پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۳

قصه «رهایم نکن» پیش از این در چه سریال‌هایی تکرار شده است؟

قصه «رهایم نکن» پیش از این در چه سریال‌هایی تکرار شده است؟
با نگاهی اجمالی به سریال‌های تلویزیونی شاهد تعدد سریال‌هایی هستیم که هر کدام بی واسطه و با واسطه به موضوع ارث و میراث پرداختند.
کد خبر : ۴۱۷۴۰۰

اینکه همه افراد در زندگیشان بالاخره یک بار با موضوع ارث و میراث درگیر بودند را نمی‌توان نادیده گرفت و این را هم نباید از یاد برد که این موضوع یکی از موضوع‌هایی است که می‌تواند بسیاری از مردم را با خود درگیر و حتی همراه کند. از همین رو در این سالها بسیاری از سازندگان سریال‌های تلویزیونی بر آن شدند تا سوژه اصلی سریالشان را حول ارث و میراث بچرخانند. در این گزارش و با پخش سریال «رهایم نکن» در این شب‌ها بنا داریم تا سریال‌هایی که با واسطه و بی واسطه در این سالهای اخیر به این موضوع پرداخته‌اند را مرور کنیم. 

 

** رهایم نکن، سوژه تکراری که بارها دستمایه قرار گرفته است

این شب‌ها سریال رمضانی رهایم نکن به کارگردانی محمد مهدی عسگرپور، از شبکه سه سیما پخش می‌شود که سوژه کلی آن درباره تقسیم ارث و میراثی است که سالها دست برادر بزرگتر بوده و او بدون اطلاع دیگر ورثه، تمام دارایی پدرش را برای خود خرج کرده است. اما به یکباره و قبل از سفر به مکه و پاکسازی اموالش، عذاب وجدان نمی‌گذارد تا سکوت کند و به خواهر و برادرش می‌گوید. موضوع ارث و میراث سوژه جدیدی آنهم در ماه رمضان نیست و تا به حال در طرق مختلف به این سریال پرداخته شده است. 

** «هشت و نیم دقیقه» داستان عدم تعلق ارث به پسری که قبل از پدر فوت کند

علاوه بر اینکه چنین سوژه‌هایی بین مردم عمومیت دارد و پتانسیل بالایی هم در جذب مخاطبان دارد، در بخش‌هایی شاید بتواند اطلاعات عمومی افراد را درباره موضوع مورد نظر بالا ببرد. یکی از همین سریال‌ها «هشت و نیم دقیقه» بود که به کارگردانی شهرام شاه حسینی سال 95 تولید و پخش شد. «هشت و نیم دقیقه» موضوعی را برای اولین بار در سریال‌های تلویزیونی بیان کرد که تا قبل از آن غالب افراد از آن اطلاعی نداشتند. در یکی از قوانین ورثه آمده است: پسری که قبل از پدر فوت کند، هیچگونه ارثی به خانواده و بازماندگانش تعلق نمی‌گیرد. قصه این سریال هم پیرامون زنی با نام یکتا بود که پس از مرگ همسر و پدر همسرش در یک تصادف رانندگی، به‌واسطه توطئه‌ای در شرایط نامناسب مالی قرار می‌گیرند و این زن برای گرفتن حق خود اقداماتی انجام می‌دهد. شبنم قلی خانی، پژمان بازغی، سام درخشانی، بهرنگ علوی از بازیگران این سریال بودند.

** «نفس گرم» و ارثیه‌ای که باید بین دو خانواده تقسیم می‌شد

خط اصلی قصه پیرامون خانم جلسه‌ای به نام ملیحه مختاریان بود که طی حضورش در جلسه‌ها و زندگی شخصی اتفاقاتی برایش می‌افتاد. او شوهرش مرتضی نداف را در تصادفی از دست داد و بعد از آن، متوجه شد که شوهرش زن دیگری هم داشته که باردار هم هست. در ادامه و کشاکش داستان مخاطب با تقسیم ارث بین فرزند این زن با فرزندان زن اول مواجه خواهد شد که هر کدام بنا به موضعی که دارند در پی بدست آوردن ارثیه‌شان بودند. مرجانه گلچین، حامد کمیلی، سیما تیرانداز، محمود پاک نیت، رویا تیموریان و ... از بازیگران این مجموعه تلویزیونی بودند.  

 

** «سایه‌بان» ؛ ازدواجی برای نگه‌داشتن ارثیه!

سایه بان عنوان اولین مجموعه تلویزیونی بود که برادران محمودی پس از تجربه‌های موفق سینمایی‌شان ساختند. درست است که این سریال قصه رفاقت بین سعید و سهراب دو دوست صمیمی از بچگی تا کنون بود، اما قصه‌های کوچکی هم داشت. یکی از این قصه‌ها به زندگی خواهر سهراب ارتباط پیدا می‌کرد و آن هم آشنایی او با پسری در مزون خیاطی بود. اتفاقاتی که در زندگی مادر و پدر این پسر افتاد ربط مستقیم به موضوع ارث و میراث داشت و او برای به دست آوردن ارثیه خانوادگی مادرش مجبور شد برخلاف میل باطنی خود به ازدواج با دختر دایی‌اش که او را هم دوست نداشت، تن دهد تا مال و ثروت را در خانواده خود نگه دارد. امین تارخ، محمدرضا غفاری، هستی مهدوی، مجتبی پیرزاده،‌محمد ولی زادگان،‌ کامران تفتی و ... در سایه‌بان بازی کردند.

 

** «پرده نشین»؛ سفری به ایران برای گرفتن ارثیه!

این سریال به کارگردانی بهروز شعیبی در دهه دوم ماه صفر از شبکه یک سیما پخش شد. هدی با بازی ویشکا آسایش پس از سال‌ها برای دریافت ارثیه پدری به ایران می‌آید، اما اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی‌ای رخ می‌دهد که زندگی او را تغییر می‌دهد. او در این بازگشت با دخترش که سالها از او دور بوده آشنا می‌شودو ماجرایی در ادامه داستان رقم می‌خورد. آتیلا پسیانی،‌ حامد کمیلی، ویشکا آسایش، سارا بهرامی و ... بازیگران پرده نشین بودند.

** «ورثه آقای نیکبخت»، قصه‌ای که از نامش پیداست

آقای نیکبخت قرار است ارث و میراث خود را بین وراثش تقسیم کند، اما در این بین اتفاقات زیادی رخ می‌دهد که بار کمدی سریال را تامین می‌کند. محمدرضا شریفی نیا، زهرا مجابی، سروش خلیلی، داوود رشیدی، رضا فیاضی و اکبر رحمتی از بازیگران این سریال کمدی بودند. این سریال در سال 78 به کارگردانی مرضیه برومند از شبکه یک سیما پخش شد.

**«بزنگاه»؛ تقسیم یک نانوایی و یک خانه

این سریال طنز ماه رمضانی به کارگردانی رضا عطاران نیز در بستر تقسیم ارثیه‌ای بود که باید بین خواهر و برادرها قسمت می‌شد. نادر مردی معتاد بود که بعد از فوت پدرش و سر تقسیم ارثیه با بهجت خواهر و صابر بردارش به اختلاف می‌خوردند. این ارثیه یک نانوایی و یک خانه بود که باید بین این چند فرزند به تساوی قسمت می‌شد. مرجانه گلچین، حمید لولایی، رضا عطاران، علی صادقی، غلامرضا نیکخواه و ... در این سریال بازی می‌کردند.

 

** میوه ممنوعه و تقسیم اموال حاج یونس

حاج یونس در برهه‌ای از زندگی قرار می‌گیرد که می‌خواهد مال و اموالش را بین فرزندان تقسیم کند، اما از آنجایی که در میانسالی عاشق دختری جوان شده می‌خواهد بخشی از این مال را برای ازدواج مجدد خود نگه دارد که با مخالفت فرزندانش مواجه می‌شود. درونمایه اصلی این سریال، درباره اتفاقاتی غیر منتظره برای حاج یونس بود.

این سریال به کارگردانی حسن فتحی و با بازی علی نصیریان، هانیه توسلی، امیر جعفریف گوهر خیراندیش و ... در ماه رمضان سال 86 از شبکه دو سیما پخش شد. 

