پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۴
غذاهای کمکی به نوزاد بعد از شش ماهگی

۵ نوع از بهترین غذاهای کمکی برای نوزادان

سعی کنید در هنگام پختن عدس و یا انواع نخود و لوبیا، درون آن‌ها مقداری سیب زمینی نیز بریزید تا به نوزادتان کمک کند تا آهن بیشتری جذب کند. ریختن مقداری سبزی درون این مواد غذایی می‌تواند به کودکان کمک کند تا آهن بیشتری جذب کنند. بهتر است به جای استفاده از کنسرو لوبیای و یا هر ماده غذایی دیگر، مواد تازه پخته شده را در اختیار شان قرار دهید.
کد خبر : ۴۱۲۸۲۸

همانطور که می‌دانید نوزادان پس از سن ۶ ماهگی قادر خواهند بود تا غذاهای کمکی بخورند. از این روی والدین سعی می‌کنند که بهترین غذاها را هر چند کم در اختیار کودک‌شان قرار دهند. وقتی شما به فرزندتان غذای کمکی می‌دهید بدن او را آماده می‌کنید تا خودش را با غذاهایی غیر از شیر مادر عادت دهد. این کار در آینده به نفع نوزاد خواهد بود. درست است که شیر مادر یک غذای کامل است اما دلیل نمی‌شود که کودکان تا سن بزرگ سالی از این ماده غذایی مغذی استفاده کنند. وقتی کودکان رشد می‌کنند، علاوه بر شیر به دیگر مواد غذایی نیاز دارند. از این رو والدین پس از شش ماهگی باید به کودک‌شان غذای کمکی بدهند. همان طور که می دانید کودکان قادر نیستند مثل ما از غذا استفاده کنند. بنابراین شما باید دقت کنید که در سنین کم غذاهایی را در اختیارشان قرار دهید که توانایی خوردن و جذب آن را داشته باشند.

به گزارش فردا، وقتی کودکان به انواع غذاهای مغذی و مختلف عادت می‌کنند، کم کم می‌توانید آن‌ها را از شیر مادر جدا کنید. این کار به نفع شما و آن‌ها خواهد بود.

 

۵ نوع از بهترین غذاهای کمکی برای دوران نوزادی

 

شما با در اختیار قرار دادن انواع غذاها به نوزادان، می‌توانید مطمئن باشید که انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز آن‌ها برای رشد در اختیارشان قرار می‌گیرد. این کار می‌تواند زمینه ساز یک عادت غذایی سالم برای تمام عمرش باشد. شاید تغذیه نوزادان یکی از دغدغه‌های والدین باشد، به همین منظور در ادامه این مطلب شما را با پنج نوع مواد غذایی مغذی و سالم آشنا می‌کنیم که می‌توانند جزء بهترین غذاها برای نوزادان در حال رشد باشند.

سبزیجات

شما می‌توانید از انواع سبزیجات متنوع و مغذی برای رژیم غذایی کودکتان استفاده کنید. البته باید توجه داشته باشید که هر نوع سبزی مناسب کودکان نیست. آماده سازی سبزیجان برای مصرف کودکان، کاری بسیار مهم است. بسیاری از نوزادان قادر نیستند تا سبزیجات خام را به خوبی جذب کنند. از این رو لازم است شما سبزیجات را درون سوپ خوب بپزید و سپس در اختیار کودکان قرار دهید. وقتی شما نوزادتان را به خوردن انواع سبزیجات عادت می‌دهید، سیستم گوارشی او به چنین غذاهایی به مرور زمان عادت می‌کند. از آن‌جایی که سبزیجات دارای انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر هستند، بی‌شک می‌توانند در سبد غذایی نوزادتان قرار بگیرند، یکی دیگر از نکات جالب توجه درباره سبزیجات مختلف این است که آن‌ها تنوع رنگی بسیار جالبی دارند و از آنجایی که کودکان و نوزادان به چنین تنوع رنگی واکنش مثبت نشان می‌دهند، سبزیجات می‌توانند یک گزینه مناسب و جذاب برای آن‌ها باشند. والدین نباید از یاد ببرند که مصرف مواد غذایی بر پایه سبزیجات می‌تواند در بلند مدت نوزادتان را از ابتلاء به انواع بیماری‌ها حفظ کنند.

