پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۴

پاسخ مرکز وکلای قوه قضائیه به ادعای کانون وکلای دادگستری

پاسخ مرکز وکلای قوه قضائیه به ادعای کانون وکلای دادگستری
مرکز وکلای قوه قضائیه توضیحاتی پیرامون شباهت لوگو و آرم سینه این مرکز با کانون وکلای دادگستری ارائه داد.
کد خبر : ۴۷۳۸۸۹

به دنبال افزایش حاشیه‌سازی‌ها علیه مرکز وکلای قوه قضائیه از سوی کانون وکلای دادگستری، روابط عمومی و اعضای این مرکز طی بیانیه‌ای به شرح علت شکل گیری نهاد مرکز وکلای قوه قضائیه و نحوه انتخاب آرم و لوگو پرداختند.

به گزارش خبرگزاری مهر، طی چند روز اخیر هجمه‌هایی پیرامون شباهت لوگو و آرم سینه کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه صورت گرفته است. به طوری که عیسی امینی رئیس کانون وکلای مرکز انتقادات شدیدی پیرامون این موضوع مطرح و این اقدام را بهت آور خوانده بود. در همین راستا روابط عمومی مرکز وکلا، کارشناشان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه بیانیه‌ای صادر کرده است که متن آن به شرح زیر است:

بسمه تعالی

در طول تاریخ، مطالعات بسیاری بیانگر وجود رابطه ای قوی بین خدمات حقوقی و کیفیت زندگی مردم و حیات نهادها، بنگاه ها و دولت ها بوده و هستند. شاید کمتر کسی در دنیا باشد که به اهمیت این دسته از خدمات که عمده ترین عرضه کنندگان آن وکلا و کارشناسان رسمی هستند واقف نباشد.

بنابراین، حاکمیت در کشورهای مختلف حساب ویژهای برای این حوزه باز کرده و در بسیاری موارد دیده می‌شود که مدیریت و سیاستگذاری این حوزه را در دست خود می‌گیرد. نظام جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی داعیه دار پیشرفت و توسعه در دنیا محسوب می‌شد شاهد مشکلات عدیده ای در حوزه دسترسی مردم به خدمات حقوقی بود.

از این جهت، در سال ۱۳۷۹ و در اقدامی تحول آمیز نهادی تحت نظر قوه قضائیه تأسیس کرد که به مشکلات مذکور فائق آید. آن چیز که مایه تأسف است این است که در طول تاریخ از بدو تأسیس این مرکز، نهادهای موازی به جای اتخاذ سیاستی مبتنی بر هم افزایی و کمک به مردم، تنها سنگ اندازی و مانع تراشی کرده و موجبات عدم پیشرفت و توسعه این مرکز را فراهم آوردند. چه وقت‌هایی که باید تفکر می‌شد و به فکر جامعه وکالت بود، اما صرف طرح ریزی برای توهین و تشویش فضای فکری این جامعه شد.

چه فرصت‌هایی برای همکاری بیشتر فراهم بود اما صرف دخالت در اراده قانونگذار کشور همچون حذف نام مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه از بند چ ماده ۸۸ برنامه ششم توسعه کشور شد که الحمدلله این گونه سنگ اندازی ها ره به جایی نبرد و نخواهد برد. آن چیز که قابل توجه است این است که همزمان با انتصاب آیت الله رئیسی توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به منصب ریاست قوه قضائیه و آغاز تحول قضائی، دوران تحول مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده نیز آغاز شد. در این بین، برخی افراد که صرفاً شکل و شمایل صنفی دارند، نیز تمام تلاش خود را جهت تخریب همهجانبه مرکز به کار گرفتند.

اما مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه که تنها نهاد ملی ثبت شده در حوزه وکالت و کارشناسی و اخیراً مشاوران خانواده است، به هیچکدام از این تلاش‌های بیهوده توجه نکرد و راه خود را آغاز کرد. بهتر است چشمان خود را باز کنیم در شرایطی که دسترسی مردم به خدمات حقوقی (به هر دلیلی) کم است، نهاد وکالت کشور در سطح بین الملل تقریباً گمنام است و همچنین در شرایطی که تاکید چند باره پیرامون اهمیت و پیگیری حقوق عامه توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) صورت گرفته است، مشاهده می‌کنیم که برخی از اعضای این خانواده بیشتر وقت خود را صرف مسائل بسیار خردی نظیر نشان مرکز، آرم سینه و…، می‌کنند که هیچ ربطی هم به آنها نداشته و با حفظ استقلال این نهاد ملی در تغایر آشکار است.

اما مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده با همت بلند خود بار روی زمین مانده نهاد وکالت، کارشناسی رسمی و مشاوره خانواده را بر دوش خواهد کشید و خود را اسیر مسائل ناچیز و وقتگیر نخواهد کرد.

پیشرفت و توسعه همه جانبه مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده بر همگان آشکار است. اما برخی افراد تاب و تحمل این پیشرفت را ندارند. برای مثال همزمان با برگزاری همایش آموزشی بررسی جرایم اقتصادی با حضور دکتر مسعودی مقام و استقبال وکلا، کارآموزان و کارشناسان کشور موجی از حملات نامنصفانه و بیهوده را مبنی بر شباهت نشان و آرم سینه مرکز و کانون را متوجه این نهاد ملی کردند. پیرامون همین موضوع و برای نخبگان هنری که خود را به کور رنگی زده‌اند، موارد زیر قابل اشاره است:

۱) لوگو و آرم سینه مرکز هر دو دایره شکل هستند. این در حالی است که لوگو و آرم سینه کانون بیضی شکل هستند.

۲) طبق استعلامات صورت گرفته، رنگ لوگوی کانون بنفش است. این در حالی است که علیرغم مطالعات تطبیقی برای انتخاب رنگ و برای ممانعت از همرنگی سبز آبی انتخاب شد.

۳) کانون از نماد حقوقی خورشید استفاده کرده است. اما در لوگوی مرکز به رغم اینکه این نشان نماد کارشناسی نیز است از آن استفاده نشد.

۴) مرکز از نماد حقوقی قلم استفاده کرده است که در لوگوی کانون وجود ندارد.

۵) نوع کتابهای موجود در لوگوی کانون و مرکز کاملاً متفاوت است.

۶) نماد کناری لوگوها که گندم و زیتون هستند به طور کلی با یکدیگر متفاوت هستند.

۷) در لوگوی مرکز، نماد مشاوره خانواده وجود دارد.

برای مطالعه بیشتر فلسفه طراحی لوگوی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه می‌توانید به فایل زیر مراجعه کنید.

در انتها دو نکته مهم قابل توجه است. اولاً اینکه شاید بد نباشد به خاطر تشویش اذهان عمومی و ارائه اطلاعات نادرست علاوه بر برگزاری کلاس‌های ابتدایی هنر، طرح شکایت نیز علیه این افراد نمود. ثانیاً بهتر است افرادی که وقت خود را صرف دخالت در امور دیگران می‌کنند کارهای مربوط به نهاد وکالت که ۶۶ سال است روی زمین مانده را انجام دهند. مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه از ابتدای دوران جدید خود رویکردی اتخاذ کرده است که وقت خود را صرف نزاع در خانواده وکالت و کارشناسی نکند. اما به افرادی که قصد تشویش فضای این خانواده را دارند هشدار می‌دهد دوران توهین‌های بی جا و مکرر به وکلا و کارشناسان این نهاد به پایان رسیده است.