شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۳

چه موادی را می‌توانیم جایگزین مصرف گوشت کنیم؟

در سال های اخیر شاهد بحث های زیادی درباره مضرات مصرف گوشت، تاثیر آن ها بر سلامتی و بروز سرطان ها والبته حمایت طرفداران محیط زیست و حیوانات بوده ایم. همانطور که می دانیم گوشت منبع مهمی از پروتئین، آهن، ویتامین B12 و لیپیدهاست و حذف آن از رژیم غذایی روزانه ممکن است بدن را با کمبود این مواد ضروری روبه رو کند. برای این که پس از حذف گوشت از رژیم غذایی روزانه، همچنان برنامه غذایی ما سالم و متعادل باشد، باید با جایگزین های گوشت آشنا شویم.
کد خبر : ۴۶۵۷۴۶

 در سال های اخیر شاهد بحث های زیادی درباره مضرات مصرف گوشت، تاثیر آن ها بر سلامتی و بروز سرطان ها والبته حمایت طرفداران محیط زیست و حیوانات بوده ایم. همانطور که می دانیم گوشت منبع مهمی از پروتئین، آهن، ویتامین B12 و لیپیدهاست و حذف آن از رژیم غذایی روزانه ممکن است بدن را با کمبود این مواد ضروری روبه رو کند. برای این که پس از حذف گوشت از رژیم غذایی روزانه، همچنان برنامه غذایی ما سالم و متعادل باشد، باید با جایگزین های گوشت آشنا شویم.

به گزارش بهداشت نیوز در ادامه این مطلب چند ماده غذایی که می توانند جای مصرف گوشت را در برنامه غذایی پر کنند،‌ به شما معرفی می کنیم.

جلبک کلرلا
افراد معمولا از مصرف جلبک های دریایی پرخاصیت استقبال نمی کنند. درحالی که جلبک کلرلا یک منبع بسیار مهم از مواد مغذی است. جلبک کلرلا دو برابر گوشت و در حدود 50 درصد حاوی پروتئین دارد و همچنین، حاوی امگا 3، ویتامین های B1، B6 و B12 است که در محصولات گوشتی و لبنی یافت می شود.

عدس سبز
ممکن است در نگاه اول عجیب باشد که یک کاسه عدس سبز معادل گوشت مواد مغذی دارد. اما واقعیت این است که عدس، حاوی مقادیر زیادی پروتئین و آهن است. در هر 100 گرم عدس سبز 24 گرم پروتئین وجود دارد که به خوبی نیاز بدن به این ماده را تامین می کند. همچنین عدس ها از جمله مواد غذایی سرشار از آهن هستند و به همین دلیل محبوب گیاه خواران و وگان هاست.

سیتان
سیتان درواقع گوشت گیاهی است. این محصول با ارزش غذایی و میزان جذب بالا در ترکیبات خود پایه ای گیاهی دارد. سیتان گوشت گندم است که به اندازه گوشت و به ازای هر 100 گرم، 25 گرم پروتئین دارد. همچنین میزان جربی در این محصول گیاهی بسیار کم و در حدود تنها یک گرم چربی دارد. از طرفی در هر 100 گرم سیتان، 40 گرم کربوهیدارات وجود دارد.

بادام
شاهد حق با شما باشد که یک بشقاب که با ردیفی از بادام تزئین شده، در مقایسه با یک استیک گوشت کمتر اشتها برانگیز است. اما واقعیت این است که بادام، به راحتی با خواصی که دارد می تواند جایگزین گوشت در رژیم غذایی شما باشد. بادام به دو دلیل جای گوشت را در سفره غذا پر می کند : اول این که در هر 100 گرم بادام، 25 گرم پروتئین نهفته که با سهم پروتئین در گوشت هم اندازه است. دوم این که بادام چربی زیادی دارد که در بدن تبدیل به انرژی می شود. البته فراموش نکنید که در مصرف بادام باید جانب اعتدال را رعایت کنید.

دانه آفتابگردان
دانه های آفتابگردان در هر 100 گرم خود، 22 گرم پروتئین دارند و جایگزین خوبی برای گوشت محسوب می شوند. به علاوه دانه های آفتابگردان غنی از امگا 3 هستند که چربی بد را در بدن کاهش می دهد،‌درست برعکس گووشت قرمز!

غلات و حبوبات
اگر قصد تغییر رژیم خود را دارید این نکته را در ذهن داشته باشید که پروتئین های گیاهی و حیوانی با یکدیگر برابر نیستند. در واقع، اگر پروتئین حیوانی حاوی 9 آمینه اسید ضروری برای بدن باشد، پروتئین های گیاهی شامل آمینه اسید های کمتری هستند. مثلا ستین، یک آمینه اسید ضروری است. به همین دلیل ترکیب پروتئین های گیاهی و حیوانی امری مهم است. بنابراین ترکیب غلات و حبوبات به خوبی این تعادل را برقرار می کنند و آمینه اسید های کامل را برای بدن فراهم می کنند. اطمینان حاصل کنید که در رژیم غذایی خود به عنوان مثال در کنار برنج، لوبیا قرمز مصرف می کنید یا برنج را با عدس میل می کنید. همچنین توصیه می شود در کنار ماکارونی نخود فرنگی و در کنار سمولینا، نخود مصرف کنید یا درت را با باقالی سبز میل کنید.

اسپیرولینا
جلبک اسپیرولینا، یک مکمل غذایی-دارویی است که وظیفه اصلی آن جابه جایی اکسیژن در خون است. این مکمل غذایی به خوبی کمبود آهن در بدن را جبران می کند. در هر 100 گرم از اسپرولینا، حداقل 29 گرم آهن موجود است.

آووکادو
زمانی که رژیم غذایی خود را به گیاه خواری تغییر می دهید و گوشت ماهی را هم از برنامه غذایی خود حذف می کنید، باید یک منبع خوب از امگا 3 به برنامه غذایی تان اضافه کنید. امگا 3 به عملکرد بهتر قلب و عروق و همچنین مغز کمک می کند و برای سلامتی ضروری است. خبر خوب این که امگا 3 در منابع غیر حیوانی نیز یافت می شود و آووکادو بهترین منبع از این ماده ضروری است. روغن کلزا، آجیل و جوانه های ذرت هم مقادیر زیادی امگا 3 دارند.