چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۶

جزئیات پروتکل های بهداشتی کنکور ۹۹

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: برای کنکور سراسری سه مرحله اجرایی پروتکل های بهداشتی در نظر گرفته شده که شامل قبل از آزمون، حین آزمون و بعد از آزمون است.
کد خبر : ۵۱۷۳۱۶

محسن فرهادی در گفتگو با مهر افزود: برای برگزاری کنکور چند آزمون در پیش رو داریم که می‌تواند تجربه باشد. اکنون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم در حال برگزاری است و در هفته آینده نیز آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی برگزار می‌شود.

وی گفت: یک هماهنگی نزدیکی بین سازمان سنجش و وزارت بهداشت بوجود آمده است و پروتکل‌های بهداشتی را بازبینی کامل کرده‌ایم. سعی کردیم تنها حرف بهداشتی نزنیم و نقطه نظرات سازمان سنجش و مرکز سنجش آموزش پزشکی را لحاظ کنیم.

صرف نوشتن پروتکل بهداشتی کافی نیست

فرهادی یادآور شد: صرف نوشتن پروتکل بهداشتی بخش کوچکی از اقدامات است و عمده کار نظارت سختگیرانه و مجدانه بر برگزاری کنکور است. برای کنکور سراسری سه مرحله اجرایی پروتکل‌های بهداشتی در نظر گرفته شده که شامل قبل از آزمون، حین آزمون و بعد از آزمون است.

وی تاکید کرد: هر سه مسیر، مسیری است که باید کنترل شود. یکی از کارشناسان ارشد وزارت بهداشت به مدت دو هفته در سازمان سنجش آموزش کشور مستقر می‌کنیم که ارتباط نزدیک داشته باشند.

حوزه‌های خوبی برای برگزاری کنکور سراسری انتخاب شود

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: توصیه کردیم که حوزه‌های خوبی برای برگزاری کنکور سراسری انتخاب شود. منظور ما از حوزه خوب، حوزه‌ای که تهویه مناسب داشته باشد. اگر در حوزه هیچ لوازم خنک کننده‌ای هم وجود نداشته باشد اما پنجره‌های خوبی داشته باشد، آن حوزه، حوزه مناسبی است. تهویه طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

وی گفت: از قبل از شرکت در آزمون، داوطلبان با زمان خوب و مشخص وارد حوزه شوند. تک تک وارد حوزه امتحانی شوند و اگر آشنایی و دوستی را می‌بینند تجمعی برای گپ و گفت نداشته باشند. داوطلبان وقتی وارد حوزه‌های امتحانی می‌شوند در جای خود مستقر شوند و در داخل حوزه تجمع نکنند.

فرهادی اظهار داشت: داوطلبان باید سعی کنند در زمان آزمون و شروع آزمون به سایر داوطلبان و عوامل اجرایی نزدیک نشوند و فاصله اجتماعی حداقل ۲ متر را رعایت کنند.

قبل از آزمون تمام صندلی‌ها و نیمکت‌ها گندزدایی می‌شوند

وی خاطرنشان کرد: قرار شده است که قبل از آزمون تمام صندلی‌ها و نیمکت‌ها گندزدایی شوند. قبل از آزمون همکاران حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور آماده‌باش دریافت کرده‌اند و برای نظارت با ذکر اسم بازرس به حوزه‌ها معرفی کرده‌ایم که برخی از آنها در حوزه‌ها مستقر می‌شوند و مشاوره‌های لازم را در قبل، حین و بعد از آزمون به عوامل اجرایی آزمون ارائه می‌دهند.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: به همه داوطلبان توصیه می‌شود که نوشت افزار را تحت هیچ شرایطی تبادل نکنند و توصیه اکید این است که حدود ۲۰ درصد از ظرفیت هر حوزه به داوطلبان آزمون سراسری اختصاص یابد. لازم است تعداد حوزه‌های آزمون را افزایش دهیم که این کار صورت گرفته است و از همین رو زمان آزمون سراسری به چهار روز افزایش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: این پروتکل‌های بهداشتی در زمان کنکور سراسری بسیار سختگیرانه اجرا می‌شود زیرا تعداد داوطلبان کنکور سراسری بیشتر است، دانش‌آموز هستند و تازه فارغ التحصیل شده‌اند و آشنا و دوستان بیشتری دارند.

فرهادی گفت: آزمون‌های دکتری و سمپاد آموزش و پرورش برگزار شده‌اند و می‌توان با ارزیابی آنها، آزمون‌های پیش رو را به خوبی برگزار کرد.

وی درباره در اختیار دادن ماسک و پک ضد عفونی کننده به داوطلبان کنکور گفت: واقعیت این است که مواد ضدعفونی باید در حوزه‌های برگزاری وجود داشته باشد و با دستگاه مخصوص در اختیار داوطلبان قرار گیرد.

