پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۹

خوزستان باران آمد، ۱۰۰نفر به بیمارستان رفتند

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۱۰۲ بیمار با مشکل تنگی نفس ازشب گذشته و درپی باران پاییزی در اهواز تاکنون به بیمارستان‌های دانشگاه در خوزستان مراجعه کرده اند.
کد خبر : ۵۳۱۵۱۳
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ۱۰۲ بیمار با مشکل تنگی نفس ازشب گذشته و درپی باران پاییزی در اهواز تاکنون به بیمارستان‌های دانشگاه در خوزستان مراجعه کرده اند.

دکتر فرهاد ابول نژادیان در توییتی اعلام کرد: از این تعداد مراجعه ۲۳ نفر از آنها بستری شدند.

وی افزود: با توجه به پراکندگی ذرات آلرژن درهوا ضروریست مردم به ویژه بیماران تنفسی از خانه خارج نشوند و درب و پنجره های خانه نیز بسته شوند.

به گفته ابول نژادیان در بارندگی روز یکشنبه ۱۸ آبان ماه تنها چهار نفر به بیمارستان های گلستان و سینا در اهواز مراجعه کردند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعلام کرده: با توجه به اینگه گرده افشانی درختان کونوکارپوس و علف‌های هرز در بعد از ظهرو اوایل شب اتفاق می‌افتد شانس ابتلا بیشتری می‌شود پس در صورت پیش‌بینی بارندگی برای عصر و اوایل شب، بهتر است مردم از خانه خارج نشوند.

وی استفاده از ماسک و توجه مردم به هشدارها را از دلایل کاهش آمار در بارندگی قبل عنوان کرد.

ابول نژادیان تاکید کرد: اگر قطرات بارندگی بعدی ریز و ملایم باشد تعداد مراجعه کنندگان کم می‌شود ولی اگر درشت و همراه با رعد و برق و گرده افشانی و ذرات آلرژن با حجم زیاد و با فاصله بیشتری باشد مراجعه کننده بیشتر خواهد بود.

تنگی نفس شهروندان خوزستانی همزمان با نخستین باران‌های پاییزی از سال ۱۳۹۲ آغاز شد و تا سال ۱۳۹۴ بیش از ۶۰ هزار نفر به دلیل مشکلات تنفسی به مراکز درمانی مراجعه‌کردند.
۱۸ گزینه به عنوان عامل این تنگی نفس در خوزستان بررسی‌ شد و چهار احتمال "مشعل‌های چاه‌های نفت، سوزاندن مزارع نیشکر، سوزاندن زباله و گرده‌ گیاهی" به عنوان عامل تنگی‌نفس معرفی‌شدند.

دانشگاه علوم پزشکی اهواز در آخرین اعلام نظر، گرده درخت کونوکارپوس را به عنوان عامل اصلی این نفس‌تنگی ها معرفی‌کرد.

گیاه «کونوکارپوس» که مساحت قابل توجهی از فضای سبز شهرهای خوزستان به ویژه اهواز را پوشانده، به عنوان عامل اصلی تنگی نفس اهوازی‌ها از سوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز معرفی و توسط اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز تایید شده است.

بر همین اساس شورای سلامت خوزستان هرس گیاهان کونوکارپوس را به منظور جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی مصوب کرده است.

ایدنی رییس وقت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال ۹۵ اعلام کرده بود که آمار مراجعه بیماران تنفسی به دنبال نخستین بارندگی‌های پائیزی، با هرس درختان ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.

با گذشت ۶ سال از آغاز تنگی نفس شهروندان همزمان با نخستین باران های پاییزی، هنوز هم میان موافقان و مخالفان نظریه گرده افشانی گیاه کونوکارپوس به عنوان عامل تنگی نفس‌های پاییزی همزمان با نخستین باران‌ها اختلاف نظر وجود دارد.