چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۵
اسماعیلی:

حکم اعدام برای عامل افشای محل تردد شهید سردار سلیمانی/به زودی محاکمه قائم مقام قالی باف در شهرداری تهران

بیست و هفتمین نشست خبری سخنگوی دستگاه قضا با اصحاب رسانه امروز (سه‌شنبه ۲۰ خرداد ماه) برگزار شد.
کد خبر : ۵۰۸۳۸۶
غلامحسین اسماعیلی در بیست و هفتمین نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: مقام معظم رهبری با تبیین ویژگی‌های تحول در سیره و سلوک امام راحل وظیفه تحول آفرینی همه دستگاه‌ها در راستای گام دوم را تبیین کردند.

وی افزود: تبدیل روحیه خمودگی و تسلیم به روحیه مطالبه گری، نگرش جدید در باور مردم به دین و تحول نوین اسلامی از شاخصه‌های این موضوع است
البته این جریان بر محور جوان گرایی است

سخنگوی قوه قضائیه به مهندسی تحول در قوه قضائیه اشاره و تصریح کرد: امروز با گذشت یک سال و اندی از این دوره جدید آثار تحول در قوه قضائیه نمایان شده است.

اسماعیلی ادامه داد: اصلاح رویه‌ها و ساختارها، شفافیت و فساد ستیزی در قوه قضائیه سه ضلع تحول در قوه قضائیه محسوب می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا تصریح کرد: صدور بخشنامه نحوه رسیدگی به جرایم سیاسی مصداق بارزی از تحولات بود. اعلام عملکرد حساب‌های قوه قضائیه مصداق بارز شفافیت بود. رسیدگی به پرونده اتهامی طبری و همدستانش مصداق بارزی از فساد ستیزی قوه قضائیه بود. خوشحالیم در آستانه هفته قوه قضائیه به مردم اعلام می‌کنیم در عمل به وعده‌هایمان صادق هستیم.

تخلف و جرم در قوه قضائیه یک استثنا و نه رویه است

وی افزود: امروز متخلفین در هر لباس و پوششی دیگر از حاشیه امن و حریم ممنوعه برخوردار نیستند. برخورد قوه قضائیه با معدود عناصر فاسد درون قوه قضائیه هم جدی و هم قاطع و عبرت‌آموز است. البته لازم میدانم توصیه‌ای اخلاقی به اصحاب رسانه داشته باشم مبنی بر اینکه رسانه‌ها جریانات سیاسی و اشخاص مختلف این پرونده را بهانه‌ای برای تسویه‌حساب شخصی و گروهی قرار ندهند، از تخریب دیگران و اهانت به اشخاص اجتناب کنند. حتی نسبت به متهمان اجازه دهند برابر موازین قانونی رسیدگی انجام و حکم صادر شود.

وی افزود: تخلف و جرم در قوه قضائیه یک استثنا و نه یک رویه است. این قوه از بیشترین و دقیق‌ترین نهادهای نظارتی برخوردار است و در جهت سلامت دستگاه قضا، تشدید شده است، اعلام می‌کنیم با وجود همه نظارت‌ها و معیارهای خاص، آمارهای دقیق ما حکایت از آن دارد عدد متخلفین درون قوه قضائیه به ویژه در جامعه قضات کمتر از یک‌درصد است.

اسماعیلی با بیان اینکه این ایام مقارن با دوره جدید مجلس است، گفت: به نمایندگان محترم مجلس و هیأت رئیسه و رئیس محترم آنکه موفق شدند اعتماد کردم را کسب کنند تبریک عرض می‌کنم و برای آنها در این دوره مهم آرزوی توفیق دارم. قوه قضائیه آمادگی خود برای همکاری با بین قوا را اعلام می‌کند.

