شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳

پرداخت تسهیلات نوسازی و مقاوم‌ سازی به مسکن روستایی

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: در حدود دو میلیون دویست هزار مسکن از تسهیلات نوسازی و ‌‌مقاوم‎سازی مسکن استفاده کرده‌اند .
کد خبر : ۵۱۱۲۱۳

محمدرضا شاملو معاون عمران روستایی بنیاد مسکن دقایقی پیش در جمع اصحاب رسانه استان قزوین اظهار کرد: 39 هزار روستا در کشور با جمعیتی بالغ بر 20 میلیون نفر دارای طرح هادی بوده و از نتایج آن بهره‌مند می‌شوند.

وی با بیان اینکه طرح هادی از زمان تصویب اجرا می‌شود اما شکل اجرای آن به دو صورت است افزود: طرح هادی در گام نخست اجرای تدریجی و گام بعدی بهسازی محیط روستا را شامل می‌شود.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن ادامه داد: طرح بهسازی محیط روستا در 19هزار روستا عملیاتی شده و در برخی از آنها اتمام و در برخی نیز کار ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه روستا یک موجود زنده و مدام در حال تغییر تحول است، اضافه کرد: بهسازی محیط روستا یک کار مستمر است و نمی‌توان مدعی شد که در یک روستا به طور کامل این طرح انجام شده و به پایان رسیده است.

شاملو عنوان کرد: طرح هادی و بهسازی اثار بسیار خوبی در ایجاد جذابیت برای ماندگاری اهالی روستا بازگشت به روستا داشته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر به طور میانگین اعتبار بنیاد مسکن برای اجرای طرح‌ هادی و بهسازی روستا بین هزار تا هزار و پانصد میلیارد تومان است این در حالی است که برای اجرای کامل این طرح به سالانه 4 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح هادی در هر روستا نیز متفاوت است اما به طور میانگین اجرای طرح هادی در هر روستا حدود یک و نیم میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون 20 هزار روستا در کشور نیازمند اجرای طرح هادی هستند، گفت: اولین هدف در طرح هادی این است که ساخت و ساز در روستا و فضای روستا ساماندهی شود.

شاملو اظهار کرد: تلاش ما بر این است تا در اجرای طرح هادی بافت و فرهنگ روستا در نظر گرفته شود این در حالی‌است که فضای روستای امروز با حدود 50 سال پیش تفاوت پیدا کرده و به نوعی به شهر نزدیک شده است.

وی با بیان اینکه اقتصاد اولین دلیل مهاجرت از روستا به شهر است، افزود: معتقدیم اقتصاد روستا در کنار عمران روستا باید باهم دیده شود و مسکن روستایی باید معیشت محور باشد.

این مسؤول با اشاره به اینکه باید از ظرفیت مردم روستا در اجرای طرح هادی بیشتر استفاده شود و اهالی روستا نیز مشارکت داده شوند، عنوان کرد: با کمک اهالی روستا و دستگاه‌های مرتبط در سال گذشته چیزی حدود 12هزار کیلومتر از معابر روستایی را اسفالت کردیم.

وی تأکید کرد: در بنیاد مسکن تلاش کردیم معماری بومی مورد توجه قرار بگیرد اما مرجع صدور پروانه ساختمانی ما نیستیم و این یک خلا و مشکلی است که کم و بیش وجود دارد.

شاملو اضافه کرد: زندگی شهری مردم در زندگی روستاها اثر گذاشته و متأسفانه در برخی مواقع آنچه برای ما دارای اصالت است برای نسل جدید دارای ارزش نیست و حتی آن را ضد توسعه می‌دانند.

وی تصریح کرد: طرح بهسازی و احیای بافت‌های با ارزش روستایی و گردشگری از جمله طرح‌هایی است که توسط بنیاد مسکن در 102 روستا اجرایی و در 150روستا نیز در حال مطالعه است.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن از اجرای موفقیت آمیز طرح هادی روستایی در استان قزوین خبر داد و افزود: 97 درصد روستاهای بالای 20 خانوار در استان قزوین دارای طرح هادی روستایی هستند و در 60 درصد از آنها نیز طرح بهسازی محیط روستا اجرا شده است.

وی گفت: توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تا به امروز بیش از دو میلیون مسکن روستایی نیز ساخته شده و ‌مورد استفاده قرار گرفته اهالی روستا قرار گرفته است.

شاملو اظهار کرد: در حدود دو میلیون دویست هزار مسکن از تسهیلات نوسازی و ‌‌مقاوم‎سازی مسکن استفاده کرده‌اند که کار بیش از دو میلیون واحد از آنها به اتمام رسیده و امیدواریم در سال جدید 200 هزار مسکن باقیمانده نیز پایان یابد.

وی افزود: در حوزه صدور سند برای مسکن روستایی نیز 60 درصد روستاهای کشور دارای سند بوده و 30 الی 35درصد واحد‌های روستایی نیز به سند نیاز دارند.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن در پایان با بیان اینکه در سیل فروردین سال گذشته بیش از 2800روستا در معرض سیل بود یادآور شد: برای مقابله با سیل در 935 روستا با اعتباری بالغ بر 746 میلیارد تومان کار عمرانی و زیربنایی انجام شد.