نسرین علیزاده با اشاره به اینکه فیبر بخشی از غلات، میوهها و سبزیجات است که بدن نمیتواند آن را هضم کند بیان کرد: فیبرها موجب کاهش چربی خون، کاهش بروز بیماریهای قلبی و کاهش بروز سرطانها بخصوص سرطان روده بزرگ میشود.
به گزارش ایسنا وی تصریح کرد: طبق مطالعات انجام شده مصرف گوشت فراوری شده مثل سوسیس، کالباس، همبرگرهای آماده و.... بدلیل وجود نیتریت، نمک زیاد و مواد افزودنی سبب افزایش بروز سرطانهای معده و روده بزرگ میشود.
علیزاده با بیان اینکه میوهها و سبزیجات رنگارنگ غنی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که در مبارزه با بیماریهای و تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند، افزود: هر چه تنوع رنگی میوهها و سبزیجات مصرفی بیشتر باشد مواد مفید بیشتری به بدن خواهد رسید؛ مصرف بیشتر میوهها و سبزیها سبب کاهش خطر سرطان ریه، دهان، مری و روده میشود.
وی با بیان اینکه بخارپز کردن سبزیجات بهترین راه حفظ مواد مغذی در سبزیجات است یادآور شد: سرخ کردن، پختن گوشت در کباب پز و پختن با شعله آتش در درجه حرارت بالا موجب تشکیل مواد شیمیایی سرطان زا میشود.
این مسئول همچنین تاکید کرد: مصرف سیر، زنجبیل، زردچوبه و ادویهکاری نه تنها باعث بهبود عطر و طعم غذا شده بلکه باعث محافظت از سرطان میشود.
علیزاده با تاکید بر اینکه برای پیشگیری از سرطان از غذاهای تازه استفاده کنید، افزود: افزایش وزن در دوران بزرگسالی با افزایش خطر سرطان مرتبط است و افرادی که اندازه دور کمرشان بیشتر باشد در معرض خطر زیادتر ابتلاء به بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی و عروقی و احتمالاً سرطان قرار دارند. بافت چربی در افراد چاق میتواند هورمونهای تولید کرده که موجب رشد سلولهای سرطانی شود.
وی یادآور شد: برای کاهش وزن لازم نیست حتماً ورزشهای سنگین انجام دهید و حتی ورزش سبک نیز میتواند سبب سوزاندن کالری و کاهش خطر بیماری شود.
علیزاده با بیان اینکه برای سبک زندگی سالم باید غذای مصرفی خود را کاهش و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید، اظهارکرد: سرعت خوردن غذا را کاهش داده و هر وعده خوردن شما باید ۱۵ دقیقه طول بکشد. برای رسیدن به این هدف به جای قاشقهای معمولی از قاشقهای با حجم کم و یا چنگال استفاده کنید.
وی ادامه داد: اگر در طول روز به دفعات احساس گرسنگی میکنید، بهتر است در طول روز حداقل پنج وعده غذایی شامل سه وعده اصلی سبک و دو میان وعده داشته باشید.