انتصابات جدید در قوه قضائیه

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه به انتصابات جدید قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: یاد و خاطره حجت‌الاسلام خلفی را گرامی داریم. از سوی رئیس قوه قضائیه حجت‌الاسلام مظفری که تا کنون عهده‌دار مسؤلیت شورای حل اختلاف بود به سمت معاونت قضائی منصوب شد. همچنین امین حسین رحیمی مشاور عالی رئیس قوه و رابط قوه قضائیه در امور نمایندگان به عنوان معاون امور منابع انسانی و فرهنگی قوه قضائیه و حجت‌الاسلام امنیتی که عهده دار معاون منابع انسانی بود به عنوان مشاور همکار خواهد بود.

وی افزود: هادی صادقی که پیش‌تر معاون فرهنگی بود به عنوان رئیس مرکز توسعه حل اختلاف که مرکب از حل اختلاف، داوری و میانجیگری است منصوب شد. محمد مهدی حاج محمدی که معاون قضائی دادگستری تهران بود به عنوان رئیس سازمان زندان‌ها منصوب شد و دکتر جهانگیر به عنوان مشاور ادامه خدمت خواهند داشت.

مایکل وایت شاکی خصوص داشت

وی در خصوص آزادی مایکل وایت تبعه آمریکایی زندانی در ایران گفت آزادی این فرد در چارچوب مقررات قانونی و انسان دوستانه بود. به واسطه پیشنهادی که واصل شده بود و همچنین با توجه به اینکه مساعدت ما به استخلاص برخی هم‌وطنان بیگناه مثل دکتر طاهری و عسکری کمک‌می کرد قوه قضائیه با هماهنگی شورای عالی امنیت ملی پس از اخذ رضایت شاکی خصوصی و پرداخت غرامت از ناحیه محکوم این پرونده، به لحاظ برخی بیماری‌های قبلی این محکوم از جمله ایدز، آزاد شد.

اسماعیلی ادامه داد متولی اصلی زندانیان قوه قضائیه است و از همین جا اعلام می‌کنم آقایان جایگاه خود و قوه قضائیه را بدانند و بدون هماهنگی با قوه قضائیه وعده آزادی زندانیان تبعه خارجی را ندهند.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که شنیده شده یکی از جاسوسان سیا به اعدام محکوم شده است آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: اخیراً فردی به نام سید محمود موسوی مجد که به سرویس موساد و سیا وصل شده بود در قبال اخذ دلارهای آمریکایی برای آنها در حوزه‌های امینتی از جمله سپاه قدس و محل استقرار شهید سلیمانی اطلاعاتی را جمع‌آوری کرده بود؛ با حکم دادگاه انقلاب به اعدام محکوم و دیوان عالی این حکم را تأیید کرده است و به زودی این حکم اجرا می‌شود.

شکایت ۷۰ خانواده در پرونده هواپیمای اوکراینی

اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: اقدامات متعددی در خصوص معاینه محل و تحقیق محل انجام شد. از ناحیه سازمان قضائی نیروهای مسلح اعلام شد که خانواده جان باختگان می‌توانند شکایت کنند و تا کنون هفتاد خانواده شکایت کردند. در این پرونده تا کنون شش نفر از عوامل ذیربط بازداشت شدند که در روزهای اخیر سه متهم با وثیقه آزاد و سه نفر کماکان بازداشت هستند.

اسماعیلی همچنین در پاسخ به این سوال که اخیراً یکی از نمایندگان مجلس (میرسلیم) در رابطه با اخذ رشوه از سوی رئیس یکی از کمیسیون‌های سابق مسائل را مطرح کرده است آیا این موضوع رسیدگی شده است؟ گفت: در این رابطه سازمان بازرسی ورود کرده است و در حال پیگیری موضوع است؛ اسناد و مدارک مورد ادعا که مرتبط با ادعای اخذ رشوه از ناحیه رئیس سابق یکی از کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی بود، دریافت شده است.

وی در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت گوهر ناز قم به کجا رسید گفت: این پرونده چهار هزار شاکی دارد که دستور تسریع در رسیدگی به آن صادر شده است. متهم اصلی همچنان در بازداشت است و شش متهم دیگر با تأمین آزاد هستند.

اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده عیسی شریفی گفت: در فرایند رسیدگی به پرونده در دادگاه چهل جلسه برگزار شده و به زودی حکم صادر می‌شود. دو نفر از متهمان این پرونده همچنان بازداشت هستند و ۹ نفر هم با قرار تأمین آزاد هستند.

دستگاه قضائی زیربار فشار در هیچ پرونده‌ای نمی‌رود

اسماعیلی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در موضوع پرونده مهم هفت تپه که دارای ابعاد پیچیده و فساد بزرگی بود شاهد بودیم افرادی در جلسه اول دادگاه حضور یافتند اما در جلسات بعدی حضور نیافتند و اعلام شد که به دلیل کامل نبودن تحقیقات بوده است در صورتی که در صورت عدم تکمیل پرونده، متهم در جلسه دادگاه حضور نمی‌یابد، با توجه به اینکه این شخص (شهید زاده) دارای ارتباطاتی هست، می‌توان این مسئله را ناشی از فشارهایی خارج از دستگاه قضا دانست؟ گفت: بخشی
از پرونده به دادگاه آمده و بخشی از آن در دادسرا است.

وی افزود: فردی که اسم بردید جز کسانی است که اسمش در کیفرخواست صادره نیست و اسمش در بخش مفتوح پرونده است و اگر منتهی به صدور کیفرخواست شد به این دادگاه می‌رسد.

اسماعیلی ادامه داد: به هیچ‌وجه قوه قضائیه زیر بار فشارها در هیچ پرونده‌ای نمی‌رود.

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به پرونده طبری گفت: یکی از قضاتی که اسمش در پرونده طبری بوده پیام داده که به کشور بازمی‌گردد و هر رأیی که قضات صادر کند می‌پذیرد.

وی افزود: این فرد اعلام کرده طرف امروز و فردا به کشور بازمی‌گردد.

اسماعیلی در خصوص بازگشت زندانیان از مرخصی گفت: این زندانیان به گروه‌های مختلف تقسیم شدند اولین گروه ۳۷۰۰ نفر بودند که در عید فطر عفو شدند. به گروه دیگری از آنها آزادی پایان حبس و برخی از زندانیان از تعلیق اجرای مجازات برخوردار شدند. برخی از زندانیان مشمول بازنگری حسب قانون جدید شدند تا به زندان بازگردند؛ روند بازگشت زندانیانی که به لحاظ نوع جرم باید به زندان بازگردند آغاز شده و تا کنون ۱۲۸ هزار و ۶۰۰ زندانی از مرخصی استفاده کردند.

قالیباف جزو متهمان پرونده شریفی نیست

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اگر در پرنده عیسی شریفی ثابت شود که رئیس مجلس تخلفاتی داشته چه اتفاقی می‌افتاد گفت: ما با اگر و شاید حرف نمی‌زنیم. فردی که شما از ایشان نام بردید در زمره متهمان این پرونده نیست.

اسماعیلی در خصوص نامه انجمن سلولوزی به معاون اول قوه قضائیه و انحصار یک شرکت ترکیه‌ای گفت: این پرونده در دادسرای عمومی و انقلاب تهران در حال رسیدگی است و تحقیقات این پرونده در حال انجام است و به زودی نظر نهایی قوه قضائیه اعلام خواهد شد.

اسماعیلی در خصوص وضعیت رسیدگی به پرونده قتل رومینا دختر تالشی گفت: برای ما دختر کشی پدرکشی فرزند کشی فرقی ندارد و ما به این پرونده با قاطعیت رسیدگی خواهیم کرد و این را می‌گوئیم که برای ما نوع جنایت فرقی ندارد و هر کسی مرتکب جنایت و قتل شود ما به پرونده به طور قاطع رسیدگی خواهیم کرد.

اسماعیلی گفت: در لایحه حفظ کرامت بانوان آورده شده که اگر قتل به گونه‌ای شود که متهم قصاص نشود حتماً مجازات باید تشدید شود.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: البته برخی از افرادی هم که یک روزی درباره عدم قصاص حرف می‌زدند و مطلب می‌نوشتند امروز داعیه دار قصاص پدر رومینا شده‌اند.