سعی کنید خوراندن انواع سبزیجات به نوزاد را در سنینی شروع کنید که وی قادر به جذب آن‌ها باشد و با خوردن مواد غذایی جدید دچار سوء هاضمه نشود. البته هر کودکی در یک رنج سنی خاص می‌تواند خوردن غذاهای کمکی را شروع کند. یادتان نرود به هیچ وجه سبزیجات خام را برای نوازادان کم سن و سال خود در نظر نگیرید. چرا که جذب مواد خام برای نوزادان بسیار سخت از مواد غذایی پخته شده است. در بیشتر موارد وقتی شما به نوزادتان مواد غذایی بر پایه سبزیجات می‌دهید، ممکن است قبول نکند و یا با حالتی به شما بفهماند که مایل به خوردن چنین غذایی نیست. این عمل دلیل نمی‌شود که چنین غذایی به ضرر او است. چرا که طعم مزه جدید ممکن است او را شگفت زده کند. از این رو میلی به خوردن غذایی به جز شیر مادر، از خود نشان نمی‌دهد. پس قبول نکردن غذای جدید توسط نوزادان را نشانه بی‌میلی او نگذارید، چرا که تا کودک به غذای جدید عادت کند، چند روزی زمان می‌برد؛ این امر کاملا طبیعی است.

برخی سبزیجات همچون کلم پر از مواد مغذی هستند اما به خاطر طعم و بوی تندی که دارند، ممکن است باعث شوند تا نوزادان میلی به خوردن آنها نداشته باشند. وقتی کودک شما در مقابل خوردن چنین سبزیجاتی مقاومت می‌کند؛ کمی صبور باشید تا وی به طعم چنین غذاهایی عادت کند. سعی کنید چنین موادی را از سبد غذایی نوزادتان حذف کنید و پس از یک مدت کوتاه دوباره امتحان کنید. اما اگر این کار را چندین بار آزمایش کردید و با واکنش منفی کودک‌تان روبه‌رو شدید، دیگر پا فشاری نکنید اما به دنبال یک جانشین مناسب باشید تا کودک‌تان از خوردن سبزیجات محروم نشود. البته شما می‌توانید کودکان را با سبزیجات شاداب‌تر و یا شیرین‌تر ترغیب کنید تا به خوردن سبزیجات روی خوش نشان دهند. این کار به نفع‌شان خواهد بود. سعی کنید مواد غذایی همچون سبزیجات را در اندازه‌های کوچک ببرید و سپس در اختیار کودکتان قرار دهید. شاید اندازه کوچک سبزیجات باعث شود میل به خوردن در آنها بالاتر برود.

ماهی

وقتی نوزادان شش ماه از دروان بلوغ خود را پشت سر بگذرانند، توانایی این را دارند که با انواع غذاهای سالم روبه‌رو شوند و والدین می‌توانند غذای‌های سالم را به عنوان غذای کمکی در اختیارشان قرار دهند. یکی از غذاهایی که می‌تواند جانشین خوبی برای کودکان باشد ماهی است. گوشت ماهی منبع عالی از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. همچنین اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی، به خصوص ماهی‌هایی مانند ماهی آزاد و ماهی خال خالی که یکی از انواع ماهی‌های تن است، برای رشد مغز کودک بسیار اهمیت دارند.

وقتی که تصمیم گرفتید ماهی را به عنوان یک غذای کمکی برای نوزادتان در نظر بگیرید، باید مواردی را حتما رعایت کنید. در ابتدا سعی کنید ماهی را به خوبی بپزید از سرخ کردن آن اجتناب کنید و سپس پوست و استخوان‌های آن را به خوبی جدا کنید؛ چرا که وجود استخوان در غذای بچه می‌تواند بسیار خطرناک باشد. این مورد را حتما جدی بگیرید. البته توجه داشته باشید که برخی از انواع ماهی‌ها درونشان جیوه وجود دارد. این ماده سمی می‌تواند در سیستم رشد و سیستم اعصاب کودکان اختلال ایجاد کند. ماهی‌هایی همچون Shark، swordfish و marlin که از درصدی جیوه برخوردار هستند را به هیچ وجه در سبد غذایی نوزادان قرار ندهید. نگران نباشید که نوزادتان با مصرف ماهی دچار آلرژی شود، چرا که شواهدی دال بر اینکه خوردن ماهی توسط نوزاد باعث ایجاد آلرژی می‌شود وجود ندارد.

