هفته گذشته پس از انصراف سه گزینه از ۷ نامزد شهرداری رقابت میان چهار نفر یعنی آقایان پیروز حناچی، سمیع الله حسینی مکارم، محمدعلی افشانی و سیدمحمود حسینی برگزار شد. در نهایت مکارم و افشانی به دور نهایی راه یافتند. این عبور از سد رای شورای شهر، اما به مذاق برخی از اعضای شورای که بر روی پیروز حناچی نظر داشتند خوش نیامد و نارضایتی خود را نیز در فضای مجازی ابراز کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، به هر حال در دور جدید انتخاب شهردار که تا ساعاتی دیگر و به احتمال زیاد شهردار انتخاب خواهد شد، چالش جدیدی به نام رای سفید مطرح شده است. بر اساس برخی از گزارشها تعدادی از اعضای شورای شهر برای نشان دادن نارضایتی خود نسبت به دو گزینه باقیمانده قصد دارند تا در گلدان رای سفید بیاندازند. این امر بدان معناست که ممکن است شهردار تهران نتواند با ۵۰ درصد آرا انتخاب شود و فرآیند انتخاباتی همچنان ادامه پیدا کند.
محمدعلی افشانی از اعضای مرکزی حزب اعتماد ملی و مورد وثوق چند عضو این حزب در شوراست و سمیع الله مکارم نیز سعی کرده تا با دادن امتیازاتی مانند اعلام قائم مقامی پیروز حناچی، نظر اعضای شورا را جذب کند. ولی به نظر میرسد این لابیها و یارکشیها در آخرین ساعات نتوانسته نظر برخی از اعضا را جذب کند.
در همین زمینه محمدجواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر نسبت به عواقب زدن زیر میز در توئیتی به شورای شهر هشدار داده است: «انتظار اکثریت جامعه و نخبگان در گفتگوها و پیام هایشان سرعت در تصمیم گیرى و پایان دوره انتقالى است، دادن راى سفید اگر به قصد زدن زیر میز انجام شود، قابل دفاع و توجیه نخواهد بود و یک خودزنى آشکار و برگشت ناپذیر به شمار میرود!» حق شناس از اعضای حزب اعتماد ملی طرفدار شهردار شدن افشانی است و به نظر میرسد منظور وی از زدن زیر میز توافقاتی باشد که قرار است بر اساس آن ائتلافی از کارگزاران و اعتماد ملی به افشانی رای دهند و گویا اعضای حزب اتحاد ملت به دنبال برهم زدن این بازی با رای سفید باشند.
از سوی دیگر محمدعلیخانی، عضو کمیسیون حمل و نقل شورای شهر شب گذشته در واکنش به ادعای حق شناس اعلام کرد: «هیچ یک از اعضای شورا به دنبال زدن زیر میز و بر هم زدن بازی نیست. ما فردا به گزینه نهایی رای خواهیم داد.»
پیش از این نیز در فرآیند انتخاب شهردار در هفته گذشته حجت نظری، جوانترین عضو شورای شهر و عضو حزب اعتماد ملی از پشت پردههایی سخن گفته بود که براساس آن برخی قصد دارند تا بازی انتخاب شهردار را برهم بزنند و گزینهای غیر از ۷ نفر نامزد نهایی را وارد گود رقابتها کنند. امری که در هفته جاری نیز بحث بر سر آن صورت گرفته و گویا قرار نیست شهردار از میان دو نفر باقیمانده انتخاب شود. هرچند مجید فراهانی، دیگر عضو شورای شهر در اظهارنظری درباره این رویه اعلام بی اطلاعی کرده است: «از پشت پرده اطلاعی ندارم، اما قطعاًشهردار از گزینههای موجودآقایان افشانی ویا حسینی مکارم انتخاب میشود.»
به هر حال آنچه در کورس رقابت انتخاب شهردار در شورای شهر میگذرد، عدم اجماع و انسجام اعضای شورای شهر به مانند دور نخست انتخاب شهردار در مردادماه سال ۹۶ است. جاییکه محمدعلی نجفی در اجماع تمامی گروهها توانست ۲۱ رای شورا را کسب کند، هرچند در ادامه عملکرد وی باعث انشقاق و بروز تدریجی انتقادات از درون شورای شهر و جبهه اصلاح طلبان علیه وی شد. در دور جدید انتخاب شهردار سهم خواهیها و نارضایتیها صراحتا از سوی گروههای اصلاح طلب و اعضای شورای شهر عریان اعلام میشود و همین موضوع میتواند حتی در صورت انتخاب شهردار، ادامه فعالیت وی در شهرداری را با چالشهای بسیاری همراه سازد.
بازی انتخاب شهردار با رای سفید
زمزمههایی مبنی بر عدم رضایت برخی از اعضای شورای شهر از دو نامزد کنونی شهرداری شنیده میشد که این چالش وارد فاز جدیدی شده و ممکن است انتخاب مدیر آینده تهران را با پیچیدگیهایی همراه سازد.