پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۶

آیت الله رئیسی: اجرای عدالت نیاز به بازنگری دارد

آیت الله رئیسی: اجرای عدالت نیاز به بازنگری دارد
رئیس قوه قضائیه گفت: علی‌رغم اقدامات زیادی که در راستای اجرای عدالت انجام شده اما معتقدیم باید یک بازنگری در این خصوص صورت گیرد.
کد خبر : ۴۷۴۰۸۹

رئیس قوه قضائیه گفت: علی‌رغم اقدامات زیادی که در راستای اجرای عدالت انجام شده اما معتقدیم باید یک بازنگری در این خصوص صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید ابراهیم رئیسی ظهر پنجشنبه در دیدار با قضات دادگستری استان زنجان در محل دادگستری زنجان، با بیان اینکه امروز در شهری حضور داریم که در ارادت به اهل‌بیت (ع) به‌ویژه سالار شهیدان، زبان‌زد خاص و عام است، افزود: همین ارادت و شوری که در عزاداری‌های مردم زنجان دیده می‌شود باعث شده است که این شهر به پایتخت شور و شعور حسینی شهره شود.

وی با اشاره به اینکه دلدادگی به امام حسین (ع) را باید هویت اصلی شکل‌دهنده مردم این خطه از سرزمین اسلامی دانست و با بیان اینکه نسبت داده شدن به امام حسین (ع) افتخار بزرگی است که نصیب مردم این شهر شده است، ادامه داد: بی‌شک، آنچه که همه ما از واژه عاشورا به یاد داریم، این است که اگر عاشورا نبود، بی‌تردید حیاتی برای دین باقی نمی‌ماند.

این مقام مسئول با بیان اینکه پرچمی که بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته در این سرزمین برافراشته، بیرق اجرای دین بوده است، تصریح کرد: نبود فردی در رأس حکومت مطابق با شارع مقدس اسلام و نیز نبود روابط حاکم در جامعه بر اساس آموزه‌های دینی، دو خصوصیت گمشده قبل از انقلاب بود و همین فقدان باعث بروز ناهنجاری‌هایی چون فساد، بی‌عدالتی و … در ایران شده بود.

رئیسی با یادآوری اینکه بهترین و زیباترین واژه‌هایی که در خصوص چهل سال عمر بابرکت انقلاب اسلامی می‌توان یافت، در بیانیه گام دوم انقلاب است، اظهار کرد: تحلیل‌هایی که در بیانیه گام دوم انقلاب آمده، بهترین راهکار برای حل مشکلات امروز جامعه بوده و بسیاری از واقعیت‌ها در آن صراحتاً بیان شده است و بی‌تردید عدالت را باید یکی از پررنگ‌ترین محورهای این بیانیه دانست.

وی با تاکید بر اینکه علی‌رغم اقدامات زیادی که در راستای اجرای عدالت انجام شده اما معتقدیم باید یک بازنگری در این خصوص صورت گیرد، بیان کرد: اگر می‌خواهیم اجرای عدالت در جامعه به درستی اجرا و پیاده شود، باید در مسیر اجرای عدالت، عواملی چون برنامه‌ریزی، نگاه به آینده و دوراندیشی را داشته باشیم؛ چرا که این عوامل می‌تواند گام موثری در تحقق این مهم باشد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اجرای عدالت مقوله‌ای نیست که اجرای آن بر عهده یک دستگاه گذاشته شود اما معتقدیم در این میان، دستگاه قضا به‌عنوان پیشانی همه دستگاه‌ها در اجرای عدالت عمل می‌کند، افزود: اگر می‌خواهیم در مقام قیاس به موضوع کم و یا زیاد شدن فاصله طبقاتی بپردازیم، نباید فراموش کنیم که این سنجش‌ها و بررسی عملکردها باید با شاخص‌ها مربوط به خود انجام شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای تحقق عدالت در جامعه، رجوع به بیانیه گام دوم انقلاب است، گفت: یکی از دغدغه‌هایی که از سال‌های گذشته داشتیم، موضوع پلیس قضایی بود که این موضوع سال‌ها مطرح شد اما در میانه راه به دست فراموشی سپرده شد، این در حالی است که امروز ضرورت پلیس قضایی بیش از هر زمان دیگری مشهود است؛ چرا که کمک‌حال دستگاه قضایی خواهد بود.

رئیسی با تاکید بر اینکه معتقدیم دستگاه قضا به آن میزان که کار کرده، عملکردش در جامعه تبیین نشده است، ادامه داد: اعتقاد راسخ به این مهم داریم که فعالان حوزه قضایی باید اقداماتی را که در راستای اجرای عدالت در جامعه انجام می‌دهند، به مردم توضیح دهند؛ چرا که این توضیحات باعث می‌شود تا مردم کمک‌حال قوه قضائیه در پیشبرد اقدامات باشند، به همین خاطر انعکاس هنرمندان اقدامات را نباید فراموش کنید.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات در زمینه جذب نیرو باید به گونه‌ای باشد که جوانان احساس کنند که سازمان اداری کشور در این خصوص به شکل عادلانه رفتار کرده است، خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم که ارائه آمار فقط می‌تواند بخشی از یک عملکرد بوده و همه آن را دربر نمی‌گیرد، به همین خاطر نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم.