چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۱

برائت بهزاد نبوی از تجربه رادیکالیسم برخی اصلاح‌طلبان+عکس

بهزاد نبوی با ابراز پشیمانی از برخی تجربه‌های رادیکال اصلاح‌طلبان در گذشته، اعتراف می‌کند که این کارها هیچ نتیجه‌ای در بر نداشته است.
کد خبر : ۴۰۷۰۲۶

صراط: بهزاد نبوی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو سابق حزب منحله سازمان مجاهدین انقلاب، در مصاحبه با شماره امروز شرق،(دوشنبه 22 اسفند) با اشاره به برخی تجربه‌های رادیکال اصلاح‌طلبان در گذشته از آنها ابراز پشیمانی می‌کند. برای مثال نبوی با اشاره به ماجرای تحصن و استعفای دسته‌جمعی برخی نمایندگان مجلس ششم، می‌گوید "به جرئت می‌گویم آن حرکت هیچ نتیجه عینی و ملموسی نداشت، حتی همفکران ما که برای مجلس هفتم کاندیدا شده و رد صلاحیت هم نشدند در انتخاباتی که اداره آن برعهده اصلاحات بود رای نیاوردند."

برائت بهزاد نبوی از تجربه رادیکالیسم برخی اصلاح‌طلبان

وی در ادامه این مصاحبه می‌گوید "جریانی که می‌خواهد در جامعه حضور داشته باشد و وضع موجود را با روش‌های مسالمت‌آمیز، قانونی و تدریجی به وضع مطلوب تبدیل کند، مجبور است به واقعیت‌های موجود توجه کند؛ یعنی در جاهایی کوتاه بیاید، در جاهایی آرام حرکت کرده و در فضاهایی هم با اصحاب قدرت گفت‌وگو کند."

محور گفت‌وگوی شرق با نبوی اعترضات دی ماه است. اعتراضاتی که برخلاف تصور، اصلاح‌طلبان نه تنها با‌ آن همراهی  نکردند بلکه احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب‌ آن را محکوم و حتی افرادی مثل نجفی و محسن هاشمی نطق تندی علیه آن کردند. اعتراضاتی که نبوی درباره همراهی نکردن با‌ آن در مصاحبه با اعتماد گفته بود "عدم حمایت اصلاح‌طلبان از اعتراضات دی‌ماه عاقلانه بود."

اصلاح‌طلبان در طول سالهای گذشته تجربه‌های متعددی از رادیکالیسم و حمایت از اقدامات افراطی را پشت سر گذاشتند. اوج این اقدامات بعد از دوران دوم خرداد بود. از حضور برخی نمایندگان اصلاح‌طلب در بین اغتشاش‌گران کوی دانشگاه تا ماجرای تحصن در مجلس و استعفای دسته‌جمعی نمایندگان و یا اتفاقات شورای شهر اول تهران که آن را به تعطیلی کشاند. 

در واقع این اقدامات رادیکال همواره مورد سوءاستفاده عامل بیرونی قرار گرفته و دشمنان با نفوذ دادن نیروهایشان در بین مردم، هزینه‌های گاه جبران ناپذیری را بر ملت تحمیل می‌کردند.  مردم با اصلاح‌طلبان در پیشبرد رادیکالیسم همراهی نکردند، بلکه هرجا دست به تندروی و افراط زدند، نتیجه عکس گرفتند مانند انتخابات مجلس هفتم که اصلاح‌طلبان در اقلیت قرار گرفتند و یا شورای شهر دوم که حتی یک نفر از آنها به شورا راه نیافت.

البته گویا نتیجه گرفتن اصلاح‌طلبان از این تجربه به همین‌جا ختم نشد و آنها بار دیگر در انتخابات سال 88 با ادعای تقلب کشور را 8 ماه وارد فضای بحران کردند و آسیب‌هایی به آن وارد نمودند که هنوز کشور با‌ آن دست به گریبان است.

حال بعد از گذشته قریب 8 سال از‌ آخرین اقدام افراطی اصلاح‌طلبان و پیروزی آنها در چند انتخابات، نشان می‌دهد آنها به این نتیجه رسیده‌اند که نه تنها اقدامات تند و افراطی سال گذشته‌شان نتیجه‌ای نداشت بلکه برای تمرین دموکراسی و حضور در قدرت باید به روش‌های مسالمت‌آمیز و قانونی متوسل شد.