پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۵

زنگ خطر کرونا در صف‌های شلوغ و بدون فاصله میادین میوه و تره بار

طرح فاصله‌گذاری فیزیکی در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران به منظور ایجاد فاصله ایمن و مطمئن و کنترل شیوع ویروس کرونا اجرا می‌شود.
کد خبر : ۵۰۲۲۶۰

طرح فاصله گذاری اجتماعی شامل برنامه‌های جامعی است که از جانب دولت‌ و ستاد‌ مبارزه با بیماری کرونا در کشور‌ بر اساس موقعیت جغرافیایی، جمعیت، میزان امکانات خصوصا در موارد درمانی و پزشکی و حداقل عملکرد‌های لازم برای مهار بیماری در محیط‌های مختلف به دستورالعملی ضروری برای اجرا تبدیل شده است، یکی از اماکنی که این دستورالعمل در آن اجرا شده میادین میوه و تره بار است، بدین شکل که در این اماکن با خط کشی‌ها و نشانه گذاری‌ها مکان ایستادن هر مشتری مشخص شده و فاصله‌ای یک متر و نیمی بین هر شهروند ایجاد شده است که شهروندان لازم است با رعایت کامل طرح فاصله گذاری اجتماعی در میادین میوه و تره بار به انجام این فرآیند کمک کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران با وجود اینکه مسئولان برای رعایت فاصله اجتماعی اقدام به خط کشی زمین و درج محل قرارگیری شهروندان کرده بودند، اما در کمال تعجب شهروندان فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کردند و هر کدام برای این اقدام دلایل خود را داشتند.

برای آگاهی بیشتر از کم و کیف انجام این فاصله گذاری در میادین میوه و تره بار به یکی از این اماکن مراجعه کردیم، اما شاهد عدم همکاری شهروندان و رعایت نکردن فاصله اجتماعی از جانب برخی از آن‌ها بودیم و از چند نفر از مراجعه کنندگان علت آن را جویا شدیم که با پاسخ‌های زیر مواجه شدیم:

شهروندی که با ماسک و دستکش برای خرید آمده بود، اما فاصله را با نفر جلویی خود در صف رعایت نکرده بود در پاسخ به این سوال که چرا فاصله را رعایت نمی‌کند؟ گفت: بسیاری از کسانی که به این بازار می‌آیند فاصله یک متر و نیمی را رعایت نمی‌کنند، بنابراین با رعایت کردن من نیز مشکلی حل نمی‌شود.

شهروند دیگری که در پشت او ایستاده بود با شنیدن سوال ما گفت: حجم مراجعه کنندگان زیاد است و اگر بخواهیم با فاصله یک متر و نیمی از یکدیگر بایستیم صفی بسیار طولانی تشکیل می‌شود که قابل کنترل نیست و باید مدت زمان بیشتری را سپری کنیم، البته در کنار شهروندانی که فاصله مناسب را با دیگران رعایت نمی‌کردند، گروهی هم بودند که به توصیه‌های مسئولان توجه داشتند.

در ادامه به سراغ مدیر عامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران رفتیم و درباره این طرح پرسش‌هایی را مطرح کردیم.

سید سعید راد با اعلام اینکه تمام توان خود را در جهت حفظ ایمنی و تأمین سلامتی شهروندان به کار گرفته‌ایم، افزود: طرح فاصله‌گذاری فیزیکی در تمام میادین میوه و تره بار شهرداری تهران اجرا شده است.

او با اشاره به اینکه برای اجرای صحیح این طرح و رعایت فاصله ایمن، همراهی و همکاری شهروندان حرف اول را می‌زند، تصریح کرد: البته ما نیز حداکثر اهتمام خود را به کار گرفته‌ایم و با تمام توان، نسبت به اتخاذ تدابیر و تمهیداتی که از طریق اجرای آن‌ها می‌توان تراکم جمعیت در میادین میوه و تره بار را به حداقل میزان ممکن کاهش داد و شرایط مطمئنی را برای مراجعه‌کنندگان فراهم آورد، اقدام کرده‌ایم.

راد ادامه داد: از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه قرار دادن خطوط و نشانه‌هایی به منظور حفظ فاصله یک و نیم متری و ضد عفونی کردن تمامی غرفه‌ها و غرفه داران به صورت روزانه است.

مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با تأکید بر اینکه تمامی ارزاق و مایحتاج مورد نیاز خانواده‌ها در میادین میوه و تره بار موجود است، خاطرنشان کرد: شهروندان با آرامش خاطر و اطمینان کامل، اقلام و محصولات مورد نظر خود را به میزان مصرف خریداری کنند و بابت تأمین انواع میوه و تره بار، مواد پروتئینی، کالا‌های اساسی و سایر محصولات مصرفی در میادین هیچ‌گونه نگرانی نداشته باشند.

در ادامه به سراغ حقیقی مدیر میدان میوه و تره بار صادقیه رفتیم و وضعیت این بازار را جویا شدیم.

مدیر میدان میوه و تره بار صادقیه اظهار داشت: خدمت‌رسانی به مشتریان، سیاست سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران است و به همین دلیل تلاش می‌کنیم سرویس دهی مطلوبی به مراجعه‌کنندگان داشته باشیم و فاصله گذاری اجتماعی و تمامی نکات بهداشتی از جمله ضد عفونی روزانه غرفه‌ها و الزام غرفه داران به استفاده از دستکش و ماسک در این میدان انجام شود.

او ادامه داد:از زمانی که دستورالعمل فاصله گذاری اجتماعی در میادین ابلاغ شد، در این مکان طرح اجرا شده، اما بخش عمده عملیاتی شدن این دستورالعمل با شهروندان است.

حقیقی افزود: باید تمامی مراجعان به نشانه گذاری‌های انجام شده توجه کنند و همکاری‌های لازم را داشته باشند.