پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۹

دلیل سیمرغ نگرفتن هوتن شکیبا

دلیل سیمرغ نگرفتن هوتن شکیبا
سیدجمال ساداتیان، داور سی و نهمین جشنواره فیلم فجر گفت: بعضی فیلم‌ها را دو بارتماشا کردیم و دیدیم حرف‌هایی که می‌شنویم با برداشت‌هایمان زمین تا آسمان فرق دارد و حتی حس کردیم با فضاسازی می‌خواهند هیأت داوران را درباره ۲ فیلم تحت تأثیر قرار بدهند.
کد خبر : ۵۴۵۴۱۰
پس از پایان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر همچنان گفت‌وگوهایی پیرامون داوری و اهدای سیمرغ‌ها وجود دارد که حاوی نکات ناگفته‌ای از این فرآیند است.

به گزارش فارس، در جدیدترین این گفت‌وگو‌ها، سیدجمال ساداتیان داور این دوره از جشنواره به برنامه سینمامعیار رادیو گفتگو گفته است: بعضی فیلم‌ها را دو دفعه تماشا کردیم و دیدیم حرف‌هایی که می‌شنویم با برداشت‌هایمان زمین تا آسمان فرق دارد.

وی ادامه داه: برای دو فیلم بخش مسابقه خیلی هجمه بود که آنها را مطرح کنند که بیشتر دیده بشوند و حتی حس کردیم با فضاسازی‌هایی‌ که می‌کنند، می‌خواهند هیأت داوران را تحت تاثیر قرار بدهند که آنها را نادیده نگیرند. یکی از این دو فیلم «ابلق» بود.

ساداتیان در برنامه «شهر فرنگ» شبکه خبر هم گفت: گاه به دلیل تعدد فیلم‌هایی که دیده بودیم (۵۷ فیلم)، ذهن‌مان خسته می‌شد و ممکن بود برخی موارد را از قلم بیاندازیم، به همین دلیل برخی فیلم‌ها را برای بار دوم دیدیم.

او در پاسخ به این پرسش که «آیا این درست است که یکی از داوران اصرار داشت که ۱۶ فیلم به عنوان نامزد حضور داشته باشند و بر این موضوع پافشاری می‌کرد؟»، تصریح کرد: هیچ‌یک از ما روی نامزد شدن ۱۶ فیلم اصرار نداشتیم. مساله این بود که باید به چند فیلم با استاندارد مشخص می‌رسیم. فیلترها را تنگ‌تر کردیم و فیلم‌های متوسط به بالا، به لحاظ تکنیکی و موضوعی ارزیابی و انتخاب شدند تا مردم با هر سلیقه‌ای، بتوانند فیلم دلخواه خود را بیابند و ببینند.

* دلیل نامزد نشدن «هوتن شکیبا»

این تهیه‌کننده سینما درباره بخش بازیگری هم گفت: «ستاره پسیانی» متفاوت بود و تمام ظرفیت و خلاقیت خود را به کار گرفته بود. یا «رویا افشار» که بار فیلم خود را بر دوش گرفته بود. در مورد «رضا عطاران» باید بگویم که او اغلب در فیلم‌های کمیک به چشم آمده و این بار، در کاری جدی حضور داشت و از پس نقش خود برآمده بود. اگر می‌خواستیم بازیگرانی مانند «هوتن شکیبا» را نامزد کنیم، باید دیگران را حذف می‌کردیم، اما جا نداشتیم بیش از این تعداد معرفی کنیم.

ساداتیان ادامه داد: آرای خانم پسیانی و خانم افشار برای سیمرغ برابر بود. خانم پسیانی در «یدو» بیشتر از سنش یک نقش بومی جنوبی را بازی کرده و رای‌ها در این بخش خیلی نزدیک و تصمیم‌گیری بسیار سخت بود. هر دو ۷ رأی داشتند و هرکدام را حذف می‌کردیم خیلی اجحاف بود و بر اساس آیین‌نامه هم نشد به هر دو سیمرغ بدهیم.

وی افزود: ساداتیان با اشاره به شایعاتی درخصوص نارضایتی یکی از داوران از برخی بازیگران و طرح بجث ، اظهار داشت: من هم شایعات «تلافی در داوری‌ها!» را شنیده‌ام. زمانی که به هر دلیلی فیلم از حضور در جشنواره باز می‌ماند، بازار شایعات داغ می‌شود. از آن سو، برخی تهیه‌کنندگان به فضای تبلیغاتی بعضی از فیلم‌ها در فضای مجازی اعتراض داشتند که برخی قلم‌فروشی می‌کنند و برای فیلم‌ها فضاسازی کاذب می‌سازند.

داور سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در این باره توضیح داد: گاهی می‌شنیدیم که برخی خبرنگارها را به استخدام گرفته‌اند که فضاسازی کنند. این اتفاقات روی ما تأثیرگذار نبود اما این ایجاد تنش کار درستی نیست. بخشی از تقصیر بر گردن همکاران خود ما است و بخشی هم مربوط به خبرنگارانی است که برای فضاسازی پول می‌گیرند. ما می‌شنیدیم که برای ایجاد این فضاها پول‌های کلانی رد و بدل می‌شود.