شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹

کنکور حذف نمی‌شود

سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش با تاکید بر اینکه کنکور حذف نمی‌شود، گفت: مؤسسات کنکور بیرون از آموزش و پرورش هستند اما مدارس برای برگزاری آزمون‌های پیشرفت تحصیلی و آمادگی کنکور با برخی مؤسسات همکاری داشتند.
کد خبر : ۴۴۰۷۲۲

عبدالرسول عمادی درباره اینکه چرا وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد ناتوان از حذف کنکور هستیم، اظهار کرد: حذف کنکور دست آموزش وپرورش نیست و اگر قرار باشد این اتفاق بیفتد نیاز به مصوبه مجلس است همچنین قانون سنجش و پذیرش دانشجو قانون حذف کنکور نیست و می‌خواست نظام سنجش و پذیرش دانشگاه‌ها را تغییر دهد اما هدف آن حذف کامل کنکور نیست. بلکه روح این قانون اعمال سوابق تحصیلی در کنار کنکور است.

به گزارش تسنیم وی افزود: قانون سنجش و پذیرش دانشجو از دو طریق سهم کنکور را کاهش می‌دهد، نخست افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها تا اکثر رشته‌ها از کنکور آزاد شوند و پذیرش براساس نمرات امتحانات نهایی باشد. البته این موضوع باعث شد در برخی جاها ظرفیت ها بی‌ضابطه توسعه یابد که بیش از نیاز کشور است. همچنین هم اکنون 85 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها از کنکور آزاد است اما این رشته‌ها متقاضی ندارند.

کنکور حذف نمی‌شود

سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: علت اینکه وزیر آموزش و پرورش گفته است نمی‌توان از حذف کنکور سخن گفت بخشی از دلایل آن به خاطر موانع قانونی است و به نظر می‌رسد چون مسئله قانونی برای حذف کنکور داریم نمی‌توان از حذف مطلق آن صحبت کرد.

عمادی ادامه داد: اینکه می‌گویند آموزش و پرورش در تولید سوابق تحصیلی ناکام است باید از آموزش و پرورش دفاع کنم و بگویم این وزارتخانه مجری مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو است. در قانون سال 92 آمده است دروس امتحانات نهایی و تأثیر سوابق آن باید مدنظر باشد و شورای سنجش و پذیرش دانشجو هر سال این مسئله را معین و به آموزش و پرورش ابلاغ می‌کند و این وزارتخانه موظف است سوابق تحصیل را تولید و در اختیار سازمان سنجش قرار دهد.

آموزش‌وپرورش مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو را اجرا می‌کند

وی بیان کرد: اگر موردی وجود دارد که شورای سنجش و پذیرش دانشجو مصوب کرده که آموزش و پرورش برای درس خاصی امتحانات نهایی برگزار کند یا تعدادی از دروس را به مجموعه امتحانات نهایی اضافه کند و این وزارتخانه انجام نداده بگویند تا بتوان ادعا کرد که آموزش و پرورش برای افزایش سهم سوابق تحصیلی کوتاهی می‌کند.

سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش هر سابقه‌ای که شورای سنجش و پذیرش دانشجو تصویب کرده و درخواست تولید آن را داشته است، تولید کرده و در اختیار سازمان سنجش قرار داده است و اشکالات مطرح در این رابطه به مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو وارد است.

بیشتر بخوانید

وزیر آموزش‌وپرورش: فعلا نمی توان از حذف کنکور صحبت کرد

مبارزه نمایشی با مافیای کنکور

عمادی ادامه داد: این شورا امسال از تیرماه تاکنون سه مصوبه داشته است، در یک مصوبه گفته تأثیر سوابق تحصیلی 30 درصد قطعی، در مهرماه گفته است تأثیر سوابق تحصیلی 20 درصد قطعی و 10 درصد مثبت و اخیرا نیز اعلام کردند تأثیر سوابق تحصیلی مثبت است.

وی افزود: اینکه می‌گویند در سال 95 به قانون سنجش و پذیرش دانشجو اصلاحیه زده شده به این دلیل است که در قانون مصوب سال 92 سوابق تحصیلی بدین صورت تعریف شده بود، نمرات دروس سه سال آخر متوسطه که به صورت نهایی مطابق استانداردهای مصوب شورای عالی آموزش و پرورش تولید شده باشد و همین سه سال آخر متوسطه دارای ابهام بود و مشخص نبود که منظور کل دروس است یا خیر.

سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: امسال شورای عالی آموزش و پرورش مصوب کرده که در پایه دوازدهم تعدادی از دروس نهایی باشد و اگر شورای سنجش و پذیرش دانشجو به جز دروس پایه دوازدهم، دروس دیگری را صلاح بداند که نهایی شوند آن را به آموزش و پرورش ابلاغ کند تا به صورت نهایی برگزار کنیم. یعنی اگر مصوب کنند در پایه‌های دهم و یازدهم آموزش و پرورش موظف می‌شود تعدادی دروس را به صورت نهایی برگزار کند.

فرصت آموزشی برای کسب نمره در منطقه یک تهران با مناطق محروم برابر است

عمادی با تأکید براینکه ضریب عدالت آموزشی در نظام آموزشی نسبت به کنکور به هنجارتر است خاطرنشان کرد: دانش‌آموز برای سوابق تحصیلی باید کتاب درسی با محتوای معین را بخواند و فرصت آموزشی برای کسب نمره برای دانش آموز منطقه یک تهران با مناطق محروم برابر است. در حقیقت سوابق تحصیلی کاملا عادلانه‌تر از کنکور است.

وی عنوان کرد: زیرساخت برگزاری امتحانات نهایی در آموزش و پرورش گام به گام بهبود وضریب امنیت و دقت بالا رفته است و امسال سوالات امتحانات نهایی به صورت الکترونیک به حوزه ها ارسال می‌شود و فرآیند تصحیح برگه‌ها در دی ماه 97 به صورت الکترونیک است و از حالت دستی خارج می‌شود یعنی مصحح از پشت مانیتور برگه‌ها را تصحیح می‌کند.

همکاری مدارس با موسسات کنکور

سرپرست معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: یکی از عوامل فشار برای جلوگیری از اعمال سوابق تحصیلی مافیای کنکور است و جو روانی در فضای مجازی ایجاد می‌کنند. وقتی بنده اعلام کردم که سهم سوابق تحصیلی برای کنکور 98، 30 درصد به صورت قطعی است در فضای مجازی به من حمله شد که به جز جریان مافیا افراد دیگری نبودند.

عمادی اضافه کرد: تأثیر مثبت سوابق تحصیلی عملا به معنای حذف سهم سوابق تحصیلی در کنکور است.

وی ادامه داد: موسسات کنکور بیرون از آموزش و پرورش هستند اما مدارس برای برگزاری آزمون‌های پیشرفت تحصیلی و آمادگی کنکور با برخی موسسات همکاری داشتند و قرار است این مسئله مورد بررسی قرار بگیرد و هم اکنون کارگروهی در‌ آموزش و پرورش تشکیل شده که در حال بررسی موضوع است تا بدانیم چگونه آن را حل کنیم.