چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۵

قرنطینه‌ در سیلاب!/ اعتبار شبکه فاضلاب اهواز کجاست؟

با یک بارش باران آبگرفتگی در شهر زندگی مردم اهواز را مختل می‌کند که ریشه در سیستم آب سطحی و فاضلاب شهری دارد. استاندار خوزستان می‌گوید بیش از ۵۰ میلیون یورو برای اصلاح فاضلاب خوزستان لازم است. یوسفی، نماینده اهواز در مجلس هم از طرح سوال از وزیر کشور و وزیر نیرو در این رابطه خبر داد.
کد خبر : ۵۳۴۴۳۶

یا گرد و غبار نفسشان را تنگ می‌کند یا باید نگران آبگرفتگی باشند. زندگی روزمره مردم زیر آب رفته است و حالا نه تنها تردد در خیابان‌ها دشوار شده که برخی‌ از مردم مجبور به ترک خانه‌هایشان شدند. آن هم درست در بحبوحه بحران کرونا مردم اهواز و برخی از شهرهای دیگر خوزستان با سیلاب و آبگرفتگی هم دست به گریبان شده‌اند.

به گزارش تجارت‌نیوز گفته می‌شود سیستم فاضلابی این منطقه با مشکل اساسی مواجه است و بارش باران باعث بالا آمدن فاضلاب‌های شهری شده است.

مشکلات آب سطحی و فاضلاب شهری این مناطق اما زیرساختی است و به سال‌ها پیش برمی‌گردد.  طبق آخرین بررسی‌های مرکز آمار ایران سهم استان خوزستان بیش از 14 درصد از تولید کشور در سال 94 بود و این یعنی رتبه دوم  تولید کشور از آن خوزستان است اما نوبت حل گرفتاری‌هایش که می‌رسد مسأله کمبود بودجه به وسط می‌آید.

هنوز پولی نگرفته‌ایم

امسال معادل ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای اصلاح شبکه فاضلاب اهواز تخصیص یافت اما آنطور که استاندار خوزستان می‌گوید بحث جمع‌آوری آب‌های سطحی نیازمند ۴ هزار میلیارد تومان به قیمت سال ۹۸ است تا تکمیل شود.

این در حالیست که ماه گذشته شریعتی،  استاندار خوزستان گفته بود: «هنوز حتی یک ریال از ۵۰ میلیون یورو پروژه فاضلاب اهواز را دریافت نکرده‌ایم و هر چه در این خصوص هزینه کردیم از اعتبارات استانی است. سازمان برنامه و بودجه قصد دارد این میزان اعتبار را با ارز ۱۵۰ هزار ریالی یعنی در کل مبلغ هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به ما پرداخت کند که ما نپذیرفتیم.»

نماینده اهواز: شهرداری نمی‌تواند بهانه بیاورد

مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز در مجلس هم مشکل را نه در بودجه که در مدیریت و برنامه‌ریزی می‌داند و می‌گوید: «چرا مسئولان مرتبط می‌گویند بودجه نیست؟ مشکل از برنامه ریزی و اولویت‌بندی‌هاست نه بودجه. برای مشکل آبگرفتگی و وضعیت پیش‌آمده از وزیر کشور و وزیر نیرو طرح سوال کردم.»

او با اشاره به اینکه سه ماه قبل به شهرداری هشدار داده شده، می‌گوید: « دیگر نمی‌توان بهانه بی‌اطلاعی از ماجرا را آورد. براساس قانون، حل مشکلات آب‌های سطحی با شهرداری است.»

این نماینده مجلس ادامه می‌دهد: «در سال 84  یا 85  بود که 149 میلیون دلار وام بانک جهانی برای فاضلاب اهواز اختصاص پیدا کرد اما چه شد؟ چه نظارتی شد؟»

یکی می‌گوید بودجه نیست و دیگری می‌گوید بودجه هست وبرنامه‌ریزی نیست. از آن سمت شهرداری اهواز پاسخگو نیست و تلاش‌های تجارت‌نیوز برای پیگیری ماجرا از شهرداری بی‌نتیجه ماند. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که فصل بارش آغاز شده و شهروندان خوزستانی روزگار بغرنج کرونا را سخت‌تر از دیگر شهروندان ایرانی پشت سر می‌گذارند.