سیاهدانه یک نوع ادویه در مواد غذایی جنوب غربی آسیا است که از قدیم به عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل از آن استفاده میکردند.
این ماده، خواص درمانی بسیاری دارد که مهمترین آن، تقویت سیستم ایمنی بدن است. سیاه دانه همچنین به دلیل داشتن آهن و پتاسیم فراوان، باعث درمان مسمومیت خونی و یبوست میشود.
نحوه درست کردن دمنوش سیاه دانه
یک قاشق غذاخوری سیاه دانه را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ یا ۱۰۰ درجه سانتی گراد را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد.
در صورت تمایل میتوانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید. معجون سیاه دانه و عسل علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، برای درمان سرماخوردگی، تب و سردردهای مزمن نیز مفید است.
افرادی که پس از ابتلا به سرماخوردگی مدام عطسه میکنند، با گذاشتن ترکیب سیاه دانه بو داده و روغن زیتون روی پیشانی خود به مدت یک دقیقه میتوانند آن را درمان کنند.
از جمله خواص دیگر سیاه دانه درمان میگرن، تشنج، زگیل، تسکین روماتیسم، سرگیجه، درد گوش، اسهال، دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، عفونت، آسم، سرطان روده بزرگ، ریزش مو، جوان سازی پوست، ترک اعتیاد و ناراحتیهای کبدی است.