پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۴

نماینده مجلس: مقصر افزایش قیمت بلیت هواپیما ها شرکت های هواپیمایی نیستند

نماینده مجلس: مقصر افزایش قیمت بلیت هواپیما ها شرکت های هواپیمایی نیستند
«باید شورای عالی سه قوا به تصمیم نهایی در مورد حجم نقدینگی، ارزش پولی و ارتباط ایران با سایر کشورهای جهان برسند تا بتوان برای رونق مجدد گردشگری برنامه ریزی‌های لازم را انجام داد.»
کد خبر : ۴۲۸۲۶۹

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: «باید شورای عالی سه قوا به تصمیم نهایی در مورد حجم نقدینگی، ارزش پولی و ارتباط ایران با سایر کشورهای جهان برسند تا بتوان برای رونق مجدد گردشگری برنامه ریزی‌های لازم را انجام داد.»

به گزارش برنا  افزایش چندپله‌ای قیمت ارز موجب تحت تأثیر قراردادن بسیاری از صنایع از جمله صنعت گردشگری کشور شده است.

بالا رفتن قیمت بلیت های هواپیما، هتل و ... موجب شده که بسیاری از افراد قید مسافرت‌های پایان تابستان را بزنند .باید این نکته را در نظر گرفت که جامعه تشکیل شده از چند گروه مالی است. همانطور که نمی‌توان گروه متوسط به پایین و فقیر جامعه را نادیده گرفت؛ نمی‌توان به نیازهای دیگر گروه‌ها بی اعتنا بود. برای مثال گروه متوسط و روبه بالا چادر زدن در خیابان و پارک ها در سفرهای تفریحی شاید گزینه آخرشان باشد حال باید از مسوولان پرسید که با توجه به قیمت های اوج گرفته ؛قشر متوسط باید برای مسافرت رفتن خود چه نوع برنامه ریزی کنند تا تنها چند روز کوتاه به دور از مشغله‌های ذهنی، کارهای روزانه و دود و ترافیک شهر در کنار خانواده خود لحظه‌ای تنها زندگی کنند.

نماینده مجلس: سایه مرگ اقتصادی بر گردشگری ایران/ مقصر افزایش قیمت بلیت هواپیماها شرکت های هواپیمایی نیستند

فرودگاه امام خمینی (ره) که فرودگاه بین المللی کشور محسوب می‌شود در حال حاضر بسیار خلوت شده است .علاوه بر فرودگاه امام خمینی (ره) بسیاری از هواپیماهای فرودگاه‌های دیگر کشور با داشتن گنجایش 300 مسافر ؛ حداکثر با 20 مسافر پرواز می‌کنند و این شرایط برگرفته از قیمت سر به فلک کشیده بلیت ها است. برای مثال تنها بلیت رفت‌ و برگشت یک مسافرت کیش برای هر نفر حدود یک میلیون تومان هزینه دارد که البته باید قیمت هتل و ... را هم در نظر گرفت. اگر یک خانواده 4 نفره قصد مسافرت به کیش را داشته باشد تنها باید حدود 4 تا 5 میلیون تومان هزینه بلیت هواپیمای خود را بپردازد.

و اما به نظر می رسد با توجه به شرایط ارزی و اقتصادی اگر امکان سفر برون مرزی کمرنگ و به نوعی بی رنگ شده است باید فکری به حال شرایط مسافرت های درون مرزی مردم جامعه داشت ؛ آن هم برای مردمی که در این روزهای سخت باید کمی روحشان را از خستگی دور کرده و حالی خوش برایشان ایجاد شود اما قیمت های پروازها علی رغم دستور ویژه رئیس جمهور همچنان سربه فلک کشیده است و از سوی دیگر مراکز اقامتی گردشگری هم آنقدر گران است که چاره ای نمی ماند جز اینکه قید سفر را زد . آیا مردم ایران باید با سفر خداحافظی کنند؟ این سوال و چرایی این همه افزایش قیمت ها مباحثی بود که برای رسیدن به پاسخ آنها و راهی که برای گذر از این بحران وجود دارد با معصومه آقاپور علیشاهی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به گفت و گو پرداختیم که در ادامه می خوانید:

معصومه آقاپورعلیشاهی در گفت‌وگو با برنا، در خصوص خالی بودن فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) از گردشگر و همچنین پرواز هواپیماهای داخلی با تعداد مسافرانی بسیار اندک، گفت: «ابتدا باید تکلیف حجم نقدینگی در جامعه مشخص شود چرا که موجب تعیین ارزش حجم پولی کشور می‌شود. همچنین باید ارتباط امور بانکی ایران با بانک‌های سراسر جهان تحت شرایط خاصی تعریف شود.زمانی که تکلیف ارزش پولی کشور و نقطه تعادل ارز در کشور تعیین نشود همه صنایع و همه شرایطی که دارای پتانسیل‌های اقتصادی هستند یکی پس از دیگری دچار کما یا مرگ اقتصادی می‌شوند.»

وی با تأکید بر اینکه وضعیت گردشگری ایران دچار مرگ اقتصادی شده، افزود: «باید شورای عالی سه قوا به تصمیم نهایی در مورد حجم نقدینگی، ارزش پولی و ارتباط ایران با سایر کشورهای جهان برسند تا بتوان برای رونق مجدد گردشگری برنامه ریزی‌های لازم را انجام داد.»

آقاپورعلیشاهی در مورد خالی بودن فرودگاه امام خمینی(ره) از گردشگر، گفت: «اگر فرودگاه امام خالی از مسافر شده علت آن بالا رفتن قیمت ارز و از آن طرف قیمت بلیت است. نباید این مشکل را به گردن شرکت های هواپیمایی انداخت چرا که آن‌ها نیز باید پول را براساس یورو به کشور مقابل بپردازند. وظیفه هواپیمایی خدمات دهی به مسافران است و نمی‌توان آن را اجبار کرد که قیمت خود را در پایین‌ترین نرخ نگه دارد. قرار نیست که شرکت های هواپیمایی از جیب خودشان هم مایه بگذارند.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد پروازهای داخلی، اظهار کرد: «علت اینکه در یک هواپیمای سیصد نفره داخلی، تنها بیست مسافر هستند هم مرگ اقتصادی گردشگری است. قطعات هواپیما، نگهداری از هواپیما و ...هزینه‌های بسیاری دارد که باید آن را خارج از کشور تأمین کند. شرکت‌های هواپیمایی درحال دور زدن تحریم‌ها هستند اما مگر برای تأمین قطعات هواپیما باید هزینه را به ریال بپردازیم؟ مگر در صنایع هواپیمایی برای تولید قطعات مستقل و خودکفا هستیم؟خیر، اینگونه نیست و باید هزینه آن را تا سه برابر به یورو پرداخت کرد. باید زیرساخت‌ها اصلاح گردد تا مشکلات این چنینی هم حل شود.»