** «شمس العماره» و وسوسه بدست آوردن عمارتی در ازای ازدواج!

پیش از ساخته شدن سر در باغ ملی، شمس العماره نماد شهر تهران بود و حالا نام عمارتی بزرگ در شمالی‌ترین نقطه تهران است که اتفاقا لوکیشن اصلی سریالی خانوادگی هم بود. این سریال به کارگردانی سامان مقدم در سال 88 از شبکه دو سیما پخش شد.

داستان شمس العماره زندگی لیلا را نشان می‌داد که خواهان ادامه تحصیل در خارج از کشور بود، اما طبق وصیت پدرش اگر با یکی از 12 نفری که در وصیت نامه بود ازدواج می‌کرد می‌توانست صاحب عمارت شمس العماره شود و تعلق گرفتن این عمارت لیلا را به سمت راه دادن هر کدام از این 12 خواستگار ترغیب کرد. هانیه توسلی، فرهاد آئیش، رویا تیموریان، مهرانه مهین ترابی و ... در شمس العماره بازی کردند.

** دودکش و قالیشویی که ارثیه بود

ماجرای دو خانواده ساده و معمولی که بنا به شرایطی که دارند در قالیشویی زندگی می‌کنند، داستان اصلی این سریال را شامل می‌شد. با گذشت زمان کاشف به عمل می‌آید که فیروز مشتاق یا همان مدیر قالیشویی مشتاق، در گذشته قالیشویی را به خاطر بدهی که داشته فروخته و هیچکدام از وراث (خواهر و برادرش) از این ماجرا اطلاعی ندارند. هومن برق نورد، بهنام تشکر، سیما تیر انداز، نگار عابدی، الناز حبیبی از بازیگران این سریال به کارگردانی محمدحسین لطیفی بودند. 

 

** مدینه و ارثی که با نزول تباه شد

جهان (آتیلا پسیانی) قبل از مرگش کارخانه‌ای که تمام دارایی‌اش بود را به نام تنها فرزندش بهمن (مهرداد صدیقیان) کرد و بعد از اینکه در دریا غرق شد، کارخانه به دست بهمن افتاد. او هم برای خریدن سهم کارخانه شریکشان عبدی (مهدی سلطانی) پول نزول کرد، اما با مخالفت عبدی به علت بدهی دارایی‌شان را از دست می‌دهند و نزول زندگیشان را نابود می‌کند. مهدی سلطانی، آتیلا پسیانی، شبنم مقدمی، پریوش نظریه و ...  در این سریال به کارگردانی سیروس مقدم و نویسندگی سعید نعمت اله بازی کردند.

 

** ترانه مادری و ارث دو برادر

داستان دو برادری بود که بعد از سالها دوری بنا به شرایط خانوادگیشان همدیگر را پیدا کرده بودند و بدون اینکه بدانند با یکدیگر برادرند، رفیق هم شده بودند. مسبب این سالها دوری، دایی و خاله آنها بودند که هر کدام سرپرستی یکی از این دو را به عهده داشتند. داستان از جایی شروع شد که فرخ دایی در صدد بدست آوردن خانه‌ای شد که ارثیه این دو پسر بود. دانیال حکیمی، هما روستا، محسن افشانی، سیاوش خیرابی و ... از بازیگران این سریال به کارگردانی حسین سهیلی زاده بودند. 

** «پرستاران» و قصه ارثی که رد قتلی را بر جای گذاشت

پرستاران به کارگردانی علیرضا افخمی علاوه بر یک قصه واحد که همان اتفاق‌های داخل بیمارستان بود، از خرده قصه‌‌هایی نیز تشکیل شده بود. یکی از این خرده قصه‌ها که به زندگی یکی از پرستارها می‌پرداخت، ربطی مستقیم با موضوع ارث و میراث داشت. محمد عزتی با بازی محمد عمرانی کارخانه دار متمول و پدر محبوبه عزتی با بازی فریبا نادری بود که یکی از پرستارهای بیمارستان بود. صاحب کارخانه دو دختر و یک داماد به نام شهروز صولتی داشت و برای رسیدن به اموال پدر زن، یکی از عاملان فوت او شد.

منبع: فارس