مرغ و گوشت قرمز

همانطور که می‌دانید گوشت منبع عالی پروتئین و مواد مغذی مانند آهن و روی است. همچنین این مواده غذایی به مقدار کمی ویتامین D نیز دارد. وقتی نوزادان به سن ۶ الی ۷ ماهگی می‌رسند، ذخیره آهن آن‌ها که در زمان بارداری توسط مادر به آن‌ها رسیده بود رو به اتمام می‌رود، بنابراین بسیار مهم است که شما مواد غذایی دارای آهن را در اختیارشان قرار دهید. وقتی شما تکه‌های میوه و سبزیجات را در اختیار نوزادتان قرار می‌دهید، دیگر فصل آن رسیده است که آنها را با مرغ و یا گوشت پخته شده آشنا کنید. یادتان نرود مرغ و گوشت خوب پخته شده یک مخلوط عالی برای کودک شما خواهد بود. سعی کنید برای شروع، نوزادتان را به خوردن مرغ پخته شده عادت دهید. سپس گوشت قرمز را وارد چرخه غذایی او کنید. گوشت گوسفند و گوشت گاو می‌تواند گزینه‌های مناسبی برای گوشت قرمز باشند. والدین باید دقت داشته باشند گوشتی که در اختیار نوزادان قرار می‌گیرد به اندازه کافی پخته شده باشد و در اندازه‌های خیلی کوچک و له شده در اختیارشان قرار گیرد.

انواع لوبیا

خانواده لوبیاها می‌توانند منبع خوبی از پروتئین و آهن باشند. این مواد غذایی به راحتی پخته می‌شوند و می‌توانند جایگزین مناسبی برای گوشت و ماهی نیز باشند. اگر شما دوست دارید که کودک‌تان را با رژیم گیاه خواری عادت دهید، سعی کنید دو وعده در روز از انواع لوبیا را برای و کودکتان در نظر بگیرید. عدس، نخود و دیگر لوبیاها سرشار از مواد مغذی هستند. بنابراین می‌توان روی ارزش غذایی آن‌ها حساب کرد. البته تخم مرغ نیز جایگزین مناسبی برای تامین پروتئین مورد نیاز برای نوزادان است که می‌توان آن را در سبد غذایی نوزادان قرار داد. سعی کنید در هنگام پختن عدس و یا انواع نخود و لوبیا، درون آن‌ها مقداری سیب زمینی نیز بریزید تا به نوزادتان کمک کند تا آهن بیشتری جذب کند. ریختن مقداری سبزی درون این مواد غذایی می‌تواند به کودکان کمک کند تا آهن بیشتری جذب کنند. بهتر است به جای استفاده از کنسرو لوبیای و یا هر ماده غذایی دیگر، مواد تازه پخته شده را در اختیار شان قرار دهید.

شیر

اگر چه ممکن است که شما برای نوزادتان غذاهای کمکی در نظر گرفته باشید اما مصرف شیر در دوران نوزادی همچنان در اولویت قرار دارد. چرا که این نوشیدنی منبع خوب از کلسیم و سایر مواد مغذی است. وقتی شما به نوزادتان غذای کمکی می‌دهید، ابتدا باید از یک قاشق چای‌خوری شورع کنید و پس از گذشت زمان تعداد مصرف مواد غذایی جامد را گسترش دهید. در چنین شرایطی نوزادان بیشتر مواد مغذی خود را از شیر مادر دریافت می‌کنند. بنابراین تا کودکان به یک سالگی برسند، باید شیر مادر در اولویت تمام غذاها باشد تا کودک دچار مشکلات دستگاه گوارش نشود. یادتان نرود شما پس از گذشت یک سال از سن نوزادتان می‌توانید شیر گاو و یا گوسفند را در رژیم غذایی فرزندان لحاظ کنید. شما می‌توانید پس از گذشت یک سال سه وعده شیر در طول شبانه روز برای فرزندتان در نظر داشته باشید. والدین باید به این نکته توجه داشته باشند وقتی که به نوزادشان غذای کمکی می‌دهند، اگر تغییراتی در او مشاهده کردند که غیر طبیعی باشد، حتما با پزشک کودک خود مشورت کنند. شاید فرزندشان به یک ماده غذایی خاص حساسیت داشته باشد.