محمد حسن علمداری با اشاره به اینکه این تغییر سیاستها به منظور حرفهای سازی و سیاست اعتباری هوشمند است، افزود: تامین مالی در این تغییرات با اولویت بافت فرسوده، تقویت توان مالی تقاضای مسکن همزمان با تولید آن، اولویت در تامین مالی واحدهای میان متراژ و نزدیک شدن به الگوی مسکن است.
به گزارش خبرآنلاین، وی استفاده از ظرفیت بازار سرمایه را در تامین مالی ساخت مسکن را از دیگر تغییرات اعمال شده دانست و گفت: حمایت از کیفیت ساخت و ساز و کاهش مصرف انرژی، حمایت از فعالان و سازندگان حرفهای بخش مسکن، نوین سازی و استفاده از فناوریهای نوین اهداف ایجاد تغییرات در پرداخت وام مسکن است.
مدیر امور اعتباری بانک مسکن با اشاره به اینکه وامهای مسکن سیاست تشویقی خواهند داشت، افزود: در پرداخت وام مسکن سیاستها به سمت حذف غیر حرفهای هاست.
علمداری خط قرمز سیاستهای بانک مسکن را در سال 97 ممانعت از ورود به بازار واحدهای لوکس و بزرگ متراژ دانست و گفت: علت ناتوانی مردم در خرید مسکن متناسب نبودن خانههای ساخته شده با نیاز مردم است به همین دلیل با وجود 2 میلیون و 500 هزار خانه خالی بیش 3 میلیون تقاضا در بازار وجود دارد که خانههای خالی قابل خرید برای مردم نیست.
وی با اشاره به اعمال سیاستهای تشویقی وام مسکن برای انبوه سازان حرفهای افزود: سقف تسهیلات این افراد بیشتر از سقف تسهیلات عادی خواهد بود همچنین در صورت استفاده از فناوریهای نوین حتی در دوران ساخت یک درصد نرخ سود را کاهش خواهیم داد.
مدیر امور اعتباری بانک مسکن جامعه هدف بانک مسکن را افراد میان درآمد اعلام کرد و گفت: به همین دلیل سیاست ما برای افرادی است که در منطقه ساخت، متراژ و قیمت مسکنهای ساخته شده نیاز مصرف کننده و توان پرداخت آن را در نظر گرفته است.
علمداری با اشاره به اینکه 400 هزار نفر در صندوق پس انداز یکم بانک مسکن عضو هستند، افزود: درصورت ساخت واحدهای میان متراژ 50 تا 60 درصد نیاز تعدیل خواهد شد و این درحالیست که واحدهای بزرگ فقط 20 درصد نیاز را تامین میکنند.