شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۴

گل مژه، عارضه چشمی خطرناک

گل مژه، عارضه چشمی خطرناک
حسن زاده گفت: متداول‌ترین علت‌‌های هوردئولوم یا گل مژه، میکروب استافیلوکوک، مسدود شدن مجرا یا غدد چشمی هستند.
کد خبر : ۴۸۹۱۲۱

داریوش حسن زاده متخصص چشم درباره هوردئولوم (hordeolum) یا گل مژه اظهار کرد: هوردئولوم در واقع عفونت حاد غدد پلکی بوده که شایع ترین عامل آن استافیلوکوک اورئوسه است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران متخصص چشم درباره علل این نوع عارضه بیان کرد: علل اصلی این نوع عارضه انتقال آلودگی، گردوخاک و میکروب به ناحیه‌ی اطراف چشم یا داخل آن هستند که می‌توانند موجب هوردئولوم شوند . متداول‌ترین علت‌ این نوع عارضه  میکروب استافیلوکوک، مسدود شدن مجرا یا غدد چشم، عدم رعایت بهداشت، لنزهای تماسی آلوده، بلفاریت (ورم پلک) مزمن، لوازم آرایشی و باقی ماندن آرایش چشم در طول شب، و دست زدن یا مالیدن چشم‌ها مخصوصا با دست‌های آلوده هستند.

او در ادامه درباره علائم و نشانه های بارز آن اظهار کرد: معمولا هوردئولوم  با درد و تندرنس، قرمزی و تورم پلک  ظاهر می شود. بطور کلی این نوع عارضه دارای دو نوع داخلی و خارجی  است که داخلی به علت عفونت غدد میبومین  رخ می دهد و خارجی آن به دلیل عفونت زایس یا مول ظاهر می شود.

حسن زاده بیان کرد:درمان هوردئولوم غالبا بطور خودبه خودی انجام نمی شود. افراد مبتلا باید چشمان خود را با  شامپو بچه شست و شو دهند و حتما از کمپرس گرم و ماساژ موضعی روزی سه چهار بار استفاده کنند. افراد می توانند برای درمان دارویی هم  از آنتی بیوتیک‌های موضعی اریترومایسین یا سولفاستاماید استفاده کنند که معمولا  طول درمان ٥ تا ٧ روزخواهد بود.

او در ادامه افزود: دارو باید هر۶ ساعت یکبار روی موضع مالیده و  یک تا دو قطره هم در هر چشم ریخته شود. در صورتی که عارضه درمان نشود فرد مبتلا باید به  چشم پزشک مراجعه کرده تا درمان قطعی صورت بگیرد زیرا ممکن است این عارضه  تبدیل به سلولیت چشمی شود. در این مواقع  فرد مبتلا به آنتی بیوتیک سیستمیک نیاز پیدا می کند و همچنین اسکار بجا خواهد گذاشت.