کاربران توئیتر طی ۵ روز ۱۰۰ توئیت علیه سیف منتشر کردهاند و ۱۷ درصد مخالفان نوبخت هم بیش از ۱۰ هزار دنبالکننده دارند
به گزارش روزنامه سازندگی درحالی که نمایندگان مجلس طرح استیضاح وزیراقتصاد را در دستور کار دارند ولی بررسی واکنش ها و رفتار فعالان فضای مجازی نشان میدهد که برخلاف نگاه نمایندگان مجلس، فضای توئیتر سیف رئیس کل بانک مرکزی را مقصر بحرانهای ارزی و مالی اقتصاد ایران میداند.
سازندگی برای دستیابی به آنالیز رفتارهای کاربران فضای مجازی به بررسی این فضا پرداخت. براین اساس ۷۵۷ هزار و ۵۴۹ نفر در مورد رئیس کل بانک مرکزی توئیت کردهبودند. اکثریت این توئیت ها نیز منفی و علیه او بودهاست. در سوی مقابل تنها ۷۸ هزار ۹۴۱ در مورد وزیراقتصاد توئیت کردهبودند. نکته قابل توجه اینکه یک میلیون و ۹۳۲ هزار و ۵۶۱ نفر با نام سیف توئیت کرده بودند ولی به جهت اینکه نام او با کلمه عربی «سیف» مشابه است، این توئیتها قابل ارزیابی نبود. رئیس کل بانک مرکزی ۹۸۹ هزار و ۷۴۷ واکنش داشتهاست. درحالی که اظهارنظرهای وزیر اقتصاد تنها ۹۳ هزار و ۴۲۸ واکنش به همراه داشتهاست. نکته قابل توجه اینکه حتی نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی هم مخالفان بیشتری از کرباسیان دارد به طوری که ۹۷ هزار و ۹۰۱ در توئیتر علیه او نوشتهاند.
در مورد رئیس کل بانک مرکزی ۳۰ درصد افرادی که علیه او نوشتهاند کمتر از ۱۰۰ دنبال کننده داشتهاند. ۳۷ درصد افرادی که علیه او نوشتهاند یک هزار دنبالکننده داشتهاند. ۲۵ درصد مخالفان او ۱۰ هزار فالوئر داشتهاند و ۷ درصد مخالفان او نیز نزدیک به ۱۰۰ هزار دنبالکننده داشتهاند.
در مورد نوبخت ۴۳ درصد افرادی که علیه او نوشتهاند کمتر از ۱۰۰ دنبال کننده داشتهاند. ۳۷ درصد افرادی که علیه او نوشتهاند یک هزار دنبالکننده داشتهاند. ۱۷ درصد مخالفان او ۱۰ هزار فالوئر داشتهاند و ۳ درصد مخالفان او نیز نزدیک به ۱۰۰ هزار دنبالکننده داشتهاند.
در مورد وزیر اقتصاد ۳۷ درصد افرادی که علیه او نوشتهاند کمتر از ۱۰۰ دنبالکننده داشتهاند. ۵۱ درصد کسانی که علیه او نوشتهاند کمتر از یک هزار دنبالکننده داشتهاند، ۱۱ درصد کسانی که علیه او نوشتهاند کمتر از ۱۰ هزار دنبالکننده داشتهاند و افرادی که ۱۰۰ هزار دنباله کننده داشتهاند یک درصد مخالف او بودهاند.
بیش از ۷۰ درصد محورهای استیضاح وزیراقتصاد در مجلس، مربوط به عملکرد رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی است. سخنگوی فراکسیون مبارزه با فساد مجلس نیز به صراحت اعلام کرده که محدودیت قانونی مجلس برای استیضاح رئیس کل بانک مرکزی موجب شده تا آنها کرباسیان را قربانی سیف کنند. این اقدام در شرایطی از سوی مجلس صورت میگیرد که حوزه مسولیتهای کرباسیان مربوط به فضای کسبوکار میشود که در این مورد وزارت اقتصاد طی چهار ماهه گذشته دوبار از سوی مقام معظم رهبری مورد تقدیر قرار گرفتهاست.
این بررسیها تایید میکند که حتی نظر بخشخصوصی کشور هم در مورد سه نهاد اقتصادی مورد بررسی تاکید بر تغییر در بانک مرکزی و سازمان مدیرت و برنامهریزی دارد. در نظرسنجی بخشخصوصی وزارت اقتصاد به جهت اقدامات اصلاحی در فضای کسبوکار رتبه دوم را محبوبیت در اختیار داشت. با این حال به نظر میرسد که نمایندگان مجلس اعتقاد دیگری دارند. نکته قابل توجه در مورد استیضاح وزیراقتصاد به مخالفان او مربوط است به طوری که طراحان سوال هیچکدام از کمیسیون اقتصادی مجلس نیستند. حاجی دلیگانی به عنوان طراح سوال از وزیراقتصاد یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس و عضو کمیسیون برنامه و بودجه است. این کمیسیون تنها در فصل ارائه بودجه فعال است. امیرخجسته دیگر نماینده پیگیر استیضاح وزیراقتصاد هم عضو کمیسیون سیاست داخلی مجلس و نماینده اصولگراست.