داوطلب از درب منزل باید ماسک زده باشد

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: اما نکته در مورد ماسک این است که داوطلب از درب منزل باید ماسک زده باشد. وزارت بهداشت از سازمان سنجش درخواست کرده است که برای ۱۰ درصد داوطلبان حوزه ماسک در حوزه موجود داشته باشند که اگر احیاناً ماسک آسیب دید و یا از بین رفت، ماسک به داوطلب داده شود تا داوطلب علاوه بر استرس امتحان با استرس نبود ماسک مواجه نشود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ‌گونه تجمعی در آزمون‌های سراسری نباید صورت گیرد، اظهار داشت: متوجه ایم که معمولاً در آزمون‌های سراسری همراهان دانش آموزان به ویژه دانش آموزان دختر در بیرون حوزه‌ها تجمع می‌کنند که امسال خانواده‌ها باید توجه کنند که شرایط متفاوت است و تجمع نکنند. توصیه ما این است که اگر امکانش وجود دارد افراد با ماشین شخصی خود داوطلب را به محل آزمون برسانند و در ماشین بمانند تا آزمون به پایان برسد و محل را ترک کنند.

فرهادی درباره تمهیداتی برای حوزه‌های برگزاری آزمون گفت: در جلسه مشترک با سازمان سنجش موضوع تسهیل برای داوطلبان در انتخاب حوزه مطرح شد و پاسخ سازمان سنجش این بود که برای آزمون‌های دکتری و ارشد با توجه رشته‌های تخصصی و آدرس غالب حوزه انتخاب می‌شود، محدودیت‌هایی وجود دارد.

نهایت تسهیلات برای انتخاب حوزه‌های امتحانی بر اساس آدرس در کنکور

وی افزود: اما برای آزمون سراسری که ۵ گروه آزمایشی وجود دارد، مقرر شد که نهایت تسهیلات برای انتخاب حوزه‌های امتحانی بر اساس آدرس انجام گیرد تا هم تردد بین شهری کاهش پیدا کند و هم ترافیک ایجاد نشود.

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره تسهیلات در آزمون سراسری جهت داوطلبان احتمالی مبتلا به کرونا گفت: در دانش آموزان با توجه به اینکه سن کمتری دارند گزارش ابتلا به کرونا هم کمتر گزارش شده است و نمونه آن آزمون سمپاد آموزش و پرورش بود که خوشبختانه مورد چندانی نداشتیم. در کنکور سراسری هم با توجه به شرایط سنی داوطلبان و بالاتر بودن سطح ایمنی افراد، امیدواریم که گزارش چندانی از موارد ابتلا نداشته باشیم.

امیدواریم تعداد چندانی از موارد ابتلا داوطلب کنکوری نداشته باشیم

وی افزود: به هر حال ما در پروتکل بهداشتی تعیین کردیم که اگر فردی ابتلا به کرونا را اعلام کند در جای جداگانه امتحان دهد. اما ابتدا باید در زمان کنکور سراسری تعداد افراد مبتلا مشخص شود و پس از آن جای جداگانه را در نظر بگیریم. اتاق مجزا و دور از سایر داوطلبان و حتی‌الامکان در کنار پنجره برای داوطلبان احتمالی مبتلا به کرونا در نظر گرفته می‌شود.

فرهادی درباره انتقاد برخی از داوطلبان آزمون‌ها درباره عدم تب سنجی و پد الکلی در برخی از حوزه‌ها گفت: در پروتکل آمده است که بهتر است تب سنجی صورت بگیرد، البته تب سنجی یکی از روش‌ها است اما به تنهایی کارایی لازم را هم ندارد و روش موثری نیست چرا که ممکن است فرد مبتلا تب نداشته باشد. تب سنجی فقط برای افرادی کارایی دارد که به طور وضوح تب دارند و مانع از ورود فرد می‌شوند. در مورد پد الکلی هم گفته شده است که در صورت ثبت اثر انگشت پد الکلی یا مایع ضد عفونی کننده یا امکان شستشو با آب و صابون برای داوطلب فراهم شود.

وی درباره استقرار آمبولانس در حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری یادآور شد: هماهنگی‌های لازم با سازمان اورژانس کشور در زمینه استقرار آمبولانس در حوزه‌ها صورت می‌گیرد. البته این موضوع پیش از این هم در حوزه‌های برگزاری آزمون‌ها انجام می‌شد و با کرونا مرتبط نبود. علاوه بر آمبولانس همکاران حوزه معاونت بهداشتی و بازرسان بهداشت محیط در حوزه‌ها حضور دارند.

استفاده از ورزشگاه‌ها برای برگزاری کنکور سراسری توافق بین وزارت ورزش و وزارت علوم است

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره استفاده از ورزشگاه‌ها برای برگزاری کنکور سراسری گفت: این موضوع یک توافق بین وزارت ورزش و وزارت علوم است و معاونت بهداشتی به این موضوع ورود پیدا نمی‌کند. شاخص ما برای خوب بودن یک حوزه این است که جایی که انتخاب می‌شود شرایط لازم برای برگزاری آزمون متناسب با جمعیت امتحان دهنده داشته باشد. اگر ورزشگاه خوبی باشد ما هم از این موضوع استقبال می‌کنیم.