پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۷

بیماری نجفی «بهانه» بود

دبیرکل اتحاد ملت با اشاره به دلیل استعفای نجفی از شهرداری تهران گفت:اگرچه بیماری وجود دارد ولی عامل اصلی چیز دیگری است و بیماری «بهانه» شده است.
کد خبر : ۴۱۰۹۶۱

چندی پیش خبری مبنی بر برگزاری جلسه اعضای حزب اتحاد ملت و کارگزاران سازندگی با میزبانی عبدالله نوری منتشر شد اما جزئیات چندانی از جلسه مطرح نشده بود. تا اینکه علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت طی گفتگویی با روزنامه شرق به جزئیات مطرح شده در این جلسه پرداخت.

به گزارش مهر شکوری راد در مورد گلایه های حزب کارگزاران سازندگی از محمدعلی نجفی گفت: با اینکه آقای نجفی در گذشته عضو کارگزاران بود، در جایگاه شهردار، هیچ گرایشی به کارگزاران از خود بروز نداد. همین می‌توانست باعث گله گذاری شود؛ مشورت‌ها به اندازه‌ای که انتظار می‌رفت نبود.

وی در ادامه با بیان اینکه نجفی وقتی به‌عنوان شهردار انتخاب شد، تقریبا ارتباطات قبلی خود را به مقدار زیادی گسست، گفت: در چند ماه اول، ما هم به آقای نجفی دسترسی نداشتیم که بدانیم در فکر او چه می‌گذشت، چه‌کار می‌خواهد بکند و انتصابات خود را چطور می‌خواهد پیش‌ ببرد. به‌نظر می‌رسید که آقای نجفی عامدانه نوعی قطع رابطه کرده بود.

این فعال اصلاح طلب در بخش دیگری از این گفتگو در مورد «جمع مشورتی» نجفی که با عنوان «اتاق فکر» فعالیت می کردند، گفت: نجفی بعد از دو، سه ماه یک جمع مشورتی راه انداخت که هم اتحاد، هم کارگزاران، هم اعتماد ملی و هم طیف‌های دیگر در آن بودند. این جمع مشورتی، خارج از شورا بودند. اینها «اتاق فکر» آقای نجفی- قبل از شهردارشدن- بودند که بیشتر در رابطه با کارهای دولت و مسائل انتخابات ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کرد و آن را آقای نجفی برای دو، سه ماه متوقف کرده بود. بعد از دو، سه ماه دوباره آن را با همان ترکیب سابق راه‌اندازی کرد. بعد از راه‌اندازی آن «اتاق فکر» ما یک مقدار بیشتر با آن‌چیزی که در ذهن آقای نجفی می‌گذشت، آشنا شدیم اما آقای نجفی به صورت مستقل کار می‌کرد.

شکوری راد در مورد اختلاف کارگزاران و اتحاد ملت در مورد نجفی گفت: کارگزاران می‌خواستند بگویند بیماری پررنگ‌ترین مشکل است و دائما هم این را می‌گفتند. حزب اتحاد اما می‌گفت اگرچه بیماری وجود دارد ولی عامل اصلی چیز دیگری است و بیماری بهانه شده است. این شد منشأ اختلاف اتحاد و کارگزاران. اتحاد از استعفا ابراز نگرانی می‌کرد، کارگزاران از استعفا استقبال می‌کرد.

وی در ادامه، درباره «وساطت» عبدالله نوری میان اختلافات دو حزب گفت: خدمت ایشان(نوری) رسیدم و دیدم که نگران‌اند. البته خیلی دقیق نمی‌دانستند که قضیه چیست ولی نگران بودند. من ماجرا را به ایشان توضیح دادم و از ایشان خواستم که واسطه شوند و جلسه‌ای برگزار شود.

شکوری راد همچنین درباره توافقات انجام شده در جلسه دو حزب اتحاد ملت با حضور منصوری، جلایی‌پور و سعید شریعتی و کارگزاران با حضور کرباسچی، مرعشی و قوچانی به میزبانی عبدالله نوری گفت: در این جلسه توافقات حدود ۱۰ بند داشت که بعضی‌ها خیلی مهم بود، بعضی‌ها هم جزئی بودند؛ از جمله اینکه ما در بحث آقای نجفی بپذیریم که آقای نجفی استعفا داده است و امکان ادامه کار برای ایشان وجود ندارد اما این رفتار باید توأم با عزت باشد. نباید آقای نجفی در این فرایند تخریب شود؛ نه اینکه ما بخواهیم از حق آقای نجفی دفاع کنیم – کاسه‌ داغ‌تر از آش که نبودیم – بلکه فکر می‌کردیم اگر انعکاس این اتفاق با تخریب آقای نجفی همراه شود، کل شورای شهر و شهرداری تخریب می‌شود. کارگزاران رغبت داشتند که آقای محسن هاشمی به‌عنوان آلترناتیو مطرح شود که آنجا توافق کردیم آقای محسن هاشمی هم تخریب نشود.

وی افزود: یعنی که مخالفت با شهردارشدن آقای محسن هاشمی منجر به تخریب و تضعیف ایشان نشود. مشخص بود که ما با خروج آقای هاشمی از شورا مخالف بودیم اما قرار بود بیان این، به‌گونه‌ای نباشد که به جایگاه آقای هاشمی لطمه بخورد. برای همین گفتیم کسی «له و علیه» آقای هاشمی صحبت نکند. نه کسی تبلیغ کند و نه کسی مخالفت کند.

شکوری راد در بخش پایانی این گفتگو با بیان اینکه حزب اتحاد ملت، مخالفتش با شهردارشدن محسن هاشمی را «انکار» و «پنهان» نمی کند اظهار داشت: البته این نظر به این معنا نیست که ما با شخص محسن هاشمی مخالفتی داریم، اصلا بحث به آن مرحله نمی‌رسد. شاید اگر از بحث خروج از شورا می‌گذشتیم ایشان را در مقایسه با گزینه‌های دیگر می‌سنجیدیم اما اصلا بحث برای ما به آن مرحله نمی‌رسد که بخواهیم مقایسه‌ای بکنیم.