهبر انقلاب حمایت از موسسات مردمی خودجوش است اقداماتی در این خصوص انجام شده که برای نخستین بار و در حمایت از موسسات فرهنگی، هنری و مذهبی امسال اعتبار خوبی پیش‌بینی شده است.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا با بیان اینکه  طرح اقتصاد فرهنگ و هنر از مسائل دیگری بود که در دستور کار قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: مسائلی مانند مسکن، بیمه و بیمه تکمیلی در طرح اقتصاد فرهنگ مورد توجه قرار گرفته است.

وی درباره حمایت از تولیدات هنری در کاشمر گفت: برای برگزاری همیشگی و پایدار شدن جشنواره تئاتر میثاق در شهرستان و ساخت تله فیلم شهید مدرس، طرح را مسئولان کاشمر برای ما ارسال کنید تا پیگیری شود.

منتظری با بیان اینکه در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اسناد هنر از جمله موسیقی، تئاتر، سینما در حال تدوین است،  ابراز کرد: با موسیقی نمی‌توان برخورد صرفا سلبی داشته باشیم و باید راه‌حل داشته باشیم.

تصویب طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در ۷۲ بند

در ادامه دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه مسائل فرهنگی دغدغه همه ما و مظلوم است ولی خیلی به آن بها داده نشده است، گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در ۷۲ بند را به تصویب رساند و بعد از تصویب در کمیسیون مشترک هم اکنون مراحل پایانی را دارد می‌گذراند.

زهره سادات لاجوردی خاطرنشان کرد: در طرح جوانی جمعیت موضوعات فرهنگ‌سازی را در آن داریم، مهمترین مسئله در جمعیت فرهنگ‌سازی است متاسفانه با تبلیغات بسیار غلطی که قبل از انقلاب صورت گرفته و بعد از انقلاب هم با توجه به سیاست‌هایی که دشمنان برای کاهش نرخ جمعیت داشتند اکنون با سقوط شدید رشد جمعیت مواجه هستیم.

وی تاکید کرد: اگر در چند سال برای این موضوع چاره‌اندیشی نشود به چاله جمعیتی خواهیم افتاد، در همین راستا ضمن فرهنگ‌سازی برای افزایش نرخ جمعیت تسهیلاتی در نظر گرفته شده که بسیار زیاد است.

لاجوردی ادامه داد: این طرح برای زنان خانه‌دار و زنان شاغل و کمک برای شرایط استخدامی و بیمه زوج‌های نابارور مشوقاتی دارد.

دبیر اول کمیسیون فرهنگی مجلس از بیمه زنان نابارور در این طرح خبر داد و یادآور شد: اکنون بیش از ۳/۵ میلیون نفر نابارور در کشور داریم که چون هزینه درمان آنها بسیار زیاد است با این قانون بیمه می‌کنیم و مشکل رفع می‌شود.

وی با بیان اینکه خوابگاه‌های متاهلین در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها پیش‌بینی شده است، گفت: بسیاری به خاطر مشکلات مسکن، ازدواج نمی‌کنند.

بودجه فرهنگی استاندارد و معمولی در دنیا ۵ درصد بودجه عمرانی است

نائب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با اذعان به اینکه سهم‌ بودجه فرهنگی کشور از بودجه عمرانی کمتر از ١/٧ درصد است، گفت: این در حالی است که بودجه فرهنگی استاندارد و معمولی در دنیا ۵ درصد بودجه عمرانی و در کشورهای پیشرفته ۷ تا ۱۱ درصد است.

بیژن نوباوه با اشاره به اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان تنها برای حوزه قرآنی به حوزه‌های علمیه و سازمان تبلیغات اختصاص دادیم، اذعان کرد: اینکه امروز مطرح می‌شود یک قاری قرآن برای کوچکترین امکانات کمبود دارد باید دستگاه‌های متولی پاسخگو باشند.

وی تاکید کرد: ما قانون می‌نویسیم و بر اجرای آن نظارت می‌کنیم.

گفتنی است اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بدو ورود به کاشمر پس از استقبال مسؤولان شهرستان با حضور در آستان مقدس امامزاده سیدحمزه(ع) و زیارت بقعه این امامزاده واجب العظیم، با قرائت فاتحه به مقام شامخ شهیدان در جوار این زیارتگاه ادای احترام کردند.

اعضای کمیسیون مجلس شورای اسلامی در قالب گروه‌های جداگانه از مؤسسات و پروژه‌های فرهنگی، هنری مذهبی بازدید کردند و جمعی از اعضای این کمیسیون در نشست فعالان فرهنگی هنری منطقه ترشیز (شهرستان‌های کاشمر، بردسکن، خلیل آباد و کوهسرخ) پای درد دل‌ها، خواسته‌ها و مشکلات نمایندگان این قشر نشستند.