پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۹

واکنش محیط زیست به عرضه کباب گوزن و آهو در رستوران

واکنش محیط زیست به عرضه کباب گوزن و آهو در رستوران
مسئولان سازمان محیط زیست می‌گویند عرضه کباب گوزن و آهو در رستورانی در یزد غیرمجاز نیست، چون گوشت این حیوانات وحشی از واحد تکثیر و پرورش حیات وحش در اسارت یزد تهیه می‌شود که دارای مجوز و تحت نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.
کد خبر : ۴۳۸۱۲۹

انتشار تصویر منوی رستورانی که نشان می‌دهد در آنجا، کباب گوزن و آهو عرضه می شود، واکنش های متعددی را به دنبال داشته است. منتقدان می گویند به بهانه تکثیر و پرورش علفخواران وحشی حالا مردم می‌توانند چلوکباب کوبیده با گوشت گوزن و آهو هم بخورند.

به گزارش ایرنا حالا نیره پورملایی مدیرکل محیط زیست استان یزد در واکنش به این انتقادات به ایرناپلاس می گوید: درراستای اجرای مواد 1 و 6 قانون شکار و صید و آیین نامه اجرایی این قانون و ماده 8 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، دستورالعمل تکثیر و پرورش پستانداران وحشی در اسارت توسط سازمان حفاظت محیط زیست کشور تدوین و به ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها ابلاغ شده است.

تکثیر و پرورش پستاندارانی نظیر آهو، مارال و قوچ و میش امکانپذیر است

در چارچوب دستورالعمل مزبور، تکثیر و پرورش پستاندارانی نظیر آهو، مارال و قوچ و میش امکانپذیر است. برای این منظور متقاضی درخواست و طرح خود را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان تحویل می‌دهد. سپس این موضوع ابتدا در سطح اداره کل محیط زیست استان و در مرحله بعد از طریق کمیته فنی طرح های تکثیر و پرورش سازمان حفاظت محیط زیست مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت تطابق با ضوابط و مقررات محیط زیست، موافقت اصولی به نام متقاضی صادر می‌گردد.

به گفته وی موافقت اصولی صادره یک سال اعتبار دارد و دراین مدت متقاضی بایستی نسبت به تکمیل مستحدثات و اجرای طرح اقدام نماید. پس از آن طرح اجرا شده مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تطبیق عملیات اجرایی با طرح اولیه، مجوز بهره برداری صادر خواهد شد. پس از آن نیز واحد تکثیر و پرورش حیات وحش دراسارت به صورت مرتب، توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان بازدید شده و نحوه فعالیت واحد در چارچوب قوانین و دستورالعمل های مربوطه مورد پایش، نظارت و ارزیابی قرار می گیرد.

واحدهای تکثیر و پرورش در اسارت، راهبرد کاهش تهدیدهای جمعیت‌های طبیعی

پورملایی در مجموع راهبرد سازمان حفاظت محیط زیست و به تبع آن ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها در خصوص احداث واحدهای تکثیر و پرورش پستانداران وحشی دراسارت را کاهش تهدیدهای فراروی جمعیت های طبیعی گونه از طریق فراهم نمودن شرایط لازم برای تکثیر در اسارت گونه می داند.

وی در مورد عملکرد واحد مذکور در استان یزد که مورد انتقاد قرار گرفته است نیز توضیح می دهد: این واحدهای تکثیر و پرورش، بخشی از نیاز جامعه برای گوشت، پوست و شاخ را پاسخ داده و از طریق کاهش شکار غیرمجاز به حفظ جمعیت‌های طبیعی گونه کمک شایانی می کند.

علاوه بر آن، این واحدها به نوعی تامین مولد سایر واحدهای تکثیر و پرورش حیات وحش در اسارت را به عهده دارند و تقاضای جامعه برای برداشت از طبیعت را منتفی می کنند. ضمن اینکه توسعه و افزایش این واحدها، می تواند به ارتقاء فرهنگ زیست محیطی منجر شده و ضمن حساس سازی جامعه به مباحث محیط زیستی، علاقه مردم به حیات وحش را افزایش دهد.

مرکز تکثیر و پرورش حیات وحش استان یزد، هم تولید گوشت و هم جذب گردشگر

علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست نیز در مورد روند کاری تکثیر و پرورش به آنا گفته است: زمانی که ما به یک مرکز تکثیر و پرورش، مجوز پرورش 100 رأس کل، قوچ، میش، آهو و گوزن می‌دهیم براساس زاد و ولد و طرح تکثیر تعداد جمعیت افزایش پیدا می‌کند. درصورتی که تعداد وحوش به بیش از مجوز صادر شده برسد مرکز تکثیر و پرورش می‌تواند برای تعدیل و استفاده از گونه‌های پیر و ناتوان برای ادامه زیست در مجموعه آن‌ها را تعدیل کند.

به گفته وی مرکز تکثیر و پرورش می‌تواند با هماهنگی شبکه بهداشت، اداره کل محیط زیست استان و دامپزشک نسبت به تعدیل جمعیت حیات وحش خود اقدام کند و آنها را به حد نصاب برساند یا حیوانات مازاد را به مراکز تکثیر و پرورش سایر استان‌ها منتقل کرد.مرکز تکثیر و پرورش حیات وحش در کنار این به موضوع گردشگری نیز توجه کرده و توریست‌های داخلی و خارجی بسیاری از این مجموعه بازدید می‌کنند.